Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Conquistagård
Susanne-Conquistagård
Hej !\r\nKort presentation om mig själv . Susanne Carlson-Lindgren heter jag och driver Conquistagård som enskild firma. Vi föder upp och säljer en större en töltande häst vid namn Paso Peruano, eller som den heter på svenska, om någon vill fördjupa sig att läsa på Wikipedia , Perunask paso häst . Det är från det lilla företagets vardag som jag vill skriva om , dela med mig av tips och egna erfarenheter. Min inställning är att det ibland kan vara motgångar och kännas tungt i de dagliga sysslorna, då är det tänkt att just denna blogg ska pigga upp, låta dig bli inspirerad att inte misströsta, finna lösningar på problemen.
Kors i taket
2018-11-19 14:49:28


Jag har fått fler strängar på min lyra och jag har lärt mig uppdatera hemsidans blogg och skriver även under fliken "grön rehabilitering ". Därtill så har jag grön rehabiliterings  gruppen från Skurups kommun varje torsdag förmiddag. Detta har medfört en viss tidsbrist och därmed en viss försening med ridguidens blogg. Detta är bara tillfälligt för att få det andra på plats.


Jag känner glädje att göra både det ena och det andra men vet också att hålla gränser. Tänk vad pinsamt om självaste "grön rehabiliteringen  gårdsansvarig  går in i väggen". Nej , nej det duger inte !


För en vecka sedan var det inplanerat att en bekant ,som även har en avkomma efter Gaucho E.K skulle komma och rida Gaucho och då med Calle vår äldsta son. På tåget till Skurup  (han bor ju i Malmö nu) så fick han ett försenat sms att personen ifråga blivit sjuk över natten och skulle inte komma som bestämt. Calle stannade kvar för att njuta av en dansk fläskestek på lördagskvällen.


Vid 15.00 tiden på lördag eftermiddag så stoppade han sina fötter i dessa skor på över 1 1/2 år sedan.Han red Graciano SCL som han själv har ridit in och jag red  Heljar,  kompisen.  En mycket speciell , minnesvärd eftermiddag vill jag säga.   


Det är full aktivitet på gården och medryttarna har varit flitiga att komma ut från öst, väst och även syd. Öst Slimminge  Sidsel , väst  Malmö Martina , Linda , Therese  .  Syd , Skurup Sofie Ida , Matilda .Alva på en liten ridtur med mamma Sofie som i lördags 17/11Therese betar Graciano efter ridturen  söndag 18/11


Under några veckor har jag fått uppleva en liten rödhake  då jag har varit i stallet och mockat. Den kommer ganska nära och det är precis som om den vill säga något.  Någon gång har den suttit alldeles nära , 30 cm  i kutterspånet då jag mockat tittar med huvudet på sned och sedan flyger den iväg. När torsdags gruppen med Malin i täten berättade om en hackspett de hade sett under ridturen så berättade jag om  min lilla rödhake. Då fick jag veta att det finns en hemsida  som heter Solöga . Här kan du få veta vad de olika slags fåglarna har för meddelande.  Om man ser en rödhake så står det så här:


"Min gåva är att upptäcka nya möjligheter på vägen. Det är bara att vara modig och gå vidare . Ta steget fullt ut! " Wow , det stämmer ju.....


För Malins del då hon såg hackspetten så fick hon detta meddelande för vad solöga menar att hackspetten förmedlar :


"Ha mod att gå vidare. Bryt med ditt gamla liv. Din gåva är livskvalitet"  Detta stämmer fullständigt in  i hennes liv just nu.


Jag blir så nyfiken och få veta vad en fasan står för, det var både en hona och hanne i hagen i morse då jag släppte ut hästarna.  Likaså  svalorna och gässen och, gladan , hägern , tranorna skatan , kråkan . De finns jättemånga fåglar som jag får uppleva då jag är i stallet och på gårdsplan.  Vad spännande då dessa på nytt dyker upp.  Min nya upptäckt.


Mitt förbättringsförslag denna gång är att skifta hålen där du knäpper hästtäcket på bringan , så minimerar du risken för trycksår på manken. Jag har två hål , och jag tar varannan dag i den yttersta och varannan dag den närmaste.  Det är gamla Ghia och ömtåliga Italia som har täcke  nu.Min kära Ghia 27 år!Gaucho som idag söndag då lärken fällde sina barr. Det snöade guldblad, inte vitt.


 


 


 

Skakis av sådana mejl
2018-10-31 11:48:55

Torsdagen den 25/10 hade vi ingen SPIRA träff här på gården.  Denna dag var det istället handledare , projektledare , Svedalas enhetschef , Försäkringskassan och arbetsförmedlingen och andra" inhyrda"  som jag med  gården som träffades för ett möte. Trevliga deltagare att lära känna och ett givande möte där vi försöker se helheten och sätta upp delmål och realistiska hållpunkter för att visa resultat.  För helt kravlöst är det inte, både FK och arbetsförmedlingen har gått in med 10 % vardera. Det är denna balans gång som vi "ute på fält" ska se till att det varken blir för lite förändring eller gå för fort fram. Deltagarna har olika utgångspunkter och vi ska inspirera och göra skillnad gång för gång. Målet är att återgå till arbete eller börja utbildning  lite fortare .Linnea får illustrera målet med Spira . Växa tillsammans .


Hösten är här på riktigt och Heljar min islandshäst har fått kommit in på box på natten då det blåste och regnade  som värst. Det är ju Graciano som är nummer ett och han önskar  inte dela rum med någon.... 


Medryttare Martina och jag red ut igår i de finaste höstfärgerna och så här fin inramning blev det.  


 


Martina på Gaucho E.K


Min nya upptäckt är ett otrevligt mejl med utpressning.  Mina "nya upptäckter" brukar ju vara av positiv karaktär men verkligheten är inte alltid så. Sådana hot mejl som man har läst om i tidningen. Man blir så skakis och nu ska jag köra ner med datorn till Knut Pers i Skurup för virus sök. Kanske även polisanmälanbör göras?  Jag ska betala 815 dollar inom 48 timmar annars...!  Tänk om allt bara raderas ut... Tänker mest på alla bilder som jag har på hästarna, fölen vi fått , de event som vi har medverkat i och visat upp våra hästar, och så vidare. Jag har nu precis pratat med IT tekniker från affären och det är många som har ringt till dom om samma mejl . Det är ett bluff mejl som ska tas bort. Så gör jag och försöker djup andas tre gånger och tänka att det var bara en bluff!  Jag är alltför godtrogen , är känd för att det går lätt att lura mig.


Men så då till mitt förbättringsförslag som hände i söndags . Jag har äntligen fått hjälp med att uppdatera hemsidan av kunnig person . Nu finns "grön rehabilitering" som ny flik i rubrik listen och kan följas. Min egen blogg ska jag nu själv sköta med nya inspirerande inslag. Jag kommer ändå att skriva på  Ridguidens.se/ Conquistagård blogg . Det har ju blivit så i några år nu, blivit till en tradition . Ridguidens länk finns naturligtvis med på min hemsida. www.paso-peruano.se . Följ gärna också på instagram Conquista-gård.


 


 


Höstanemon som "grön rehabiliterings" signum.


 

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,