Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Conquistagård
Susanne-Conquistagård
Hej !\r\nKort presentation om mig själv . Susanne Carlson-Lindgren heter jag och driver Conquistagård som enskild firma. Vi föder upp och säljer en större en töltande häst vid namn Paso Peruano, eller som den heter på svenska, om någon vill fördjupa sig att läsa på Wikipedia , Perunask paso häst . Det är från det lilla företagets vardag som jag vill skriva om , dela med mig av tips och egna erfarenheter. Min inställning är att det ibland kan vara motgångar och kännas tungt i de dagliga sysslorna, då är det tänkt att just denna blogg ska pigga upp, låta dig bli inspirerad att inte misströsta, finna lösningar på problemen.
Titel
2015-11-16 14:10:51

Gracianos resa har börjat och vi är på jakt efter en B-hästbil då vi åker ner till Holstein 12-14 februari 2016. 


De uthyrare som vi har varit i kontakt med säger att i februari har de dubbdäck på B-hästbilen och det får man inte ha i Tyskland!   Vi får fortsätta höra runt och hoppas på att någon kan hyra ut med allrounddäck.


Många har fått frågan om de känner någon, så letandet fortsätter . Vi är ju ännu  inte riktigt klara för att bli sponsrade av HM med B-hästbil…. En sak är säker, han ska åka med B-hästbil, bara det bästa duger till vår kära unghingst.  Återkommer då jag har fått napp. Kanske tips att dela med sig av.


Graciano kommer snart att få följa med vår islandshäst Heljar hans bästis i livet, som handhäst då Heljar ska ridas . Han kan stå stilla som vid visning för domare, det går bra trots att alla stona står utanför corallen och tittar nyfiket på. Nu ska vi lära honom att dela på benen då man försiktigt petar med spö på benen.


Med lillfölet går det sakta men säkert framåt. Fortfarande lite strul att knäppa på grimskaft då han ska gå in från hagen. Träning ger färdighet och jag får träna på att ha tålamod.


Vidare är det nya intresserade av att köpa vår Bella, hon ska ridas till och vårt mål är att även hon ska deltaga på Falsterbo horse show 6 och 8 juli 2016 som vi återigen har blivit inbjudna till.


Svansen som fölet har tuggat på ska få växa ut. Kroppen ska återfå sin normala form ,muskler   stärkas. Lisa från Stockholm  kom och provred hästarna hon återkommer för att rida Bella snart och så har vi en annan intresserad som kommer att hälsa på oss snart.


 

Brister i kommunikationen är den främsta anledningen till konflikter
2015-11-06 13:57:58

Brister i kommunikation är den främsta anledning till konflikter.


Helt tokigt att det ska behöva bli så. Även i mitt andra jobb är det viktigt med att vara tydlig och känna av att samtalet, överenskommelsen, har uppfattas på ett likvärdigt sätt. Muntlig överenskommelse gäller, men kanske allt skulle vara bättre svart på vitt, med skriftlig överenskommelse. Verkligheten runt om oss ändras hela tiden. Det som först var självklart ges inte utrymme till längre.


Det tar mycket negativ energi och för mycket tyckande för lite verkstad. Min policy är att hästen inte ska hamna i krigszonen. Det som rör mig eller kunden får lösas men i akutskedet måste allt annat fungera som tänkt.


Forma den lilla fölungen till den unga hästen


Vi gör inte så mycket arbete med fölet under sommarbetet mer än verkning av hovar. Väl hemma på gården ska det tas in och ut från box och hage då är det dags för grimma på och av, ledas, borstas, lyfta ben. Allra svårast är att få unghästen att stå stilla då grimskaft ska sättas på ute i hagen. Det är enkelt att låta unghästen att bara springa in med mamma, men är det inskolning till vuxenlivet så är det. Tips kan vara att ha ett litet kort grimskaft 15cm, flätat balsnöre, som sitter kvar i grimman. Lite lättare att få tag och koppla på grimskaftet då. Det gäller att inte vara alltför hungrig då projekt insläpp börjar…


Jag går upp lite tidigare på morgonen nu för att inte ha stressfaktor med mig in i boxen. Då ska det borstas en liten stund och så ska grimman på. Naturligtvis mycket lättare inne i boxen. Hanteringen är lite av gårdens varumärke vid hästförsäljning.


Graciano SCL, vår enögda häst är nu anmäld till hingstvisning i Tyskland. Vi letar B-hästbuss för att köra honom lite säkrare. Det är ändå vinter månad i februari. Än så länge har vi inte förmånen att bli sponsrade av HM!


Graciano och Heljar plockas hem från betet imorgon, regnet har kommit på riktigt nu. Sedan  ska det finputsas o tränas för att behaga domarna.


Tidningen Hippsson  har frågat om de får låna någon bild av Graciano  till en artikel de har just nu om enögda hästar. Hästfotografen Nathalie från Stockholm är kontaktat och glad över förfrågan.


Stockholmsbesök imorgon kl 15.00, alltid något som händer , kul!


 

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,