Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Conquistagård
Susanne-Conquistagård
Hej !\r\nKort presentation om mig själv . Susanne Carlson-Lindgren heter jag och driver Conquistagård som enskild firma. Vi föder upp och säljer en större en töltande häst vid namn Paso Peruano, eller som den heter på svenska, om någon vill fördjupa sig att läsa på Wikipedia , Perunask paso häst . Det är från det lilla företagets vardag som jag vill skriva om , dela med mig av tips och egna erfarenheter. Min inställning är att det ibland kan vara motgångar och kännas tungt i de dagliga sysslorna, då är det tänkt att just denna blogg ska pigga upp, låta dig bli inspirerad att inte misströsta, finna lösningar på problemen.
Titel galopprundor
2016-05-04 12:32:44

Vilka galopprundor och konster


 


Garcello växer , äter,  vilar, kissar bajsar och springer …. Fort, fort runt och så plötsligt tvärstopp för att inte ramma staketet. Hans ben har blivit stadiga, kotorna stärkt upp sig, och är nu rak ryggen har fått kraft i muskulaturen. Hoppar och studsar, nyfiken på  det mesta , leker med sin hästboll . Det enda som är tålamodsprövande är att han inte följer sin mor som vi önskat, direkt in i boxen. Han ska utforska gårds planen,  går in i någon annans box . Lättast då vi är två för att undvika att han kommer till skada.


Nu när våren äntligen har kommit, kan han vara ute större delen av dagen i rund korallen . Han lägger sig och vilar i mammas hö. Klokt! Provtuggar på höet han också men föredrar ändå diandet. Jag har lagt till kalktillskott i Berenices,  mammans kraftfoder. Försäkring har tecknats och annons har lagts ut. Priset detta år fram till avskiljning blir 3500 Eu . Passa på att höra av er för fölvisning och vi kan även visa båda föräldrarna och ta del av paso peruano hästens intressanta historia!  Garcello blir en stor rest hingst, förhoppningsvis ämnad för framtida avel, eller varför inte en lyxig uppvisningshäst. Det behövs fler godkända hingstar i Sverige.  Hur premieringen går till vet vi ju nu. Med en B-hästbil är vi Neumunster 5 timmar senare!


Ödmjuka, goa Graciano SCL , pappan rids in och det med en förvånads värd lätthet . Igår reds han ut en kortare sträcka. Stona som springer med på andra sidan klarar han, trots hans enögdhet, blir inte särskilt upprörd över det. Tillbaka i korallen igen , stannar han fint vid pallen , precis som han står stilla då Calle stiger upp .


Bella rids nu av nya medryttaren Sanne.  Det ska tränas på mjukgörande sidvärtes rörelser. Sanne red ut med henne själv i fredags , andra gången hon red henne! Det blev ”gympapass” i skogen. Gå över stockar , ryggning med igångsättning ,klättring. Ridningen varvas med pass på ridbanan.


Familj som sett henne  vid två andra tillfällen och är intresserad av henne kommer på nytt och hälsar på i början av juni .


 

Änligen föl , ett präktigt hingstföl, Garcello SCL
2016-04-25 09:40:40

Ja, äntligen kom det ett föl, en Garcello, stor och präktig , ljusbrun med vita tecken. Född i fredags natt. Allt gick lugnt till.


 Berenice MK har fått sitt 6:e föl och Graciano SCL sitt första . Lilly har blivit farmor, Gaucho E.K har blivit farfar och Bella Chica SCL  storasyster, ett riktigt släktkalas här hemma.


Våren är kall och den lilla Garcello får bara gå ut kortare stunder för att springa  stärka upp sig i kotorna. Detta med de låga kotorna är utmärkande för paso peruano föl, extra viktigt att de kommer ut på hårt underlag och inte har för mycket bädd i boxen just för att  kunna skjuta ifrån, sträcka ut kotan. Ser alltid lite oroväckande ut, men efter ett par dagar har benen fått styrka.


Conquistagård får även välkomna en ny medryttare Sanne. Hon ska rida Bella. Hon har haft egen halvblods häst som hon jobbat mycket med. Hon tycker paso peruano hästen är avkopplande, att kunna rida ut och prata samtidigt och se våren spira.... dock en extra jacka på, då kroppsvärmen inte når lika hög temperatur som då man  rider en intensiv halvblodshäst.


Bokningar till Gaucho E.K kommer in och nu blir det till att planera för allas bästa.


Helgen har även medfört  en del besök till följd av fölningen. Tidigare kunder kom och hälsade på . Gunilla som köpte Britannica, Brittan, berättar att hon själv suttit upp på henne och allt gick hur bra som helst. Anna som väntar ett aidiengerberger  föl efter Gaucho E.K till sommaren , kom ut för att se den lilla Garcello .


 


 

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,