Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Conquistagård
Susanne-Conquistagård
Hej !\r\nKort presentation om mig själv . Susanne Carlson-Lindgren heter jag och driver Conquistagård som enskild firma. Vi föder upp och säljer en större en töltande häst vid namn Paso Peruano, eller som den heter på svenska, om någon vill fördjupa sig att läsa på Wikipedia , Perunask paso häst . Det är från det lilla företagets vardag som jag vill skriva om , dela med mig av tips och egna erfarenheter. Min inställning är att det ibland kan vara motgångar och kännas tungt i de dagliga sysslorna, då är det tänkt att just denna blogg ska pigga upp, låta dig bli inspirerad att inte misströsta, finna lösningar på problemen.
Fölunge möter hagelskur
2015-06-05 12:32:37

Ja, då har vi släppt för bete för en del av hästarna, bl a Bella Chica och hennes fölunge.  Vi har länge kontrollerat natt temperatur och följt väderprognoserna. Fölet är drygt 1 månad och började se lite uttråkad ut i hagen här hemma .  Solen lyste och allt såg bra ut. Två av de andra hästarna reds ut och vad händer efter bara 30 minuter? Jo, värsta hagelskuren med stora hagel som piskade hästarna att sänka sina  huvuden  för att ta skydd.


Det var inte den början vi hade tänkt oss till lilla Grand oro. Tur nog var det bara en kortare skur. Efter hagel kommer även sol…. Och nu i slutet i veckan är allt bara så perfekt.


Gaucho , vår hingst, har fått sitt andra föl, ett stoföl, i Valdersmarsvik.  Grattis till paso peruanoägaren och hästen  Elena.


En del betäckningar har gjorts och några återstår. Hästarna rids i stort sett dagligen för att vara i topp kondition inför Falsterbo horse show.


Just nu  sammanställer jag   information  om manus och musik för Falsterbo uppvisningen  till min kontaktperson Anna  inför deadline  5/6.


Vidare har Skurups kommun åter igen lånat ut en stor beachflagga som fladdrar här på gården för att träna hästarna om vad som komma skall på Falsterbodagen 9/7 .


Omgörning av annonser och priser , Nu är det all anledning och köpa våra unghästar. Snart blir det ett annat pris och vår trevliga unghingst kommer snart att  tas bort från till salulistan för att behållas Det planeras  för att åka ner med honom till Tyskland för premiering .  Inridning av denna snälla häst tar vi själva hand om .  Vidareutbildning längre fram.


Dagarna går fort och trots att det är mindre hästar på gården så är det mycket att göra ändå.


Vi önskar  nyfikna, intresserade  av hästköp och semester resenärer varmt välkomna att hälsa på .


Låt oss få veta med ett mejl. paso peruano@havberg.se Annars frågor via mejlen går också bra.


Glöm inte att se oss den 9/7 på Falsterbo horse show

Läst om Carolines stor avslutade projekt
2015-05-15 15:46:14

Läst Carolines blogg och önskar henne lycka till med det fina ridhuset.


Hennes uppmaning om att följa sina drömmar , håller jag med om. Ibland kan det vara tiden som får avgöra när plånboken är tillräckligt fylld och tiden finns för att säta igång. Om det är mindre kostsamma drömmar är det bara att lägga upp en strategi och börja. Rom byggdes ju inte på en dag. 


För min och Conquistagårds del, är det mycket som står på önskelistan om drömmar att uppfylla. Det som står överst är att vi kan få vår en egen rasdomare att döma gångartstävlingar  och bruksprov.  I sommar har vi bjudit in en  tysk domare Anna Eschner Lindenhof , även känd inom islandshästvärlden. Hon kommer till oss 1och 2 augusti.  Då blir det möjligt för Paso peruano, Saddle breedshästar, Rocky mountain m.fler  att tävla och lära sig mer om hästarna i form av clinic.


Falstebo horse show,  ger oss möjlighet till rasuppvisning och så förstås den roliga tävlingen med champagneglaset men det blir inte det samma som en riktig tävling .


Vi har en äldre islandshäst, Heljar. Min son har utvecklat hans tölt och för varje tävling blir det ett kvitto på vad som har blivit bättre och vad som återstår att finputsa. Detta hade varit så roligt att få göra med det sammamed de andra gångartshästarna, våra paso peruano ston och hingstar.


Förhoppningsvis kommer vi att samarbeta framöver och vi får veta hur det går till att utbilda sig till rasdomare . Det känns nästan omöjligt men jag måste bara ta reda på var och hur man börjar.


 


Med tanke på paso peruanohästars trevliga temperament och deras töltsäkerhet , hoppas jag att fler får upp ögonen för rasen. Ju fler vi blir ,desto roligare att tillsammans med andra gångartshästar få tävla och träffas.


Vill även rekommendera att titta in på vår nystartade förenings hemsida ”gångartshästar.com”


Där kan man läsa om de olika töltande hästraser som finns utöver den välkända islandshästen.


Jag susanne, sekreterare och ordförande Anna-Lisa tar gärna mot frågor, bara att höra av sig på hemsidan .

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,