Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Conquistagård
Susanne-Conquistagård
Hej !\r\nKort presentation om mig själv . Susanne Carlson-Lindgren heter jag och driver Conquistagård som enskild firma. Vi föder upp och säljer en större en töltande häst vid namn Paso Peruano, eller som den heter på svenska, om någon vill fördjupa sig att läsa på Wikipedia , Perunask paso häst . Det är från det lilla företagets vardag som jag vill skriva om , dela med mig av tips och egna erfarenheter. Min inställning är att det ibland kan vara motgångar och kännas tungt i de dagliga sysslorna, då är det tänkt att just denna blogg ska pigga upp, låta dig bli inspirerad att inte misströsta, finna lösningar på problemen.
Tagen av Alvas öde, hennes cancer går inte att bota
2016-04-15 15:59:02

Tagen av Alvas tråkiga öde, Alvas cancer går inte att bota.


Jag får genom mitt andra arbete inom vården, regelbundet tidningen Barn cancer. Detta avsnitt nummer två handlar om en mycket söt och glad flicka vid namn Alva 6 år och hennes framtida öde.


Hon har redan genomgått mycket strålbehandling och cytostatika, men tycks hålla humöret uppe och ser fram mot att få komma till stallet. Hästintresset delar hon med sin mamma. Nästa år ska Alva få börja galoppera….


Hon berättar just så här:


”När jag gick in i stallet första gången, så kände jag att detta här är min grej. Jag tycker att hästar är så stora och fina, jag tycker att de är fantastiska djur, de är helt fantastiska .När jag går in i ett stall vill jag vara där och sen vill jag inte gå hem. Det luktar så gott. Jag fick en hästtidning i går som jag direkt tittade i. När jag går in i ett stall så känns det som jag är en duktig ryttare som galopperar på en skimmel.”


Bilderna på henne och pappa Martin är förstås tagna av en professionell fotograf ,men Alva fastnar på näthinnan på något underligt sätt, hennes glittrande ögon och det naturliga äkta leendet .


Jag har skrivit till tidningen och bjudit hit henne till Conquistagård om de har ”vägarna förbi” . Här finns ju också en skimmel… Även möjlighet att se hästar på hemsidan, de föl som ska komma i år. Eller varför inte följa ridguidens blogg !


Berenice föl tycker nog att det är för kallt för komma till världen . I natt såg jag henne via övervakningskameran på mobilen  vid tre tillfällen , hon tuggar och tuggar på sitt hö och sista gången låg hon utsträckt på sidan . Utan glasögon på trodde jag först att fölet var på väg ut, men ack nej, bara en lång tjock svans. Dessutom såg jag att hon sussade så gott med huvudet mot halmen , snarkade till och med (även ljud kan förmedlas). Återkommer snarast då fölet har kommit.


 

Göra skillnad
2016-04-11 11:01:58

Att göra skillnad.


Jag har tänkt en del på skrivandet  av denna blogg, om det gör någon skillnad. Är det någon som läser, någon som bryr sig? Det förblir kanske mer som en terapi för min egen skull. Men så kom det en hälsning från en person som köpt ett av våra föl några år sedan. Hon var glad att jag höll henne underrättad om vad som händer med hästarna på  Conquistagård. Deras häst får ett halvsyskon snart...  Ja, då var det någon mening ändå, det gör skillnad kanske inte så värst mycket men all anledning att fortsätta skriva om hästarna , vardagen och annat inspirerande, roligt, ibland tråkigt,  som händer här på gården.


Just nu bevakar vi Berenice. I boxen genom vår övervakningskamera som vi kan se på mobilen, helt fantastiskt. Innan utsläpp på morgonen kontrollerar jag mjölken. Hon har satt mjölk ända  ut i spenarna, men mjölken är fortfarande genomskinlig. På torsdag 14/4 är fölet beräknat att komma.


Då vi har antecknat tidigare födslar så vet vi att hon har nästan exakt gått 335 dagar de andra dräktigheterna. Helt säker att det inte blir tidigare eller senare kan vi förstås inte vara. Förhoppningsvis blir det snart för hennes skull. Hon är så bred om magen inte neråt, men på sidorna.


Mycket som görs i ett stall ,gör skillnad och visuellt ser man det tydligt. Före och efter mockning ,före och efter borstning , travar av Ikea kassar med morgon hö längs väggen. En krattad grusgång eller grusplan , ett rengjort vattenkar och så vidare. Jag tror den synen har något med tillfredställandet av arbetsdagen  då den närmar sig sitt slut. Jag  jämför  arbetet  framför en datorskärm en hel dag. Bekräftelsen på att något är uträttat försvinner i och med utloggandet. Lika svart och tom skärm som då arbetet påbörjades på morgonen.  Undantag skulle vara skrivandet som leder till en blogg eller en bok som då den är klar för att hållas i handen och läsa ur.


 Skillnad gör också att vara ute i god tid för att vara säker på att Gaucho E.K kan bli pappa till ditt föl nästa år. Redan nu har bokningar kommit in och naturligtvis är det önskemål om maj -juni föl nästa år. En nyhet för vår del, är att det kommer en varmblodstravare för betäckning.  Det blir även spännande att se hur min kollega Ellen Korsgaard  i Damark får för vackert föl med kombinationen PRE och Paso peruano. Deras gemensamma ursprung finns långt tillbaka i tiden.


Slutligen , en viktig uppgift som jag ska göra idag,  som verkligen gör skillnad  för vår islandshäst valack är att se över och behov av att laga hans eksemtäcken. Det är dags att börja med täcket i tid,  så gör det mer skillnad.


Jag kommer nu att gå ut i det fina vårvädret , sätta mig i solen med en kopp kaffe och sy samt övervaka stona hagen.  Livet på landet.....gör skillnad!

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,