Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Conquistagård
Susanne-Conquistagård
Hej !\r\nKort presentation om mig själv . Susanne Carlson-Lindgren heter jag och driver Conquistagård som enskild firma. Vi föder upp och säljer en större en töltande häst vid namn Paso Peruano, eller som den heter på svenska, om någon vill fördjupa sig att läsa på Wikipedia , Perunask paso häst . Det är från det lilla företagets vardag som jag vill skriva om , dela med mig av tips och egna erfarenheter. Min inställning är att det ibland kan vara motgångar och kännas tungt i de dagliga sysslorna, då är det tänkt att just denna blogg ska pigga upp, låta dig bli inspirerad att inte misströsta, finna lösningar på problemen.
en ny dag för Bella
2015-03-17 16:38:06

Jag fortsatt oförändrat läge för vårt högdräktiga sto Bella , tisdagen den 17/3 .


Vi har haft tur med alla våra fölningar och naturligtvis måste man ta med i beräkningarna att saker och ting kan gå fel trots noggranna förberedelser.  Nummer till distrikt veterinären har lagts in  mobilen och hus apoteket är påfyllt.


 Tidningen Hästfocus har i senaste numret en check lista med viktiga saker att komma ihåg. Bland annat en fulltankat bil och att bilsläpet är klar för transport.


Vädret är bra med hög luft men med en kall vind som gör att fölungen har det bra i mammas mage tills vidare. Stona går ute länge nu när det är ljusare , de får hösilage i hagen och fri tillgång till vatten.


Imorgon är en annan dag. Vi hörs då igen

Det närmar sig..
2015-03-16 11:32:39
Det närmar sig, det är allt vi kan säga , precis när de ska ske , ja det vet bara Bella. Den hemligheten äger hon.
Det som vi kan göra är att observera och se tecken på att det snart är dags. Vi brukar följa juvrets påfyllnad och se då mjölken går över till att var helvit. Vid en utbildning på Flyinge , fick vi lära oss att precis innan fölningen sätter igång så stiger det dräktiga stoets temperatur med 1/2 grad. Det är också ett sätt att beräkna nedkomsten.
Tilläggas bör att vi har övervakningskamera , uppkopplad till mobilen. Detta är ett bar sätt för oss och för att den blivande föl ägaren. Alice kan då vara uppkopplad och följa Bella i boxen .
Min son ör mycket nogräknad att det ska man vara. han vaknar nu med automatik varje natt vid 3- tiden för att då slå på mobilen och "läsa av" vad hon har för sig.
Tilläggas kan vi även ha fölvakten, en apparat som sitter vid bringan och registrerar och larmar vid svettning. Tyvärr har flera av våra ston inte svettas utan fått ut sin fölunge utan att den har larmat. Detta även då vi har ställt in känsligheten på nästan det lägsta och bytt batterier samt testat med en våt trasa.
Idag måndag den 16 mars är det inget särskilt med Bella. Juvret har fyllts på men spenarna är inte fyllda än. Ingen box oro har noterats. Inne i boxen är det förberett med vatten balja på höjden och mycket halm, lite extra i hörnen. Varför det ? jo , för att minska olyckor där föl lyckats komma ner med huvudet i vatten karet och där fölungen kommit för nära mot väggen vid fölning om det inte har bevakats i just den minuten. I väntans tider så är det bara att vänta.......

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,