Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Conquistagård
Susanne-Conquistagård
Hej !\r\nKort presentation om mig själv . Susanne Carlson-Lindgren heter jag och driver Conquistagård som enskild firma. Vi föder upp och säljer en större en töltande häst vid namn Paso Peruano, eller som den heter på svenska, om någon vill fördjupa sig att läsa på Wikipedia , Perunask paso häst . Det är från det lilla företagets vardag som jag vill skriva om , dela med mig av tips och egna erfarenheter. Min inställning är att det ibland kan vara motgångar och kännas tungt i de dagliga sysslorna, då är det tänkt att just denna blogg ska pigga upp, låta dig bli inspirerad att inte misströsta, finna lösningar på problemen.
Den finaste djurgrav jag skådat
2016-03-23 12:13:25

Den finaste djurgraven jag skådat.


 


I familjen Lindgren har det förekommit mer än hästar hundar och katter. Äldsta sonen Calle var fascinerad över kaniner och även marsvin. Då det hela började med två kaniner som skulle vara två honor som senare fick kaninungar  .Efter detta förstod vi att dela upp de två vuxna kaninerna , ändå fortsatte det att komma kaninungar…. Långt senare fick vi veta att Calle släppt ihop kaninerna , bara en kort stund men det kan som sagt var räcka….


Nu när yngsta sonen är så fiskeintresserad, alltså både att fiska och lära sig om fiskar så tyckte vi att han skulle få ha akvarium och odla sitt fiskeintresse. Ja, det blev ju inte de fiskar som jag trodde. Det blev Pirayor ! Fem stycken och de äter bara kött, räkor, dyr specialmat från djuraffären. Då fiskarna köptes så fick vi veta att det skulle gå bra att ha en mal i samma akvarium för att hålla rent efter alger. Denna lilla mal hade sitt gömställe under en rot och vi hissade ner gurka med tyngd till honom.


Men se, en morgon då vi inte såg malen fann vi honom upp och ner med söndertuggad underdel.


 Fy vad jag tyckte detta var onödigt. Den saknade kunskapen retar mig. Dagarna efter kom den beställda boken om Pirayor och där står det tydligt att pirayor kan inte leva med andra sorters fiskar. Vi får vid tillfälle berätta detta för personalen i djur affären . Ingen där hemma tycktes bry sig om att begrava den stackaren. Låg i en plastlåda och började lukta. Jag bad Erik att göra något åt det, uppmande att begrava den på ”säkert ställe” så att hundar eller katter inte ger sig på den.


Dagen efter då jag kom hem så slog det mig att plastlådan var borta. Då jag gick och fixade kvälls hö till hästarna ser jag en fantastisk syn. Ett fint kors med singelstenar framför kantad med större stenar och så påsk pynt framför korset. Den lilla malen blev hedrad på sitt yttersta och vi har lärt oss att kunskap om hur djuren ska leva, äta är ytterst viktigt. Vare sig det är en mal , katt, hund eller häst så har människan ansvar för deras liv.   

Falsterbo horse show 2016 närmar sig
2016-03-19 11:35:22

Falsterbo närmar sig och i år ska vi vara med på självaste invigningsdagen söndag 3/7 utöver den 7/7 med våra gångartshästar. Kom och se oss då!  Jag står som koordinator mellan hästägare och kontaktansvariga på Falsterbo horse show. Jag ska förbereda manus till speakern på invigningsdagen och till champagnetävling den 7/7. Tänkte passa på att informera lite om hästarna som ska vara med Falsterbo horse show för er som tar del av ridguiden.


Som jag tidigare har uttryckt mig, så behövs det mer glamour i hästvärlden. Falsterbo horse show är ett sådant tillfälle att få leva upp lite från det vardagliga arbetet.


Bäst att förmedla kunskap om andra töltande hästar än vår kära islandshäst, är att ta del av www.gångartshästar.com


 Vi i föreningen hoppas på fler medlemmar och naturligtvis fler hästägare till dessa fantastiska hästar.


Det som dessa hästar har gemensamt att vara just uppvisningshästar och trevliga fritidshästar.


Nu ska våra hästar sättas igång mer efter lite vintervila.  Det är som sagt viktigt att komma med bra tränade hästar, väl förberedda till alla slags evenemang.


Det rullar det på Conquistagård Det fina vädret gör att jag föredrar att var ute och få jord under naglarna…….               


Första rundan att göra iordning i rabatter är givande, ser resultat med en gång. Andra gången känner jag att naturens krafter tar över, mindre roligt  att tävla mot ogräset då.


Jag har kostat på grus vid grindarna i hagarna och stona har fått så pass stor yta med torr sand att det ser ut som en liten sandstrand. Här ligger dom och solar sig i varma vårsolen.


Inomhus håller jag som mest på att skriva på min bok, små etapper ska bli till en helhet, en paso peruano bok på svenska. Det är många små noteringar här och där som ska översättas och sorteras, Datorn är full med paso peruano bilder som ska bidra med skönheten tillsammans med texten.


 


 


 

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,