Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Conquistagård
Susanne-Conquistagård
Hej !\r\nKort presentation om mig själv . Susanne Carlson-Lindgren heter jag och driver Conquistagård som enskild firma. Vi föder upp och säljer en större en töltande häst vid namn Paso Peruano, eller som den heter på svenska, om någon vill fördjupa sig att läsa på Wikipedia , Perunask paso häst . Det är från det lilla företagets vardag som jag vill skriva om , dela med mig av tips och egna erfarenheter. Min inställning är att det ibland kan vara motgångar och kännas tungt i de dagliga sysslorna, då är det tänkt att just denna blogg ska pigga upp, låta dig bli inspirerad att inte misströsta, finna lösningar på problemen.
Dripp dropp, Skåne töar upp
2016-01-24 10:37:50

Dripp dropp , Skåne töar upp.


Efter att en tid med stängda överluckor på våra engelska boxar kan de nu åter förbli öppna . Det har svängt över till några plusgrader. De hästar som har haft täcke, vår gamla Ghia 25 år och f.d fånghästen Italia som ska spara på energin då hon är dräktig ,slapp även de täcken idag. Hästarna var upprymda, sprang och blåste högt i näsborrarna över något de tycks ha sett inne i skogen. Därefter rullades det i snön en efter en. Uppskattades säkert nu när första vårtecknet har kommit i form av att vinterpäls börjat fällas.


Gracianos SCL förberedelser är i full gång. Tyska stamboken vill ha in både det ena och det andra. De vill till exempel ha intyg från ansvarig veterinär Helsingborgs djursjukhus om vilken diagnos som förelåg innan operation utfördes ,då hans högra öga plockades bort. Så klart de måste veta att det inte finns någon arvsfaktor. Andra dokument som sänds in är DNA från mamma och pappa som styrker hans äkthet. De vill även att jag tecknar en speciell försäkring om han förolyckas under transporten eller vid uppvisningen. Detta känns mindre naturligt, men allt kan förstås hända.


Glädjande besked är att jag får med mig en tyskfödd väninna, Christiane som köpte vår lilla Alga, (se bild på ganska nyfödd, gäspande Alga nedan) för några år sedan . Hon kommer  att hjälpa mig med tyska språket,så inga språkmissar görs. Många termer är på kanslityska och det gäller att läsa och förstå rätt.


Vi har varit och hälsat på vår unghäst Britanica och hon gör framsteg fortlöpande med markträning. Hennes nya ägare. Gunilla är så stolt över henne. Hon planers in för att visas på hästdagen , vid Krapperups slott , söndagen den 26/6 (midsommarhelgen).Det är Kullasällskapet för körning som under många år arrangerat "Hästens dag". Jag fick låna en DVD som spelades in 2012 då de firade 10 -årsjubleum. Den ska jag se i kväll. Våra paso peruano hästar och andra gångartshästar från vår föreningen "gångartshästar.com" är inbjudna.


Årsfölet Grandoro som åkte till Skåneyland har flyttats. Alice hans nya ägare tyckte han blev för tunn. Tråkigt, för visst hade det varit skoj med ett gäng åringar att busa med. Planerar att hälsa på och träffa honom snart


.

Inspiration av Carolina Gyllings blogg
2016-01-22 16:21:59

Inspiration av Carolina Gyllings blogg


 


Känner att det är kanske dags att ändra sitt sätt att skriva blogg. Jag har tagit del av Carolina Gynnings blogg och inser att det behövs mer glamour i hästvärlden. Se där … där stack jag ute lite….. , skapar min nya bloggstil…  kanske lite kommentarer ?


Anledningen att jag tar del av just hennes blogg är att jag fått veta att hon har varit och sett på en häst här i närheten och att kärlek uppstod vid första mötet. Hon kommer att bli med häst om nu besiktningen går bra . Önskar henne lycka till och inser att hon nu har ytterligare en boll i luften.  


Vi har riktig vinter även i Skåne och så har det varit en tid nu med vit fin snö och minusgrader ner till 10 minusgrader,  idag ”bara” 7 minusgrader.  MEN det blåser inte och det är skönt.


Tänker på hur man gjorde förr med tillgång med vatten för djuren då det frös på. Inga eluppvärmda vattenkärl , skyddande täcken eller hö häckar . Jag har tagit del av den historian. Att äga en häst eller ko var något speciellt, något utöver det vanliga och då vårdade man det med omsorg. Tog in i stall eller loge och såg att vattentillförsel och hö intag fungerade. De användes oftast dagligen så hälsan måste finnas där.


 Idag har många fler än en eller två hästar och det ska vara effektivt, hästarna ska sköta sig själva. Tiden att ta in och ut hinns inte med, min uppfattning är att det är på mode med lösdrifter. Till islandshästar kan jag tänka mig då de är rustade för att föredra lite kallare klimat. Jag själv vill ta in hästarna för att läsa av och ha kontroll på vattenintag och att de äter upp sin ranson. Torka upp ben och se över hovar. De hästar som ska ridas, motioneras. Utevistelse tillsammans är bra men på natten vill jag att de har sin egen lilla vrå.


 

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,