Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Conquistagård
Susanne-Conquistagård
Hej !\r\nKort presentation om mig själv . Susanne Carlson-Lindgren heter jag och driver Conquistagård som enskild firma. Vi föder upp och säljer en större en töltande häst vid namn Paso Peruano, eller som den heter på svenska, om någon vill fördjupa sig att läsa på Wikipedia , Perunask paso häst . Det är från det lilla företagets vardag som jag vill skriva om , dela med mig av tips och egna erfarenheter. Min inställning är att det ibland kan vara motgångar och kännas tungt i de dagliga sysslorna, då är det tänkt att just denna blogg ska pigga upp, låta dig bli inspirerad att inte misströsta, finna lösningar på problemen.
Vardagshjältar
2016-02-01 15:26:40

Vardagshjältar


Förra helgen då jag var på gården och fixade med lite av varje i stallet, kom en kvinna in och frågade om en sockerbit eller ett äpple eftersom hennes man är diabetiker och glömt fruktsockret hemma. De var på promenad och hade nu lite insulinkänning. Visst hjälper man till med det. De ville ersätta äpplet och drickan men då kom det där ordet förbi i hjärnan. Jag kan ju få vara vardagshjälte idag !


Igår var min man vardagshjälte då han lagade grinden till corallen. Små saker som betyder mycket. Min äldsta son Calle, lovade att bjuda på inte bara god utan nyttig frukost innan han skulle till sina föreläsningar i morse och innan mitt stalljobb började . Det blev havregrynsgröt med linfrön och blåbär samt en skvätt mjölk . Mycket gott och se där var det en annan vardagshjälte som tänkte på någon annan.


Alla kan vi vara vardagshjältar. Det kan vara så enkelt att berömma någon för sin hästs eller ryttarens framgång. Kunna se de små vardagstingen och berömma för det istället för kritisera.


Idag har jag även ägnat en viss del av dagen till bokföring. Inte favoritsysslan, men det måste göras innan det lämnas in till revisorn. Då om inte annars blir jag varse hur mycket en häst tuggar i sig.  Hur mycket det kostar i försäkringar, vaccinationer, hovslagare, kiropraktiker. Ja, intresset måste vara högt och verksamheten uppåtstigande för att motivera dessa kostnader. Av den anledningen är det bra med att kunna erbjuda ridning till medryttare. Det blir som en win win situation.  Jag har två medryttare som själva också har en del att stå i. Då jag går in och söker på medryttare inser jag att det finns otroligt fler hästägare som söker medryttare än tvärt om , ryttare som söker häst. Jag hoppas på en viss tjej som bor här i närheten....

Graciano höll på att kvävas
2016-01-26 14:49:56

Graciano SCL höll på att kvävas


Trots Säker hästgård utbildning var olyckan framme. Det var efter ett träningspass med Graciano i rund paddocken som han skulle få sitt kraftfoder på box i lugn och ro. Eftersom jag vet att han förväntar sig matgivan, så skyndar jag in och glömmer då att ta av grimman. De här sekunderna gör att hans nyfikenhet att titta efter mig slutar med katastrof. Jag hör inget men då jag kommer med hans hink ser jag att han är fast med grimman i den runda låsknopp som finns längre ner på dörren. Vanligtvis ska grimman gå sönder, men inte denna tyg grimma. Han drog så hårt bakåt att jag varken kunde knäppa upp i nacken eller under ganaschen. Han hade svårt att andas av trycket av grimman under ganaschen. Jag har inte blivit så rädd på länge. I min förtvivlan att försöka lösa problemet så hängde jag mig ner i grimman allt vad jag orkade och kunde på så vis få över grimman över låsknoppen. Tackar gud för att detta gick! Nu lämnas ingen häst i uteboxarna med grimma på,, inte ens en sekund!


En annan händelse med oberäknad utgång var då Ghia, min gamla pensionerade häst skulle tas ut från hagen. Hon är låg i rang och då en annan häst kommer förbi henne blir hon rädd och gör ett ryck och kommer loss. Då kommer nästa säkerhetsåtgärd, lämna aldrig trådgrindar på marken. Hur hon bar sig åt vet jag inte, men helt plötsligt hade linan virat sig runt bakbenet och hon stod och ryckte allt var hon orkade för att komma loss. Bak benat stod rakt ut, hur bra är det på en gammal häst eller vilken häst som helst! Jag såg nödslakt framför mig. Snabb med tanken gick jag försiktigt mot henne och fick tag på grimskaftet och kunde förmå henne att gå bakåt så att tråden lättade lite. Snabbt var en andra person framme och kunde avlägsna grindtråden i sitt fäste. Även hon hade en skyddsängel för det blev inga men efter men väl en tankeställare.


Detta är skrivet efter att ha läst bloggare Patrik senaste inlägg och jag har redan kopierat säkerhets


kit sidan. Detta blir bra då vår resa till Tyskland, Neumunster för hingstvisning snart ska bli av. Det närmar sig, 12 -13 februari.

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,