Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Conquistagård
Susanne-Conquistagård
Hej !\r\nKort presentation om mig själv . Susanne Carlson-Lindgren heter jag och driver Conquistagård som enskild firma. Vi föder upp och säljer en större en töltande häst vid namn Paso Peruano, eller som den heter på svenska, om någon vill fördjupa sig att läsa på Wikipedia , Perunask paso häst . Det är från det lilla företagets vardag som jag vill skriva om , dela med mig av tips och egna erfarenheter. Min inställning är att det ibland kan vara motgångar och kännas tungt i de dagliga sysslorna, då är det tänkt att just denna blogg ska pigga upp, låta dig bli inspirerad att inte misströsta, finna lösningar på problemen.
All leva med djur
2015-01-30 16:10:41

Det har sina fördelar och nackdelar att leva med djur. Det krävs arbete och uppmärksamhet. Ofta får man mycket tillbaka. Så här kan en morgon se ut hemma hos oss, men inte alla dagar. Vår döva katt Nisse jamar högt från toaletten för han vill ut. Han har sin vistelse där med sin kattlåda nattetid för att inte störa oss då han ska in och ut . Till en början då han var ute och ville in räckte det inte med att bara jama utan han slog på fönstret med båda framtassarna så intensivt och tillräckligt länge för att jag eller min man måste gå upp. Han vet precis vilket som var vårt sovrumsfönster. Nu har han börjat göra sig hörd genom att yla som en hankatt trots att han är kastrerad. Då vi kommer upp för att släppa ut honom skapas en kedjereaktion på våra två hundar. Golden retrievern Doris och Bernersennen Selma. De tycker också att de vill bli utsläppta. Det i sin tur medför att hästarna i sin engelska boxar sticker ut sina huvud och gnäggar på olika sätt bedjande om att nu är det väl dags med foder och morgon hö? ibland hörs ett framben skrapa av irritation om att detinte går tillräckligt fort. Därefter vill katter ochhundar in i köket och få sin frukost.Katter jamar, ja vi har en honkatt också. och Selma skäller ihärdigt, Doris släpper mig inte med blicken, rör sig som en magnet runt mina ben. Då är man glad att det bara kommer ner en son i taget och frågar” var är mina jeans” ” eller är mjölken slut”? Men som sagt, det är inte alla dagar som är så här.

i med och motvind
2015-01-23 16:10:06

  torsdag 15/1


Åter igen en regnig, blåsig och tröttsam dag både för två och fyrfotade . Hämtade hem en stor bal med halm i värsta hällregn och precis då vi kom hem på gårdsplan la bilen av. Hästsläpet kunde inte backas in på sin vanliga plats . Motorhaveri.  Vilken tur i oturen att det inte var längs vägen hem.


In med våta hästar och hänga upp våta täcken för torkning. Det är andra omgången som jacka mössa och vantar måste bytas. Det känns skönt att få in hästarna så även de kan torka.


Fortsätter inne i köket med att grädda pannkakor med tre järn samtidig! Det är bara att inse att det kommer inte att bli bra…. Snacka om att jag har många järn i elden, på spisen…


 MEN som en skänk från ovan ringer telefonen och det banansvarig Anna Björnsson ,Falsterbo banan som ringer och checkar av en del saker inför Falsterbodagarna.  Helt plötsligt har läget från regn och lera ändras till grön välklippt gräsplan med champagneglas och musik som” a glass of champagne”


Överraskande är att vi även är inbjudna med vår islandshäst Heljar, så det blir 5 hästar att transportera ner till Falsterbo,  men det går naturligtvis bra !


Det blir av den 9 juli, missa inte ni som finns på plats eller i närheten.


 


 23/1 Nu har kylan återigen infunnit sig i södra Sverige, skönt…..  broddar på igen !  Olika strategier för varje häst som ska ridas.


 Kontrakt med kund  har skrivits  för båda unghästarna.  Roligt att de får följas åt. Extra roligt med någon som kommer att satsa på paso peruano avel i mellan Sverige, trevliga unghingsten ska förbli hingst.


Dessutom fler spekulanter på stofölet ,  står som reserv om  eventuellt återbud. Hon står gärna  på kö….önskar ett stoföl. Vi hoppas på att ett av fölen blir just ett stoföl  2016. Vill absolut inte köpa från utlandet.


 Kanske min blogg ändå  läses av ridguidens besökare.


 

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,