Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Conquistagård
Susanne-Conquistagård
Hej !\r\nKort presentation om mig själv . Susanne Carlson-Lindgren heter jag och driver Conquistagård som enskild firma. Vi föder upp och säljer en större en töltande häst vid namn Paso Peruano, eller som den heter på svenska, om någon vill fördjupa sig att läsa på Wikipedia , Perunask paso häst . Det är från det lilla företagets vardag som jag vill skriva om , dela med mig av tips och egna erfarenheter. Min inställning är att det ibland kan vara motgångar och kännas tungt i de dagliga sysslorna, då är det tänkt att just denna blogg ska pigga upp, låta dig bli inspirerad att inte misströsta, finna lösningar på problemen.
Inga säkra tecken.
2015-03-28 10:14:14

Ja, åter igen måste jag meddela att inget föl har kommit men lite oro i torsdags kväll var det allt. Det började med att vid utsläpp la sig Bella ner och rullade det första hon gjorde, förvärkar? Sedan var det lugnt hela dagen. Vid 19.00 –tiden la hon sig ner i boxen , brukar aldrig göra så tidigt  på kvällen. Därefter var hon bevakad fram till kl 02 30, men inget mer hände.


Vi känner någon som fölvakade i stallet flera nätter och var helt nedkörda av sömnbrist. Till sist blev det att de sov en natt i huset och vad tror ni hände, hästen fölade just den natten!


Vi själva är noga att inte störa lugnet i onödan. Övervakningskameran är då ovärderlig. Trots att  det är nedsläckt i boxen kan man se bra vad hon har för sig.


Någon veterinär lär har uttryckt sig så här: ”Att det finns inga säkra tecken på att stoet är på väg att föla, mer än då man ser två framhovar som är på väg ut”.


Åter kommer som sagt .


 

genomskinlig mjölk 25/3
2015-03-25 16:47:53

Det närmar sig för Bella nu..  Spenarna är mer fyllda nu och juvret välfyllt.. Hon ger genomskinlig mjölk nu som snart ska gå över att bli vit . Hon bevakas hon oftare nu.. Enligt min son Calles magkänsla ,kommer det att bli imorgon eller på fredag. Alice hennes blivande ägare kommer imorgon efter 12.00 tänk om det blir av då?


Nu blir det att sätta på  svettgjorden i natt,.


 Det ska bli skönt för henne att få sitt föl, man undrar hur det känns i de gracila benen, att bära på ca 50kg föl , och se ut som en vandrande tunna. Förlåt Bella , det där var inte snällt sagt!


Jag kan tillägga att vi har gjort något slags test om hon bär på ett sto eller en hingst, inte helt vetenskapligt precis men ändå. Det var tips från Alice att testa , En  vingselring som hänger i hennes tagel strå ovanför korset. Det var Calle som visste de olika rörelserna men det var jag som ovetande som höll i ringen.  Den började snurra i en cirkel alltmer yvigt ,detta skulle betyda att hon bär på ett stoföl. Då jag skulle visa detta fenomen för min man någon timme senare,, började ringen röra sig fram och tillbaka till att börja med , (hingstföl!) för att sedan återigen återgå till en  cirkel.


 Även det blir spännande  att se om det stämmer?

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,