Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Conquistagård
Susanne-Conquistagård
Hej !\r\nKort presentation om mig själv . Susanne Carlson-Lindgren heter jag och driver Conquistagård som enskild firma. Vi föder upp och säljer en större en töltande häst vid namn Paso Peruano, eller som den heter på svenska, om någon vill fördjupa sig att läsa på Wikipedia , Perunask paso häst . Det är från det lilla företagets vardag som jag vill skriva om , dela med mig av tips och egna erfarenheter. Min inställning är att det ibland kan vara motgångar och kännas tungt i de dagliga sysslorna, då är det tänkt att just denna blogg ska pigga upp, låta dig bli inspirerad att inte misströsta, finna lösningar på problemen.
Titel Drulleförsäkring för hästar
2015-02-10 16:41:31

Drulleförsäkring för hästar


Ja ,det fick jag veta att hemförsäkring och gårds/ rörelseförsäkring har en inbyggd försäkring om något går snett och det visar sig att det är min häst eller hund som orsakat problemet.


Jag har gått säker hästgårdsförsäkring och fick då reducerat pris på hus stall försäkring. Tips till andra att gå denna endagars utbildning  för att få kunskap om förebyggande åtgärder och på köpet ett lägre pris.


Detta gäller för Länsförsäkringar.


Vi hade en sådan speciell hjälp för ett tag sedan då vår tidigare hund bet en annan hund i skinkan. Det blev en dyr historia på djursjukhuset och det var välkommande att ha just en sådan försäkring då.


 Detsamma kan ju hända med en häst. Den kan komma loss och springa in i någons trädgård eller orsaka bilskada , transportskador eller förstörda staket, boxdörrar. Har inte tänkt på det men olyckan kan vara framme även om allt går på rutin med in och ut med hästar i sin speciella ordning. Att staket och grindar är säkra osv.


Jag kan erkänna att jag inte alltid sätter mig in i vad som ingår i försäkringar, har tagit det lite som det kommer….


En vacker sommardag strax före vår semester, hämtade jag in en blockhalt  häst Ghia från sommar betet.  Först en veterinär  som kom ut och det blev undersökning av hovar och ben men inget hittades . Lastade henne och körde  upp till Helsingborgs stordjur sjukhus.


Det började det ticka på med kronorna …..   först en nedsövning med rengöring från var infektion i hasleden. Antibiotika och anti inflammatoriska läkemedel


 Bandagering och boxvila  i några dagar på djursjukhuset för observation. Sedan ny nedsövning och ny rengöring i leden. Fortsatt boxvila på djursjukhuset.


Sluträkning 67.000 kr och på den tiden var det endast 1500 i självrisk .


Jag hade hästen försäkrad upp till 100.000, av någon anledning, trodde inte själv att det var så mycket, tur för mig.


Ghia fick komma hem och allt har blivit bra. Hon fyller 24 år i år.


En reflektion var  att jag fick  en del kommentarer om hur mycket som ansågs skäligt att läggas ner på en varmblodshäst , en  före detta  travhäst som är min första häst. Jag fick dåligt samvete och pratade med en försäkringsreglerare som inte tyckte alls det var konstigt. Jag hade ju betalat henne premie i många år så varför skulle inte hon kunna bli hjälpt.  Skönt att få en bekräftelse om lika värde.


Så samman fattningsvis  är det är en kostnad med försäkringar men det är upp till var och en att göra ett val. Valet blir kanske lättare då man vet vad som ingår och vad allt kostar.


 


 

Titel Om SIW och Blondin Bella
2015-02-01 13:44:04

Nätverka har jag nämnt tidigare och det är många som gör. Det ligger i tiden. För min del började för flera år sedan då vi var några tjejer som ville hjälpas åt med våra företag, stötta varandra , ta del av varandras produkter och tjänster. Utveckla oss att föreläsa inför publik, samverka för att få ner kostnader gällande  marknadsföring .


När SIW var som störst, ( så heter vårt nätverk eftersom den kom till på just SIV dagen) anordnades inspirationsdag för företagare på Ystad stadsteater. Många rikskända föreläsare var inbjudna men den som gjorde starkast intryck på mig var Blondin Bella eller som hon heter på riktigt, Isabella Löwengrip. Trots att hon är så ung har mycket erfarenhet och är en av mina förebilder, får en att förstå att inget är omöjligt. Jag är hedrad att ha henne på Facebook och följer henne i media.


Hennes story som hon berättade, handlade om att fixa sponsorer , människor som går tillsammans och skapar win -win koncept ,det är bara att använda fantasin vad som kan utvecklas till framgång.


Hennes blogg var hennes grundsten. Eftersom bloggen var så välbesökt fick hon investerare som gjorde reklam på web sidan och så rullade det på . Det blev inte bara ett företag utan fler.


Nå, väl  tiden går och det blir något mindre engagemang och nu sista året var det stort sett bara vi styrelsen som träffades. Beslut togs om att avveckla vårt nätverk. Vi nu står på egna ben och kanske därför finns behovet inte längre.  Dock ska SIW på Facebook leva vidare och våra på pengar i kassan har skänkts till hand i hand projektet så vi kan följa 18 indiska kvinnors företagsamhet. Det rör sig om att ett litet bidrag medför att någon kan köpa  in en symaskin , någon annan en get eller två och kanske någon har behov av en cykel för att starta upp.


 En ide´, en tanke , ett bidrag  så att någons liv kan underlättas.


Vi hade vårt sista styrelsemöte i tisdags ,men SIW lever vidare i Indien och vi kommer att kunns följa utvecklingen i Indien på SIW Facebook.


Ja, sammanfattningsvis är det bara att blogga på.


   Hej och hå , här kommer Tulio och Berenice                                                                     

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,