Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Conquistagård
Susanne-Conquistagård
Hej !\r\nKort presentation om mig själv . Susanne Carlson-Lindgren heter jag och driver Conquistagård som enskild firma. Vi föder upp och säljer en större en töltande häst vid namn Paso Peruano, eller som den heter på svenska, om någon vill fördjupa sig att läsa på Wikipedia , Perunask paso häst . Det är från det lilla företagets vardag som jag vill skriva om , dela med mig av tips och egna erfarenheter. Min inställning är att det ibland kan vara motgångar och kännas tungt i de dagliga sysslorna, då är det tänkt att just denna blogg ska pigga upp, låta dig bli inspirerad att inte misströsta, finna lösningar på problemen.
Titel
2015-07-10 12:02:43

Hur gick det då på Falsterbo horse show?


Jo, allt rullade på som planerat. Boxar som först saknades trollades fram av en vänlig tjej på stallkontoret spå att alla hästarna kunde stanna kvar över natten. 3 hästsläp som skulle in i värsta kaoset där stora hästbussar finns parerade tätt inpå varandra. Där ska hästarna lastas ur för att föras till låne boxen , därefter ska släpet vidare till annan parkering. En ide´ kunde vara att göra en rund väg mitt i området där alla kör i en riktning , som i en rondell. Då hade många backningar och stopp    undvikas.


Vi hann precis ner till Falsterbobanan till kl 19.00 på onsdagskvällen för att repetera  då himlen öppnade sig och så kom regnet…. Man trots allt roligt att möta alla gångarts hästvänner från hela Sverige igen.


Dagen därpå, torsdag 9/7 , självaste show dagen, bjöd på hård blåst och naturligtvis regn också. Hästar och ryttare kunde ändå genomföra de tre olika uppvisningarna. Frusna ryttare men glada att inget blev inställt. Uppvisningen för paso peruano hästarna skulle vara i vita jeans och vita skjortor. Det blev jackor på till sista minuten.


 De tre momenten var ras uppvisningen där 5 olika töltande raser visades upp.


Paso peruano ,Saddelbreed


 Rockig mountain,  aedeingerberger och islandshästen så klart.


Sadelbreed hästarna visade upp sin speed tölt härliga hästar och ryttare!


Slutligen champagneritten där 13 olika slags gångartshästar kämpade för att utnämnas till världens mjukaste ridhäst.


 Mest kvar i champaneglaset skulle vinna äran och Falsterbotäcket. Här var det spännande och underhållande. Anna Björnasson , domare kom fram till att vår kära paso peruano Lilly med ryttare Anna  hade mest kvar i glaset .  Roligt både för oss och Anna som dessutom fyllde år denna dag.


Så än håller det att paso peruano hästen är Falsterbo horse shows mjukaste ridhäst.


Vi sa hej till Falsterbo 2015  och konstaterade att vi finns med våra 8 paso peruano hästar bara 50 minuter ifrån detta fantastiska  evenemang.


 


 

Sommarbete men ändå så mycket att göra....
2015-06-27 12:03:24

Sommarbete men ändå så är det mer att göra …. Hur går det ihop?


Jo , det är lite arbete för våra hingstar Gaucho E.K och Graciano SCL just nu. Ston som kommer och sedan hämtas.  Ultraljudsundersökningar planeras in med vår veterinär.  Så här långt har det bekräftats att både Gaucho och Graciano  får  avkommor nästa år.


Underhålls arbete på byggnader både på in och utsida samt att ta upp kampen mot ogräset. Läste att ett sätt att glädjas över ogräset var att äta upp det, t.ex i sallader, visserligen inte alla sorter, men med kunskap om lämplighet så kunde det sätta” piff” på salladen.


Daglig ridning eftersom vädret är bra och att Falsterbo nalkas. Det är lite insekter än så länge och det är i stort sett bara myggen som kan besvära lite inne i skogen.


Semesterfirare som är nyfikna på de peruanska hästarna  och gärna vill komma ut för att få veta mer BARA roligt !


Vi har själva haft en  semester vecka i Tyskland nu efter mellansonens studentexamen. Då har jag fått möjlighet att läsa fler artiklar och ta del av information i de engelska böcker jag har om paso peruano hästar. All insamlad fakta kommer så småningom att bli till en svensk  faktabok om den peruanska  pasohästen.


Vill delge lite om historien om  den kända paso peruano hingsten Sol de Oro.  En uppfödare vid namn Gustavo de la Borda sörjde över det minskade antalet paso peruano hästar av de gamla blodslinjerna. Han fann en lite klen  och skadad hingst. Han hade brutit sitt ena framben i  en rep olycka,  ändå såg han en möjlighet till något hos hästen. Det visade sig vilket erfaret öga och känsla han hade. Han betalade lantbrukaren 200 Us dollar, ganska mycket pengar vid den tidpunkten. Denna hingst åt upp sig  och började trivas hos sin nya ägare. Han vann därefter alla champions av champion shower från 1961 fram till 1973. Även de flesta tävlingarna i USA, vilken solskenshistoria!


Gustavo var stolt över sin hingst och lät de som ville betäcka med honom. Därav blev det en uppsjö med avkommor efter Sol de Oro.  Även vi har ett sto från USA som är släkt med Sol de Oro.


En annan intressant person inom paso peruano världen är Verne Albright. En förespråkare som ville visa världen vad en paso peruano var för slags häst. Han red från Nord till Sydamerika på olika paso peruano hästar . Han är författare till många böcker och många artiklar.


Jag själv är hängiven denna fantastiska hästras. Jag undrar bara vad min livs hästhistoria ska handla om. Den som lever får se!

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,