Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Conquistagård
Susanne-Conquistagård
Hej !\r\nKort presentation om mig själv . Susanne Carlson-Lindgren heter jag och driver Conquistagård som enskild firma. Vi föder upp och säljer en större en töltande häst vid namn Paso Peruano, eller som den heter på svenska, om någon vill fördjupa sig att läsa på Wikipedia , Perunask paso häst . Det är från det lilla företagets vardag som jag vill skriva om , dela med mig av tips och egna erfarenheter. Min inställning är att det ibland kan vara motgångar och kännas tungt i de dagliga sysslorna, då är det tänkt att just denna blogg ska pigga upp, låta dig bli inspirerad att inte misströsta, finna lösningar på problemen.
efterlyser erfarenheter med enögda hästar
2015-08-19 16:18:49
Efterlyser erfarenheter av enögda hästar.

Både tråkiga och roliga händelser på Conquistagård denna sommar.

Sammanfattningsvis har det hänt ganska mycket på gården denna sommar. Det verkar som de ringar på vattnet har nått ut och människor efterfrågar paso peruano hästar och framför allt att betäcka islandshästar med vår godkända paso peruanohingst Gaucho EK. Vi har många inbokade ston, ganska sent för säsongen, men så har det blivit i år.
Gaucho fick göra sitt arbetsprov för att bli inskriven i tyska stamboken. Det rörde sig om att ridas 25 min i tölt /galopp på en viss tid och därefter utföra ett mindre dressyrprogram och ett trail program Dagen efter skulle han delta i en tävling för att bedömas. Den oerhört trevliga och kunniga gångartsdomaren Anna Eschner höll i hans prov men dessutom hade hon clinic med många olika slags gångartshästar . Fantastisk tjej med många tips och råd som verkligen fungerar. Hon satt själv upp på alla hästar som var med, just för att känna hur just den hästen svarar på hjälper.
Det har blivit många som efterfrågar henne till nästa sommar , så det är bara att börja planera igen….
Det var det roliga, nu till det tråkiga….
Vår unghingst Graciano SCL 2 år iår,har blivit tvungen att få sitt högra öga bortopererat. En skada på hornhinnan som har gjort att en infektion etablerat sig med så drastisk utveckling att ögat inte gick att rädda.
En klok engelsktalande veterinär från Helsingborgs djursjukhus sa som så ” ni ska göra allt det ni hade tänkt göra med honom , och han kommer att göra det för er! Våra planer är att visa honom för premiering i Tyskland till februari 2016 och ridas in under våren 2016.Därefter göra arbets/och tölt prov året efter 2017. Han har så många andra kvaliteter och kommer att bli unik.
Graciano blev opererad redan på lördag natten till den 2/8 , stannade kvar ett par dagar , sedan hämtade vi hem honom. En fotograf har redan tagit bilder för att dokumentera ”den fula ank ungens” resa till den flotta hingst han kommer att bli. Malin Baryard har ju en framgångsrik enögd hopphäst som hoppar 1.60.
Efterlyser andra med erfarenheter av enögda hästar , hur de kan / ska tränas för att inte bli sneda eller fel belasta sin muskulatur. Hör av er till pasoperuano@havberg.se
Hur gick det då på falsterbo horse show ?
2015-07-10 12:06:26

 


Jo, allt rullade på som planerat. Boxar som först saknades trollades fram av en vänlig tjej på stallkontoret spå att alla hästarna kunde stanna kvar över natten. 3 hästsläp som skulle in i värsta kaoset där stora hästbussar finns parerade tätt inpå varandra. Där ska hästarna lastas ur för att föras till låne boxen , därefter ska släpet vidare till annan parkering. En ide´ kunde vara att göra en rund väg mitt i området där alla kör i en riktning , som i en rondell. Då hade många backningar och stopp    undvikas.


Vi hann precis ner till Falsterbobanan till kl 19.00 på onsdagskvällen för att repetera  då himlen öppnade sig och så kom regnet…. Man trots allt roligt att möta alla gångarts hästvänner från hela Sverige igen.


Dagen därpå, torsdag 9/7 , självaste show dagen, bjöd på hård blåst och naturligtvis regn också. Hästar och ryttare kunde ändå genomföra de tre olika uppvisningarna. Frusna ryttare men glada att inget blev inställt. Uppvisningen för paso peruano hästarna skulle vara i vita jeans och vita skjortor. Det blev jackor på till sista minuten.


 De tre momenten var ras uppvisningen där 5 olika töltande raser visades upp.


Paso peruano ,Saddelbreed


 Rockig mountain,  aedeingerberger och islandshästen så klart.


Sadelbreed hästarna visade upp sin speed tölt härliga hästar och ryttare!


Slutligen champagneritten där 13 olika slags gångartshästar kämpade för att utnämnas till världens mjukaste ridhäst.


 Mest kvar i champaneglaset skulle vinna äran och Falsterbotäcket. Här var det spännande och underhållande. Anna Björnasson , domare kom fram till att vår kära paso peruano Lilly med ryttare Anna  hade mest kvar i glaset .  Roligt både för oss och Anna som dessutom fyllde år denna dag.


Så än håller det att paso peruano hästen är Falsterbo horse shows mjukaste ridhäst.


Vi sa hej till Falsterbo 2015  och konstaterade att vi finns med våra 8 paso peruano hästar bara 50 minuter ifrån detta fantastiska  evenemang.


 


 


Vår kära Lilly som vann titeln ,  världens mjukaste ridhäst  tilsammans med duktiga ryttaren Anna, som  erhöll Falsterbotäcket.

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,