Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Conquistagård
Susanne-Conquistagård
Hej !\r\nKort presentation om mig själv . Susanne Carlson-Lindgren heter jag och driver Conquistagård som enskild firma. Vi föder upp och säljer en större en töltande häst vid namn Paso Peruano, eller som den heter på svenska, om någon vill fördjupa sig att läsa på Wikipedia , Perunask paso häst . Det är från det lilla företagets vardag som jag vill skriva om , dela med mig av tips och egna erfarenheter. Min inställning är att det ibland kan vara motgångar och kännas tungt i de dagliga sysslorna, då är det tänkt att just denna blogg ska pigga upp, låta dig bli inspirerad att inte misströsta, finna lösningar på problemen.
Sparkande på morgonkvisten
2015-05-05 16:26:55

Sparkande på morgonkvisten


 


Att leva med djur är aldrig statiskt. Då man har löst ett problem kommer ett annat. Gaucho, vår kära hingst, har börjat med att visa sin otålighet strax före klockan 06.00 varje morgon.  Det brukar vara mat vid den här tiden men nu förekommer han mig och det blir allt tidigare , allt efter gryningen ändras


Han sparkar på sin box dörr så att det hörs långa vägar. Vi har ju engelska boxar så ljudet fortplantar sig in i vårt sovrum.  Jag har förstått att det är fel att bara springa upp och ge honom maten på direkten. Det blir som en belöning efter sparkandet.


Det som har testas är från början  fransat ensilageplast  på insidan  av box dörren, för att det ska prassla lite otäckt då han sparkar. Fungerade inte!


Slow feed hö nät som har hängts upp på insidan av dörren. Fungerar inte!


Nu senast provade jag med ett bildäck på golvet framför dörren för att göra det svårare att nå fram . Fungerade inte. Han i morse sparkade 04.50. Jag steg upp väntade i förstugan, gick aldrig ut, det blev tyst. Gick och la mig för att vakna klockan 06.00 av vår egen klocka .


Nästa försök att bryta detta mönster är att halma istället för att ha kutterspån. Alltid pyssel med halm.


Om någon känner igen beteendet och har tips, snälla hör av er !

Graciano gör debut
2015-04-24 16:15:49
Vår unga hingst gör debut
Vår fina avkomma efter vår hingst Graciano SCL efter Gaucho E.K och USA importerad Lilly , har gjort sin debut som hingst . Det är Berenice MK , vårt älsta avelsto, som ska förhoppningsvis bli dräktig och få föl till 2016.
Han har en stor potential, har vuxit jämnt och bra ,är nu snart 2 år 1,50cm i mankhöjd .Han är lugn och harmonisk. Bra tölt, rör sig fint.
Vi tar bort sällskapet Heljar och plockar in Berenice som är brunstig. Under övervakning betäcker han och då allt är klart går Berenice tillbaka till sin flock . Vår andra hingst Gaucho får vara på ett bete, lite ifrån så att inget ska hända hingstarna emellan.
Anledningen att vi använder honom, tvååringen, är dels att se att han duger som hingst och dels att Berenice är lite för nära släkt med Gaucho. Graciano SCL matchar bättre.
Senare kommer han gå på fribetäckning på Österlen , sommarbete med några islandshästston.
Då blir det kanske Aegidingerberger föl till 2016
Nästa år kommer han att visas i Tyskland för premiering och bli godkänd hingst.
Att hålla hingst är ett säkerhetstänkande. Många närstående grannar är rädda att hingsten ska komma lös och springa igenom deras staket till deras hästar. Skräckvideo har visats på you tube.
Hingst historier cirkulerar…..
Visst ska säkerheten finnas men okunskap är också en farlig faktor.
Min före detta hovslagare , Gunnar och hans fru Ellen, har en PRE hingst som går med deras ston.
Vid ett tillfälle var det deras grannes brunstiga fjordningsto som hoppade över staketet, in till Pre hingsten och blev betäckt. Så kan det också bli.

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,