Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Conquistagård
Susanne-Conquistagård
Hej !\r\nKort presentation om mig själv . Susanne Carlson-Lindgren heter jag och driver Conquistagård som enskild firma. Vi föder upp och säljer en större en töltande häst vid namn Paso Peruano, eller som den heter på svenska, om någon vill fördjupa sig att läsa på Wikipedia , Perunask paso häst . Det är från det lilla företagets vardag som jag vill skriva om , dela med mig av tips och egna erfarenheter. Min inställning är att det ibland kan vara motgångar och kännas tungt i de dagliga sysslorna, då är det tänkt att just denna blogg ska pigga upp, låta dig bli inspirerad att inte misströsta, finna lösningar på problemen.
Hösten gör en glad !
2015-10-22 11:42:46

Höstfärger gör en glad


Den milda, lugna hösten fortsätter och nu bjuder naturen även på färg collage. Det är skönt i luften och i Skåne har vi runt 10 grader , idealisk temperatur för hästar har jag fått veta av en veterinär.


Två av hästarna, vår enögda fina unghingst Graciano SCL och vår gamla islandshäst och trotjänare Heljar går på bete fortfarande . De håller sig bra i hull, behövs inget stödfoder än så länge.


Vår Britanica SCL, är utflyttad, såld till Gunilla Zaar  uppe vid Höganäs. Gunillas storytelling om sitt hästköp  är något som jag skulle kunna skriva om men det kan bli längre fram om varumärket behövs förstärkas.


Gunilla och Britanica är i full gång med markarbete. Hon lär sig lätt working equiation. Hon bor fint med tre andra hästkompisar i ett mysigt stall. Vi gläds med henne till det nya hemmet.


Nu väntar vi bara på att lille Grandoro  SCL flyttar hemifrån. Hans ägare Alice har valt ett bra ställe för honom, Skaneland i Skåne. Han kommer att få många kompisar i den unghingstflock med islandshästar som han kommer att gå i. Stora ytor med naturbete kommer göra honom gott! Väntar nu in stelkrampspruta nr två i början av november och avskiljning från mamma innan han också flyttar ut.


Därefter kommer Grandoros mamma Bella Chica att  göras lättare och sedan tränas utbildas som ridhäst. Det är svårt att reglera hösilage giva då de går tillsammans på lösdrift. Då Berenice M.K som nu börjar bli rund skos av och får gå som handhäst eller ridas barbacka kommer Bella att ta mer plats för ridning. Sedan har vi var Graciano SCL som kommer att marktränas och tränas inför premiering. Han är som sin halvsyster Britanica också så okomplicerad. Vi har redan tömkört honom med sadel och till novemberlovet kommer medryttare Susannes dotter Elisia att hänga på honom . Ska bli roligt att följa hans resa. "fula ankungen till flotta hingsten" ser fram emot de två föl som han blir pappa till 2016 , framför allt att det är våra egna ston som väntar föl med honom. Berenice och Italia.


Till kvällen kommer jag att delta i en projektgrupp Skurups kommun angående att diskutera ridanläggning, ridhus och ridstigar, hoppas det blir en fortsättning, lite verkstad efter diskussion och planering denna omgång. Det känns lite mer nytänkande så jag är optimist!  


 


 

Höststädning
2015-10-02 15:23:24

Höststädning .


 Innan kylan slår till på riktigt tycker jag att det är bra att få undan sommarens spindelnät och putsa av fönster i stallet. Kändes en del i armarna att dammsuga spindelnät uppåt mot takbjälkar. Jag gjorde alla 7 boxarna för jag avskyr att bryta mitt i ett arbete. Lite lättare att stå på stallpallen för att nå upp.


Jag kan inte förstå att det kan bli så mycket spindelnät och även damm i stallar, bara på kort tid.


Ett islandshäst sto som  kom sent för betäckning ,är kvar med in väntan på ultraljud tisdag nästa vecka. Sedan ska hon tillbaka till Valdermarsvik .  Vi hoppas att även hon är dräktig . De tre islandshästston som kommit tidigare är konstaterade dräktiga med Gaucho.EK.


Betäckningsrapport för våra hingstar  är skriven till tyska stamboken 2015, de är noga med alla detaljer.


Vi hade hem vår kära GracianoSCL från betet igår.  Han fick sina hovar verkade och  blev borstad. Blev även tränad att bära sadel med skramlande stigbyglar in till sig  , gick bra. Han har vuxit mycket i sommar och han har minsann flottare hingstnacke än pappa Gaucho.Vi har nu har vi tagit bort hans näthuva så att hans ögonhåla syns tydligt när han ruskar bort pannluggen. För första gången har jag försiktigt känt in i hans ögonhåla med fingrarna. Det bildas lite stöv så jag har fått tipset att inhandla en rougepuderborste, sminkborste, heter det så ? Med denna kan man då borsta  i ögongropen.


Britanica tränas inför flytten.  Hon är så okomplicerad , går rakt upp på transporten, kan vara ensam . Hon hade ner en hel låda med borstar då hon var uppställd i stallet. Gunilla hennes nya ägare, kommer att få mycket roligt med den hästen!


Gårdagen avslutades med ett dialog möte mellan hästföretagare i Skurups kommun. Kommunstyrelsen vill uppmärksamma alla hästar och deras ägare i  kommunen. Vi kom med många bra förslag och det blev bestämt att det skulle bli en projektgrupp för att kartlägga förbereda och där vill ju jag gärna vara med!


Högst upp på önskemål listan står ett kommunägt ridhus och bästa ridskolan. Den som lever får se.


 


ridguiden_conquistagård_Graciano_1  Ridguiden_conquistagård_Graciano_SCL_2 


 


ridguiden_conquistagård_Graciano_SCL_3   Ridguiden_conqistagård_Graciano_SCL_4  


 


ridguiden_conquistagård_Graciano_5

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,