Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Conquistagård
Susanne-Conquistagård
Hej !\r\nKort presentation om mig själv . Susanne Carlson-Lindgren heter jag och driver Conquistagård som enskild firma. Vi föder upp och säljer en större en töltande häst vid namn Paso Peruano, eller som den heter på svenska, om någon vill fördjupa sig att läsa på Wikipedia , Perunask paso häst . Det är från det lilla företagets vardag som jag vill skriva om , dela med mig av tips och egna erfarenheter. Min inställning är att det ibland kan vara motgångar och kännas tungt i de dagliga sysslorna, då är det tänkt att just denna blogg ska pigga upp, låta dig bli inspirerad att inte misströsta, finna lösningar på problemen.
Inget intresse
2015-03-23 18:29:49

Eftersom Bella är så ointresserad att visa tecken på att fölning är i antågande , så väljer jag att skriva varannan dag. Det blir udda datum som idag den 23/3.


Lördagskvällen gick naturligtvis bra. Söndagen var inte heller något nytt mer än att en intresserad av ”beställningsföl”  har hört av sig . Det är kanske många som inte vill utsätta sitt sto eller sig själva för den sortens spänning. Det är alltid en liten risk att något kan gå fel, både för sto och fölunge. Kanske bättre att bara kunna följa via mobilen.


Dessutom blir priset 10.000 kronor  lägre då vi vet att fölet åker till sin nya ägare efter avskiljning, 7-8 månader senare.  Hoppas på att detta kan bli framtidens affärside

Bellas fölvaka
2015-03-21 18:44:25

Lördag den 21/3 Det har blivit kallare igen . Nederbörd med snöblandat på eftermiddagen, inte vill ett föl komma till världen då ! Jag tror inte Bella har tid just nu. Hon är ute med de andra, är som vanligt och vid ett tillfälle såg jag henne vid Gauchos staket, pappa till fölet ,precis som om de talades vid.


 Då jag tog in stona i kväll var det full fart i hagen . Det hoppades och skuttades och runda Bella hängde på så gott hon kunde.


Jag har roat mig att läsa lite i " Att bli med föl boken" idag . En fantastisk bok av bland annat Margaretha Peterson-Brodda och två veterinärer. Det är det stora grann stallet här hemma där även Calle min son, har jobbat för Lennart. De får omkring 60 - 70 travföl om året. Det blir en hel del erfarenhet med åren.


Precis som jag hade känsla av, blir vanligen inte  spenarna fyllda ända ut förrän dygnet före fölning. Bella är inte där ännu ! Jag får även göra en rättelse om att det ska var 1/2 grad lägre än normal temperatur då fölningen ska sätta igång, inte högre som man skulle kunna tro. Det här med mjölkens färg omtalas även i boken


citat "råmjölken är till en början en klar, lite gulaktig vätska som senare blir gråvit, klibbig och mer tjockflytande. Dygnet före fölning blir råmjölken vit ." slut citat.


Ja, nu är Calle på återträff fest  men han har mobilen med sig som alltid. När som helst kan han titta in i Bellas box och se att allt  är lugnt.

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,