Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Conquistagård
Susanne-Conquistagård
Hej !\r\nKort presentation om mig själv . Susanne Carlson-Lindgren heter jag och driver Conquistagård som enskild firma. Vi föder upp och säljer en större en töltande häst vid namn Paso Peruano, eller som den heter på svenska, om någon vill fördjupa sig att läsa på Wikipedia , Perunask paso häst . Det är från det lilla företagets vardag som jag vill skriva om , dela med mig av tips och egna erfarenheter. Min inställning är att det ibland kan vara motgångar och kännas tungt i de dagliga sysslorna, då är det tänkt att just denna blogg ska pigga upp, låta dig bli inspirerad att inte misströsta, finna lösningar på problemen.
Lite lite känsla av ryttare eliten...
2016-02-23 12:59:53

Läste om Peder som kom fyra i Neumunster. Tänk att vi har varit på samma arena som Peder Fredricson.... Visst kände vi oss lite som ryttare eliten för en stund, då vi körde ner med Graciano i Douglas Lindelöws B-hästbil, och tipset kom från just Lisen Bratt att vi kunde hyra odubbad B-hästbuss hos Bengts  i Veberöd. Närmare känsla av ryttare eliten blir det nog inte.


Väl hemma igen går vi  och väntar på Gracianos protokoll, istället kommer det ny räkning om medlemsavgift Pferdestammbuch Schlesvig -  Holstein,  120 EU, en avgift som jag redan i har betalt!


Inom en vecka skulle protokollet komma och nu är det snart 1 1/2 vecka.  Vi frågade lite försiktigt innan vi åkte om det gick att ta en kopia men det gick förstås inte.


Vi kommer  att rida in Graciano och då blir det lättare för att motionera honom regelbundet. Det kommer bli Calle , vår äldsta son som ska göra det. Han går för tillfälligt utbildning till seminassistent på Bollerup  2veckor med fullmatad dagar, men ack så intressant. 12 kursdeltagare från hela Sverige


Det andra som kommer hända härnäst är att Berenice MK kommer att föla i början av april. Hon ska snart  gå över till övervakningsboxen som är halmad istället för kutterspån som hon har nu.


Det börjar bli skönare i luften och det medför mer underhållsarbete på gården. Ser fram mot att kunna lämna ifrån mig ensilageplast till insamlingen, få gödselplattan tömd. Tänk vad de  fyrbenta vännerna äter och bajsar !


Slutligen vill jag tacka  Lennart, redaktionen  för nedminskningoch införande av bild på Lilly då hon gör sitt första reklamjobb i studio i Lund . Inget photo shop fusk här inte !


 

Kapitel tre Det nu det lugna vänder och dramatiken kommer
2016-02-19 16:33:09

Det är nu det lugna vänder och dramatiken kommer.


 


Det var bra planerat att vår sista visning skulle ske tidigt på morgonen/ förmiddagen. Samma procedur, gå omkring med andra likasinnade i första ridhuset. Allt från små shettisar och miniatyrhästar till en mycket stökig polohäst till tjeckiska kallblodshästar på en så där 900kg.


Vid några tillfällen var polohingsten och dessa stora kallblod lite i luven på varandra då de kom för nära, men det gick att avstyra.


Då det var tid för polohästen (han var före oss nr 17) att komma in mötte han det sista kallblodet (nr 16) i passagen mellan de två ridhusen. Den stora tjeckiska hästen var på väg in i uppvärmningsridhuset då det hände. Den äldre man som ledde honom förmådde inte avstryra hingstbråket då de kom för nära varandra och denna stor häst kom lös inspringade attackaerade en svart islandshäst. Jag såg snabbt ett inferno som kunde ha skett om jag inte hade upptäckt dörren till gårdsplanen, den gick att öppna och snabbt fick vi ut Graciano och Calle den vägen . Alla var uppskärrade, även Graciano . Efter en stund gick det att fånga in tjeckiska hästen och så kallade de på oss ute på gården att komma in på direkten. Då hade bara några minuter passerat. Graciano var upprörd och Calle lite ofokuserad efter händelsen.  Han gjorde så gott de kunde att stå stilla och visa båda sidor. Därefter skulle Calle springa med honom ett varv i vardera riktning. Det var allt.


Sedan började speakern informera om vilka hästar som var  ”gekört ”,korade och ”nicht gekört”. Graciano blev preliminärt” nicht gekört”.


 Ja ,lite besviken förstås, men glad att Graciano undkom att slåss med en 900kg häst.


Protokoll kunde inte ges på stället utan kommer att skickas hem inom 1 vecka.


 Vår hingst Gaucho E.K, Garcianos pappa var 4 år och mer musklad än Graciano som ännu har lite kvar av unghästkroppen. Det kan jag köpa och nu har vi sett att han klarar resan bra och hur allt fungerar vid visning Neumunster.


Avslutar med hur hans mamma duktiga Lilly såg ut då hon gjorde sitt första reklaminslag i den trånga studio mitt inne i Lund. Hoppas Lennart fixar den hjälpen (minska ner till 500 pixlar), annars återkommer jag.


 


Circus

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,