Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Conquistagård
Susanne-Conquistagård
Hej !\r\nKort presentation om mig själv . Susanne Carlson-Lindgren heter jag och driver Conquistagård som enskild firma. Vi föder upp och säljer en större en töltande häst vid namn Paso Peruano, eller som den heter på svenska, om någon vill fördjupa sig att läsa på Wikipedia , Perunask paso häst . Det är från det lilla företagets vardag som jag vill skriva om , dela med mig av tips och egna erfarenheter. Min inställning är att det ibland kan vara motgångar och kännas tungt i de dagliga sysslorna, då är det tänkt att just denna blogg ska pigga upp, låta dig bli inspirerad att inte misströsta, finna lösningar på problemen.
Titel Föl två har kommit med stor dramatik
2016-06-17 14:47:55


 


Det har varit mycket på sistone. Det har varit många besökare och många kära vänner som har köpt häst eller betäckt sitt sto tidigare, som återvänder och hälsar på. Jätteroligt att få sådan positiv respons på det arbete vi lägger ner.


 Om jag ska komma in på nytt exempel av storytelling, kan jag nämna om en paso peruano köpare som köpt en tvååring av oss som nu är tre år. Hon skriver till mig att hon har” hela Skånes bästa häst”, ja hela Sveriges bästa häst! Hon har redan suttit och skrittat henne och allt flyter bara på,hästen är lättlärd och förståndig.  Denna kvinna född 1959 kommer att klara av att rida in henne själv tillsammans med instruktör! Hon satsar på att visa upp henne på Falsterbo horse show nästa år!


Tidningen Hippson har gjort reportage om paso peruano hästen som möjlig rehabiliteringshäst. De har intervjuat Alexandra Wallberg som brukar visa vår hingst Gaucho E.K vid event. Hon håller på med halvblodshästar och hoppning men bröt ryggen för att antal år sedan i en ridolycka.


Det har ridits nere vid havet vid kusten i Beddingestrand (efter klockan 20.00 tillåtet i Trellborgs kommun). Calle och Gaucho hamnade under en jättevåg så all ridutrustning inklusive ryttare blev totalt blöta med saltvatten. Andra ryttare hamnade också vattnet då sand bankerna har gjort fördjupningar i sand botten. Ingen skada skedd dock.


Nu till den senaste och viktigaste händelsen:


Italia har fölat, har fått ett underbart litet stoföl 2 ½ vecka tidigare än beräknat. Lite dramatik då Calle fann henne en bit in i skogen, liggande ner och två hovar stack ut redan!  Han fick upp henne och in i boxen, sedan ville hon inte lägga sig ner. Han förlöste fölet då hon stod upp och fick ta i ordentligt för att få ut fölet i famnen för att sedan lägga ner henne. Därefter vad det precis som något med juvret stängdes av, kanske av ansträngningen, det är hennes första föl . Från det att ha rätt så stort juver, så blev råmjölken knapp. Bra att vi hade råmjölk i frysen från Berenices föl födsel som tillägg.  Fölet Imperia, är pigg och stadig i sina små ben trots prematur. Både mor och föl mår bra.


Som ni märker döper vi efter mammans första bokstav om det blir stoföl och från pappan vid hingstföl.


                                                         


Översta bilden är de tre hästar  som ska vara med på Falsterbo horse show, invigningsdagen 3/7 och 9/7 från vänster Bella Chica , Lilly och Gaucho. Den andra bilden är Gaucho och Alexandra. Det bara inför fotografen som det rids hjälmfritt annars är hjälm alltid på så klart !


                                                                            

Titel Nu har hon åkt hem
2016-05-31 09:45:25

Kära Vivianne har åkt nu


Livet går vidare trots att Gaucho saknar sitt damsällskap Vivianne hagen brevid. Hon åkte hem i söndags på mors dag och vi hoppas att nästa mors dag att hon är mor till ett litet paso peruanoföl .


Det kommer bli ett flott föl , Vivianne  är en stor restpaso peruano med sina 1.56 cm i mankhöjd . Hon är  en mörk  häst, närmast svart och med en stora stjärna. Även Gaucho har under sin långa pannlugg en stor stjärna.


Nu väntas ny häst in.


Heljar, vår islandshästvalack, går med vår unghingst och vi provar med ett preparat som skickats från Belgien, för att se om vi kan hålla honom fri från eksem. Det var besökare förra sommaren ,  en svensk familj som bor i  Belgien som tänkte på oss i efterhand. Stort tack! Graciano har det härligt , blank som en säl och glad! Då hästar kommer förbi uppe på vägen springer han gärna upp och ”visar upp sig”.


Hästarna i hagarna uppe på höjden i Havberg, tuggar gräs och latar sig, lille Gracello växer. Snart kommer Italias föl att kunna göra honom sällskap. Italia planeras föla slutet av juni.  


Falsterbohästarna Gaucho E.K, Lilly och Bella Chica rids nästan dagligen. De ska fotograferas på torsdag. Veterinär har även varit ute vaccinerat inför Falsterbo, influensa läggs till Tetanus.


Planeringen är i stort sett klar inför mina kontaktpersoner Falsterbo horse show. Dagar som gäller är invigningsdagen 3/7 och därefter lördagen 9/7.


För min egen del hade jag en trevlig stund med mina arbetskamrater på Vallerödslund i torsdags, Vi red islandshäst och grillade därefter. Detta för att  fira en 40 åring och en 50 åring, roligt att ta del av andras verksamheter, se hur de har löst vardagliga problem.

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,