Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Conquistagård
Susanne-Conquistagård
Hej !\r\nKort presentation om mig själv . Susanne Carlson-Lindgren heter jag och driver Conquistagård som enskild firma. Vi föder upp och säljer en större en töltande häst vid namn Paso Peruano, eller som den heter på svenska, om någon vill fördjupa sig att läsa på Wikipedia , Perunask paso häst . Det är från det lilla företagets vardag som jag vill skriva om , dela med mig av tips och egna erfarenheter. Min inställning är att det ibland kan vara motgångar och kännas tungt i de dagliga sysslorna, då är det tänkt att just denna blogg ska pigga upp, låta dig bli inspirerad att inte misströsta, finna lösningar på problemen.
Fortsättning gracianos resa, kapitel två
2016-02-17 14:40:38

Ja, fortsättning följer…. Här kommer kapitel 2.


 Första visningen var att springa med honom på hårt underlag utanför, på gårdsplanen. Längts framme stod de fem pferdestammbuch domarna och gjorde små tecken , uttalade sig hur de vill ha det. Runt omkring stod publik som smuttade på sin varma gluwein även om det bara hunnit bli förmiddag, det var en kylig förmiddag. Kommentarer hördes om hans bortopererade öga.


 Så mycket mer var det inte. Tillbaka till boxen och få vara lite ifred , tugga på sitt svenska hö . Vi själva tog lunch och efter klockan 13.00 var det dags igen  Först ledas och värma upp i det ena ridhuset. Sedan skulle han släppas in på stora arenan, lös. Funktionärer jagade honom med långa piskor för att förmå honom  galoppera runt för att visa vad han gick för. Därefter kom han fram till Calle för att återigen föras till sin lånebox. En liten stund efter detta såg vi andra hästar från läktarna . Eftersom dagen har varit lång beslöt vi att checka in på hotellet som låg ca 300 meter från trailersparkeringen, toppen!!!


Liten , efterlängtad , välförtjänt eftermiddagsvila och sedan gav vi kraftfoder till Graciano,  fyllde på lite mer vatten. Därefter blev det middag för oss på hotellet och i säng tidigt. Jag tror vi alla sov ovanligt bra denna natt. Christiane var uppe tidigt dagen efter och såg till Graciano samt gav lite kraftfoder och påfyllnad av vatten. Sedan var det dags för tyskt frukostbord, mums ! Många olika slags hästmänniskor var samlade i frukostmatsalen. Tyskar , danskar och så vi.

Gracianos resa
2016-02-14 15:05:21

Ja, då har Graciano SCL gjort sin första och inte sista resa! Mycket förberedelser in i det sista och så var det pöstligt torsdag kväll och vid 21.00 tiden gick vi och la oss. Klockan var ställd på 03.00  Då jag kom ut för att ge natt/morgon hö låg hästarna ner. Precis som vid  proceduren vid 05 45 delades mat ut och hästarna fick sin tid för att äta. Graciano som kvällen innan blivit tvättad / duschad med glansschampo, blänkte som en säl . Han fick fleecetäcke  på sig för att inte ha det kallt. Calle ledde in honom i den hyrda B-hästbussen som visades vara Douglas Linderlöws, den unga hoppryttaren som det går så bra för. Se den fina hästbilen på www stallfulltofta.se allt gick så bra i mörkret. Åkte sedan direkt för att hämta Christiane, min väninna som är född i Tyskland men har bott i Sverige sedan 1984. Vi hade bestämt att åka över broarna ner till Neumunster och det rullade på och så plöstligt var vi i Neumunster. då vi anlände fann vi en lapp på en boxdörr som det stod Graciano SCL på sen var det bara att fråga om halm som skulle köpas till. Boxen kostade nästan 600 kr/ natt så strö kunde ha ingått i priset. Hösilage hade vi med och egen vattenhink och det var tur. det är många små detaljer som kunde ha varit bättre. Tack vara Christiane tog hon reda på små saker som en välkomstvärd /värdinna kunde ha visat runt.  Redan efter 1 timma var det dags för Graciano SCL och då hade han ju åkt 5 timmar. Dock har han åkt bra, för då vi slog på övervakningskameran såg vi att han tuggade på sitt hö, vi hörde honom inte så mycket så det var också ett tecken på att han tog det lugnt.


Först blev det tysk veterinärbesiktning ur avelssynpunkt, det mättes och registrerades , springprov på asfalt och longering. Kontroll av testiklar osv. Visa upp  hans journal  från ögonoperationen så att hans öga inte var medfött fel utan verkligen en förvärvad skada.


Sedan var det dags för 1:visningen . Många hästar av olika storlekar cirkulerade i det första ridhuset . alla hingstar , runt 3 år. Lite tumult utbröt då de stora tjeckiska kallbloden ville ta plats.   Nummer 18 hade Garciano. Han hade Taurs fina bettlösa träns med nummer lapp på vardera sidan. Ursnygg och hela han glänste....... Detta blir  kapitel 1 Återkommer med mer spännade läsning i kapilel 2


 

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,