Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Conquistagård
Susanne-Conquistagård
Hej !\r\nKort presentation om mig själv . Susanne Carlson-Lindgren heter jag och driver Conquistagård som enskild firma. Vi föder upp och säljer en större en töltande häst vid namn Paso Peruano, eller som den heter på svenska, om någon vill fördjupa sig att läsa på Wikipedia , Perunask paso häst . Det är från det lilla företagets vardag som jag vill skriva om , dela med mig av tips och egna erfarenheter. Min inställning är att det ibland kan vara motgångar och kännas tungt i de dagliga sysslorna, då är det tänkt att just denna blogg ska pigga upp, låta dig bli inspirerad att inte misströsta, finna lösningar på problemen.
Kort summering av 2015
2016-01-07 15:32:17

Kort summering av 2015


I det stora hela har det varit ett bra år.  Enda fölningen på Conquistagård gick bra och det var just Grandoro SCL årsfölet som nu har flyttat hemifrån.Likaså 2 åriga stoet Britanica SCL har fått ett nytt fantastiskt hem.  Mest lärorikt var Anna Eschners kurs  1-2 augusti . Hon är gångartsdomare / tränare men väl rutinerad islandshästtränare /domare från Tyskland. Anna blev uppmärksammad i Hästfocus  september 2015.


Tråkigaste händelsen är förstås vår unghingst Gracianos förlust av sitt högra öga. Tack vara en  duktig veterinär som opererade honom med en gång på natten  samt stöttade oss med de kloka orden " att allt som ni hade tänkt göra med honom ska ni också göra och han kommer att göra det för ER"


Gracianos resa har bara börjat , vi kommer att följa honom på sin hingstvisning i Neumunster, Tyskland 12 14 februari.


Stoltaste minnet för 2015 är nog Lilly , Gracianos mamma som kunde göra sitt första reklaminslag mitt inne i Lund där studion fanns på en byggnadsarbetsplats med nedhängande skyddsplast och skakande betongborrar samt svetsljud och ljus. fullt med prylar runt om henne och en liten flicka stod på henne. Återkommer med bild då Skanska har släppt reklaminslaget.

Grandoro finner nya äventyr och kompisar på Skaneyland
2015-12-18 16:15:50

Ja, då har lilleman, Grandoro SCL lämnat boet och sin mamma för nya äventyr på Skaneyland.  Många nya islandshästkompisar och stora ytor att röra sig på, kan inte bli bättre för en växande ung häst.


Alice hans ägare, kom med en liten rar varelse , en shettlandsponny vid namn Linus som sällskap då han skulle resa första gången i sitt liv. Jag gick iväg en runda med hundarna medan Alice och hennes syster Anja lastade. Då jag kom tillbaka efter 15 min var de redan på väg. Fick ett sms att han blev orolig så de körde med en gång. Resan hade gått bra, kanske tack vare den trygga lilla ponnyn Linus. 


Hemma på gården var det lite gnäggande från Bellas sida. Stona fick hö i hagen och då glömde hon bort att sakna honom. På kvällen kallade hon på sitt föl igen, lite rörande med moderskänslor. Jag klev upp från sängen gick ut och stängde övre luckan. Vi har ju engelska uteboxar. Då kom hon till ro och jag med.


Idag på morgonen var juverna rätt spända, Ut tidigt i hagen för att röra sig och skapa cirkulation.


Eftersom hon blev verkad och skodd igår eftermiddag , kommer Calle min son att ta med henne som handhäst. Det händer lite då och hon får röra sig mer för att undvika mjölkstockning.


Imorgon kommer besökare som ska provrida  våra paso peruanohästar.Hon är även intresserad av just Bella Chica som så småningom kommer att bli till salu efter tillridning och Falsterbo horse show.


DNA test som styrker föräldrarna till Graciano SCL som ska visas på hingstpremiering 12-14 februari, Tyskland är klart. Det är SLU som hjälper till med det. Tagel med hårsäck skickas in för analys.


 Graciano få nu också gå med som handhäst. Träna i ridhus kommer att bli av fler gånger. Tidningen Ridsport har gjort intervju med mig angående vår enögda häst Graciano . Det kommer reportage snart, (jan 2016) om hur man går vidare med det faktum.


Önskar god jul och jag återkommer med ett årsslut för 2015

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,