Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Conquistagård
Susanne-Conquistagård
Hej !\r\nKort presentation om mig själv . Susanne Carlson-Lindgren heter jag och driver Conquistagård som enskild firma. Vi föder upp och säljer en större en töltande häst vid namn Paso Peruano, eller som den heter på svenska, om någon vill fördjupa sig att läsa på Wikipedia , Perunask paso häst . Det är från det lilla företagets vardag som jag vill skriva om , dela med mig av tips och egna erfarenheter. Min inställning är att det ibland kan vara motgångar och kännas tungt i de dagliga sysslorna, då är det tänkt att just denna blogg ska pigga upp, låta dig bli inspirerad att inte misströsta, finna lösningar på problemen.
Varför tävla ?
2015-03-11 16:25:47

Varför tävla ?


Ja, nu har även vi på Conquistagård gått in i tävlingsvärlden…. Konstigt att jag skriver ”vi” då det gäller min son , eller hur?


 Det blir gärna vi form för jag står ju där bakom med täcket och väntar, men det stora arbetet före och under tävlingens gång, gör ju sonen..


Det väntas finnas en förklaring till varför någon vill tävla.


 Det kan kanske vara ett mått på hur långt ryttare och häst har utvecklats . Erhåller ett protokoll så ryttaren vet vad som kan bli bättre osv.


Som ett mål med träningen att anmäla sig till ett viss datum .


Ett behov av att visa upp sin häst eller sig själv. Det röra sig om meriter inför avelsverksamhet eller PR för sitt företag.


Oavsett vilket som är syftet så tycks fördelarna överväga nackdelarna.


Hästen hålls igång och utvecklas. Samma för ryttaren.


Den sociala biten med att trädda andra likasinnade. Jag har aldrig varit tävlingsmänniska förutom mot mig  själv , men inser att det är positivt om det inte blir  på alldeles för ”blodigt allvar ”


Det ska tillåtas att misslyckas och göra fel utan att världen går under för det. Både häst och människa ska ha roligt.


Det finns nog i människans gener att vilja mäta sig.


  För min del vill jag vinna tid , bli bättre att förmedla, skriva på bloggen. Naturligtvis bli ännu bättre att föda upp våra fantastiska hästar och finna bra hem till dem.


 


Jag kommer att delge er de närmaste dagarna av Bella Chicas dräktighet. Nu  rör sig om ca 12 dagar kvar till uträknad datum för henne att föla.

många bollar i luften
2015-02-20 12:18:12

                                                                    


Efter en långsammare vinter så rullar det stora vemodet ut och allt sätter fart. Våren börjar tidigt på Conquistagård .


Det är som kontaktperson för Falsterbo horse show som planeringen är ytterst viktig att vi är ute i god tid. Många ska få sin  information fortlöpande.


Kundkontakt , spekulant kommer ner från Märsta och ska provrida och se våra unghästar som är tingade. Kontrakt ska skrivas eftersom annan kvinna står på kö på stoet, unghästen.


Inbjudan av domare Andrea Jänisch från södra Tyskland till event under våren då tävlingar för andra gångartshästar än islandshästar ska planeras in . Även clinic med speciell inbjudan.


Veterinärinplanering  för influensavaccin  som är grundvaccination  inför Falsterbo.


Betäckningssäsongen sätter igång och vi själva betäcker två av stona. Andra för höra av sig om önskemål. Det som vi kallar för att vara med från ax till limpa.


Planering av hästar som kommer utifrån för betäckning.


Regelbundna träningspass med hästarna och så ska vår Heljar, islandshästen tävlas för första gången. Han fyller 20 i år. Bättre sent än aldrig.


Förberedelse inför Bella Chicas föl ligger allra närmast , Gaucho Ek vår hingst blir även pappa till ett föl i Valdermarsvik till våren.


                              

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,