Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Conquistagård
Susanne-Conquistagård
Hej !\r\nKort presentation om mig själv . Susanne Carlson-Lindgren heter jag och driver Conquistagård som enskild firma. Vi föder upp och säljer en större en töltande häst vid namn Paso Peruano, eller som den heter på svenska, om någon vill fördjupa sig att läsa på Wikipedia , Perunask paso häst . Det är från det lilla företagets vardag som jag vill skriva om , dela med mig av tips och egna erfarenheter. Min inställning är att det ibland kan vara motgångar och kännas tungt i de dagliga sysslorna, då är det tänkt att just denna blogg ska pigga upp, låta dig bli inspirerad att inte misströsta, finna lösningar på problemen.
Titel Vit mjölk !
2015-04-08 16:25:06

Påsken har dragit förbi och vi har förstås väntat på Bella, som nu är som en vaggande tunna, att hon ska föla.


Det har varit kyliga nätter lite bättre på dagarna men inte riktigt vårväder. Vinden är kall. Igår tisdags kändes det i luften att något börjar hända med vårvärmen. Det var 11 grader då jag åkte hem från mitt andra jobb igår. Tänkas sig att Bellas mjölk blev näst intill helt vit igår kväll . I natt har vi vakat . hon låg ner i igår kväll , var orolig . I morse låg hon ner i boxen då jag gick runt med mat till de andra hästarna. Först tänker man är hon sjuk? Kan hon inte kan resa sig upp? Men efter en stund kommer hon upp och vill också ha sin beskärda del av innehållet i hinken.


 Mjölken är helt vit idag ……


Calle är hemma och han observerar henne hela tiden. Då han var i det andra stallet i morse stod hon kvar i boxen , då kan han se henne minut för minut. Eftersom fölet är ett så efterlängtat föl, Alices föl, hoppas vi att allt blir så bra det kan bli. Det man kan påverka måste göras. Fick höra på mitt andra jobb om ett föl som också var bevakat, men där stoet fölade i hagen under en kort tid av avsaknad av tillsyn . Fölet dog av fosterhinnan som satt över nosen. Vilken otur, så himla trist efter en sådan lång väntan.


En annan historia som jag fick  höra av min ”kiropraktiker” Åsa , som var ute igår och justerade en häst. Hon berättade om en hästkarl förr i världen, på den tiden då man hade en kedja att dra i för att tända ljuset. Hans rutinerade fölsto hade under åren fått många föl . Ni kan inte ana hur han visste när det var dags !!! Jo , hästen bet, drog i snöret så att ljuset tändes, då var det dags. Kanske har denna berättelse gått från mun till mun och blivit lite ”tillspetsat”.


Jag håller mig underrättad om något händer under dagen före  kl 16.20 då jag beger mig hemåt.

aprilskämt
2015-04-01 16:36:20

1:a april , Ja det  kan ju lätt bli ett aprilskämt. Det dröjer för Bella….


 Jag antar att det är den kalla våren som håller fölet inne ett tag till. Jag tänkte berätta om pappan som ingen bryr sig om. Gaucho E.K se bild,  kom i mammas mage från Tyskland till Danmark och föddes 2007 hos min vän Ellen Korsgaard. Eftersom hon redan har en avelshingst blev det svårt att ha de två kvar. Jag fick möjligheten att köpa honom för 3 år sedan . Han har blivit inriden och utbildad i Tyskland och blev premierad som godkändavelshingst som 4 åring. Han fick två föl 2013 och de är lika underbara som han är. 2014 skulle han bli pappa till ett föl i Danmark men tyvärr gick något snett med fölningen och fölet dog under utdrivningen.Tragiskt! I år kommer Bellas föl och ett sto i Valdermarsvik att föla i maj.

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,