Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Conquistagård
Susanne-Conquistagård
Hej !\r\nKort presentation om mig själv . Susanne Carlson-Lindgren heter jag och driver Conquistagård som enskild firma. Vi föder upp och säljer en större en töltande häst vid namn Paso Peruano, eller som den heter på svenska, om någon vill fördjupa sig att läsa på Wikipedia , Perunask paso häst . Det är från det lilla företagets vardag som jag vill skriva om , dela med mig av tips och egna erfarenheter. Min inställning är att det ibland kan vara motgångar och kännas tungt i de dagliga sysslorna, då är det tänkt att just denna blogg ska pigga upp, låta dig bli inspirerad att inte misströsta, finna lösningar på problemen.
Vad är Aegidienberger för slags häst ?
2016-02-25 16:50:39

Vår hingst Gaucho E.K kommer att bli pappa till fyra Aegidienberger föl i år. Vad är det för någon slags häst ?


Aegidienberger är ett avelsarbete som blivit möjlig tack vare Walter Feldman senior och hans son Walter Feldman junior, Stuteri Aegidienberger, en ort i södra Tyskland. Det hela startade 1981 då de fick tillgång till den peruanska paso hästen välkända för sin extra gångart pasollano. Målet med avelsarbetet var att få fram en mer ädel häst lämplig som bekväm ridhäst. Även bättre anpassad till Tysklands kyligare klimat.


 


De peruansk paso hästarna korsades med importerade islandshästar. 1994 blev rasen officiellt godkänd och en stambok i Rheinisches Pferdestammbuch  i samarbete med universitetet i Bonn öppnades för rasen som enbart var öppen för korsningen Aegidienbergertill en början. Stamboken öppnades igen 2004  för andra hästar med islandshäst eller perunska paso i blodet för att få upp antalet hästar.


Hästarna delas in i ett speciellt avelschema. Den optimala slutprodukten för feldmans avelsarbete,blir 62,5 % och 37,5 från paso peruanohästen.


Aegidienbergern är en mycket trevlig gångartshäst som kombinerar båda sina förfäders unika användningsområden .Islandshästen som är en stark kompakt häst som klarar kalla väderklimat men har svårare för att klara av heta somrar. Den peruanska paso hästen klarar det varma klimatet bättre. Den har genom sitt liv i Anderna utvecklat stora lungor och stort hjärta. Paso peruano har till sin fördel att lättare klara av kallare klimat. I deras kombination  blir det en häst som klarar både kalla vintrar och varma somrar.


Utseendemässigt påminner Aegidienbergern mycket om islandshästen med sin kraftiga yviga man, den är lite lättare i kroppen .Mankhöjden bör ligga 140 -150 cm. Alla färger tillåtna. Genom paso peruano hästens dubbla anlag för tölt, kommer tölten härmed förbättras.


Mer information, se Gestut Aegidienberg.


Källor Heste-Nettet.dk och Wikipedia

Skatteverket , here I come...
2016-02-24 14:47:17

Skatteverket, here I come


Mitt andra arbetet kräver en del administration och signering och så. Upplever inte att det är så svårt. Kanske beroende på att det alltid finns kunniga personer som hjälper till då något är oklart.


 Nu har jag ägnat mig en tid  åt att skapa mobilt bank ID . En stackars banktjänstekvinna i telefonen som hjälpte mig att komma vidare i denna IT värld. Eftersom banksidan släcks ner inom 10 minuter blev denna stress påtaglig och jag fick kalla på min 16 åriga ,yngsta son för att verkställa inhämtning av app.  Så pass stenåldersmänniska är jag !


Att jag måste följa med utvecklingen förstår jag, det blir annars en ekonomisk förlust och inte bra för självförtroendet .Bra att slippa åka 25 km x 2 till Ystad just för att signera min moms deklaration som min revisor så praktiskt har gjort till mig. Det är att spara både tid och pengar och  nu när allt är klart, känns det bra att jag lyckades. Till och med printat ut kvittens så jag får ettvisuellt kvitto på att jag verkligen gjorde det, tillsammans med revisorn förstås, men jag signerade !


Efter detta tar jag mig gladligen ut till stallet, där har jag en annan slags tankeverkstad. Jag vet att många har radio på i stallet men jag har min tystnad. Balsam för själen och så kommer jag på lite tankar som blir starten till något som sedan kommer på pränt eller byggs ihop, sys ihop eller tränas fram.


Jag kom att tänka på den kvinna som  för många, många år sedan ville  vara med i Kärnkrafts debatten via telefon. Hennes ord  " jag förstår inte varför vi ska behöva ha den där kärnkraften, jag nöjer mig med att ha vanlig el i mitt hus". Då var jag ung och vi skrattade åt orden. Nu har tiden hunnit ifatt en ,ombytta roller jag äldre och den tålmodiga flickan i andra sidan av telefonen ung eller mycket yngre. Hon kommer säkert berätta därhemma hur "svårt ska det behöva vara!".   Känner mig stolt över att jag bestämde mig för att försöka. Nu har kommit förbi den spärren för att tänka ett steg vidare i IT världen.

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,