Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Conquistagård
Susanne-Conquistagård
Hej !\r\nKort presentation om mig själv . Susanne Carlson-Lindgren heter jag och driver Conquistagård som enskild firma. Vi föder upp och säljer en större en töltande häst vid namn Paso Peruano, eller som den heter på svenska, om någon vill fördjupa sig att läsa på Wikipedia , Perunask paso häst . Det är från det lilla företagets vardag som jag vill skriva om , dela med mig av tips och egna erfarenheter. Min inställning är att det ibland kan vara motgångar och kännas tungt i de dagliga sysslorna, då är det tänkt att just denna blogg ska pigga upp, låta dig bli inspirerad att inte misströsta, finna lösningar på problemen.
Vilka är fördelarna med regn och blåst ?
2018-12-02 17:42:41

Det är 1:a advent och mörkret fortsätter att påminna oss om att det dröjer innan det blir ljusare tider.


Till detta har det blivit skånsk vinter. Det började med att bara vara kallt,  ner till 5 minusgrader i början av veckan . Ingen blåst eller regn . Bara problem med vattenkaren och slangen som ska in och ut. Men så kom det regn i kombination med blåst och då tog jag in våra tvåfrån  lösdriften , Heljar och graciano.. Det var i torsdags  natt och Graciano skulle stå på box bredvid sin pappa Gaucho .E.K för första gången . Jag hade stängda överluckor för lugnet och regnet skull. De har nät i deras övre  luckor, så de kan se ut ändå. Lite hingst fasoner till att börja med men sedan blev det som vanligt.  De åt och var nöjda.  Men 03.40 väcktes jag av att någon , troligen Graciano, som  hade tröttnat att stå på box och påkallade sin uppmärksamhet genom att sparka på boxdörren.  Det var bara att stiga upp och ge morgon höet vid denna tidiga stund... Min nya upptäckt !  Det är inte alltid som man tror det ska bli.


Idag denna gråa söndag 2/12 2018 har regnet fallit ner i stort sett hela dagen . Hästarna fick komma in vid 15.30 , av med blöta täcken och de som inte har haft regntäcke fick fleecetäcke på sig för att torka upp. Men ikväll står Graciano ute i sin lösdrift för att inte riskera väcka oss mitt i natten. Han stod på box vid premieringarna i Tyskland men då bodde vi själva på ett hotell intill. Han såg ut att trivas med box vistelsen trots att det var 63 andra hingstar som gnäggade och var smått oroliga.


Trots  rusket så har både SPIRA ryttare och  mina vanliga medryttare ridit i regn och blåst . Stort tack för deras omtanke att det finns inget" dåligt väder bara dåliga kläder". 


Mitt förbättringsförslag är att finna alla de fördelar med regn och blåst för att på så vis känns sig bättre till mods.  Fördelarna är :


Regntäckena blir  rena från smuts.  Vattenkaren fylls på helt gratis . Känns bra att alla de fleectäcke man har, kommer till nytta.  De hästar som var utan täcke har också blivit renare av naturlig dusch ovanifrån. Själv uppskattar man värmen då man kommer in njuter extra mycket av brasvärmen och de tända ljusen och tänker att nu kan det bara bli bättre! 


 

En liten PRE stoföl är född
2018-11-25 18:21:44

Kylan gör sig alltmer tydlig men ändå har det skördats hösilage här utanför Havberg . Många vita balar mot det gröna gräset kunde ses, min nya upptäckt, men hur blir kvaliteten då det regnade som i morse och plastades in under dagen ? Kanske det ändå duger till kor och får. Det har blivit en tankeställare att ta vara på det som finns efter varma sommaren. Ligger i tiden att ta till vara likväl djurfoder som mat för människor.  Jag har ju följt min favoritprogramledare Anne Lundbergs program "matsvinnet". En sak som kan konstateras felaktigt, är att svinnet med morötter som är krokiga och dubbla rötter kastas inte som framgick av programmet . Det blir ju djurfoder . Det är sådana säckar med "avvikande morötter som jag köper till hästarna. Tänker man efter så hade det säker gått bra att sälja det som "sekunda " till ett lägre pris till kunder  i livsmedelsaffärerna. Krokiga gurkor som inte håller EU måttet har jag köpt, smakade hur bra som helst .


 Vilka I - landsproblem vi har....


Det har ridits flitigt i helgen och även lilla söta Linnea. Hon ville inte rida Heljar som är vår "barnhäst" utan hingsten Graciano SCL. Så här såg det ut.Moster Therese som rider Graciano i vanliga fall, hjälper till.


 


Nyinflyttad familj från Danmark till vackra Havberg har som i tisdags fått ett PRE hoppe föl. Hoppe betyder sto på danska. Det är inte det optimala att få föl i november med så kan det bli . PRE stoet är importerat från Spanien och var dräktig. Jag ser likheten med öronspetsarna och att det är långa från mina Paso Peruano hästar  som just är spanska hästar från 1500-talet som togs över till Peru.Vårt paso peruano stoföl  "hoppe" som heter Alga och bor vid Svedala och ägs nu av Christiane.


Den lilla ska ju vara ute och röra på sig och så även mamman men att ligga ner mot den kalla marken är inte så bra. Därför har hon som 5 dagar gammal fått sina första täcke . Jag hade ett täcke här hemma  som är en storlek större att växa i. Det är som med de små barnen. De skiftar storlek ganska fort . Njut av  bilderna på den underbara lilla hoppen! Tredje fölet i Havberg 2018. 


PRE hoppe 5 dagar med "baby kläder"


 Så här ser jag ut naturell.Här är jag med mamma .


 


 


 


 

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,