Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Isabelles Blogg
Isabelle
Hej, jag heter Isabelle Franzetti och är 13 år. Jag bor på en hästgård utanför Sala. Jag rider och tävlar i hoppning på ponny och storhäst. Min ponny heter Dukat och 7 år gammal och min storhäst heter Magic Kiss och är en rutinerad 15 åring.
Strömsholm
2015-03-17 21:33:41

 


 I Helgen var jag och min familj på Srömsholm och tävlade inomhus. Vi hoppade bara sista klassen, så vi fick sova ganska länge, vi åkte inte till Strömsholm förrens kl.15 på eftermiddagen. Filippa red en jättefin runda med Britta i LA:n dom kom 2:a och var nolla med Monte. Jag fick några nerslag med Dukat men han var annars super fin i LA:n. Vi hade med oss Anna som hjälper oss med alla hästarna och det var tur det, för på Strömsholm är det ganska långt att gå mellan transporterna och tävlingsbanan och med ponnyer i alla kategorier blir det lätt lite stressigt.


På söndagen fick vi "sovmorgon" igen. När vi vaknat åt vi frukost, bytte om och gick ut i stallet och fixade och donade och sedan gjorde vi iordning Magic till tävling. Jag knoppade hans lilla man och han blev jätte fin i det. När det väl var dags att rulla med lastbilen mot strömsholm hade klockan slagit 13.00. 


När vi var framme på Strömsholm med Magic så gick vi och fikade på Markan och sedan var det dags att gå banan. 


I 120 cm klassen var jag nolla och gick och vann av ca 70 st starter. "Maggan fick ett jättefint täcke med bling, bling stenar på samt rosett och gehäng. "Maggan" lyckades få av sig en sko på framhoppningen så när jag hade hoppat såg mamma och pappa till att den blev dit satt igen, Tack Jens Fredricsson för lånet av hovslagrgrejer.


Sedan fick jag rida Div 1 laget, också det i 120 där var jag och Magic nolla i både grund och omhoppning. Alla andra i laget var också nolla i grunden vår sista ryttare kundestå över att rida grunden eftersom att vi redan hade 3 st nollor. Efter omhoppning mot fem andra lag kom vi 2:a alla var jätte nöjda. 


Alla ponnysarna och Magic var super fina på tävlingen och det är jätte kul att tävlings säsongen är igång igen.


Idag hämtade mormor mig och Filippa i skolan sen åkte vi till Västerås och handlade gympaskor och kläder. Det var jätte kul. Innan vi började handla gick vi till Subway och åt. Det var jätte gott!


När vi kom hem ifrån Västerås red vi ut ,sen blev det läxor.


Nu laddar jag upp inför första omgången i Elitserien på ponny som vi ska rida i Åsebo på lördag.


 

skolan har börjat
2015-03-04 21:15:17

Nu är lovet slut och skolan har börjat, det är kul att träffa alla kompisarna i skolan igen. Igår red jag, mamma och Filippa ut på vägarna. Nu märks det att våren börjar närma sig, på grusvägarna är det ingen snö alls kvar och det är inte lika kallt längre.  Igår kunde vi galoppera på vägarna med alla ponnysarna och Magic. Igår kväll kom morfar ifrån skåne hem till oss och hälsade på. Vi spelade hästminne och hann inte klart så vi fortsätter kväll.


I helgen var vi på tävling på Enköpings ridklubb med alla ponnysar. Dukat var nolla i LA och kom 2:a. Filippa och Britta red LA och var nolla och  kvalade till MSV. Filippa och Monte var nolla och var någon utan för placering i LA. Det var en super dag med super hästar och vänner.


I förrgår hade jag en helt lugn dag och mamma red min storhäst Magic. När jag hade en lugn dag tog jag och bakade och fixade. Senare åkte Filippa till innebandyträning och medans hon var på det så tog jag och mamma in hästarna och gjrde rent dom lite.  

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,