Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Conquistagård
Susanne-Conquistagård
Hej !\r\nKort presentation om mig själv . Susanne Carlson-Lindgren heter jag och driver Conquistagård som enskild firma. Vi föder upp och säljer en större en töltande häst vid namn Paso Peruano, eller som den heter på svenska, om någon vill fördjupa sig att läsa på Wikipedia , Perunask paso häst . Det är från det lilla företagets vardag som jag vill skriva om , dela med mig av tips och egna erfarenheter. Min inställning är att det ibland kan vara motgångar och kännas tungt i de dagliga sysslorna, då är det tänkt att just denna blogg ska pigga upp, låta dig bli inspirerad att inte misströsta, finna lösningar på problemen.
Lilly, coola häst . du klarade det med råge!
2015-12-08 16:44:25

Lilly, coola häst, du klarade det med råge!


Jag lovade att återkomma om hur det gick för vårt avelsto Lilly på hennes första reklamjobb. 


Den studio som var aktuell för reklamfotografering låg mitt inne i Lund. Dessutom var det för tillfället en arbetsplats med nedhängande skydds plast och betongborrande maskiner samt svetsljud och ljus. Själva platsen där Lilly skulle stå var trång och fylld med olika prylar som hade anknytning till cirkustema. Trots detta var hon lugn och stod lös utan grimma med den lilla cirkusflickan som hade till uppgift att stå på hennes rygg. Det var länge sedan jag kände en sådan stolthet över någon häst.


Utan min son Calle och vår kära vän Alexandra skulle det inte blivit av. Även tack till vår medryttare Amanda som tipsade!


Calle provade på kvällen före uppdraget att ställa upp sig hennes rygg 1.93 cm hög varelse, mörkt ute men hon var lugn. Jag tog bild. Skulle det inte fungera hade vi ändå gjort försök hemma som var lyckat med bevis.


 


Det händer mycket med Graciano, var enögda unghingst nu. Han har träffat hovslagare Håkan första gången.  Även första besöket i ridhuset här intill, visserligen gångavstånd men ska allt tränas så är det bättre med att lasta och köra iväg. Han verkar inte röra sig snett som vi har varit oroliga för. Han är lyhörd och lyssnar på brrrr med en gång och stannar fint intill .Tömkörning fungerar också bra , går fram som han ska. Stå stilla med benen rätt placerade så som domaren vill ha det, tränades. Han är verkligen en bussig häst som verkar förstå vad vi vill och litar på oss.


Jag har tagit del av Patrik,  ridguidens bloggare tips om utlandsresa som häst transportör. Bra checklista! TACK!


Ska vidare läsa igenom regler vid hingstvisningar så även detta blir rätt.

Grandoro SCL flyttar hemifrån
2015-11-30 13:25:20

Snart flyttar Grandoro SCL hemifrån. Han kommer att få många nya kompisar på Skaneylands fina anläggning. Därefter kommer vi lägga mer tid på Bella, hans mamma. Hon ska komma ner i vikt och förberedas inför Falsterbo och kommer att vara till salu då vi har finputsat tillridningen.


Annars upptar mycket av tiden planeringen för Gracianos SCL hingstpremiering i Tyskland 12-14 februari. Just nu ska hans DNA styrkas mot hans mamma Lilly DWB. DNA mot pappa Gaucho E.K är klar.


B-hästbil är nu beställd med allound däck !  Det var lite pyssel med att finna uthyrare som inte har dubbdäck på B- hästbilen. Ingen mindre än Lisen Bratt tipsade oss om denna uthyrare.


Lilly, hans mamma kommer att åka på reklam uppdrag , det ska fotograferas på onsdag. En liten flicka ska stå på hennes rygg…… !!!! svårt att träna in något sådant i förväg. Återkommer med information hur det gick. Även Graciano kommer vara med i Hippson tidningen nu i december.


Det byggs på gården en ny utegång håller på att bli verklighet, det blir som en ”gäststuga” för betäckningston som kommer till oss.


 Redan nu har förfrågningar om betäckningar kommit in, BRA att ha framförhållning då det nästa år kommer att bli ett tidigare slutdatum då vi inte längre tar emot. Ny kurs och tävlingar planeras för Anna Eschner , gångartstränare/domare från Tyskland.

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,