Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Conquistagård
Susanne-Conquistagård
Hej !\r\nKort presentation om mig själv . Susanne Carlson-Lindgren heter jag och driver Conquistagård som enskild firma. Vi föder upp och säljer en större en töltande häst vid namn Paso Peruano, eller som den heter på svenska, om någon vill fördjupa sig att läsa på Wikipedia , Perunask paso häst . Det är från det lilla företagets vardag som jag vill skriva om , dela med mig av tips och egna erfarenheter. Min inställning är att det ibland kan vara motgångar och kännas tungt i de dagliga sysslorna, då är det tänkt att just denna blogg ska pigga upp, låta dig bli inspirerad att inte misströsta, finna lösningar på problemen.
Titel Falsterbo horse show är alltid Falsterbo horse show trots bakslag
2016-07-13 16:46:12

 


Det har varit i ett svårt projekt i år at få ihop deltagare till våra uppvisningar. Invigningsdagen 3/7 var tänkt som en uppvisning av 5 olika gångartshästar, men sjukdom, ja tom dödsfall gjorde att det blev många återbud. Även svårigheter att vara kvar hela veckan för att kunna delta på lördagen därpå har påverkat antal hästar.


Vi fick köra vårt program på invigningsdagen trots att det blev endast fyra hästar. En Saddelbreed, Dolly och så våra tre paso peruano  hästar.  Lilly, Bella Chica och Gaucho E.K, så klart .


 Stora dressyrbanan är stor till fyra hästar men vi valde att Dolly fick spurta på i sin snabba tölt i fyrkantspåret och våra paso hästar lite långsammare tempo i mitten. Detta fungerade till tonerna av One Rebublic , counting stars. Bra speaker som läste upp text lagom snabbt och mycket tydligt med information om de två olika hästraserna. Hänvisade även till att se hästarna på följande lördag… och det är här det blev pannkaka av allt, tyvärr. Trots träning på morgonen och att det fungerade bra på Kullabygdens  hästens dag veckan före, så var det inte vår dag.


Hästar som tvekade och som kom ihop, så var dominoeffekten ett faktum. En ryttare föll av och tävlingen och musiken fortsatte, kanske i lite väl hög volym och för hetsigt för att passa till en lugn champagne tölt där så mycket som möjligt skulle vara kvar i glaset. Fler incidenter hände, ett av tränsen åkte av på en häst som inte riktigt ville . De två som trots allt kunde fullfölja och blev vinnare av Falsterbo täcket var Therese Larssson med Dolly och Alexandra Wallberg som red vår Gaucho . Då dessa skulle ta ”äre varvet”  i full fart , hade de andra inte avlägsnats från banan och nästa ryttare föll av i tumultet.  Hon fick ont i sidan och misstänkte revbensbrott .


Men Falsterbo horse show är alltid Falsterbo horse trots allt som hände sista dagen.


 Bästa erfarenheten av det hela är min nya vän Malin Hellstedt som fanns i show stall 24 och visade upp frihetsdressyr som heter duga! Hon hade flera uppträden och inspirerade mig så pass att jag redan har hyrt in en ”lokal instruktör” för att lära hästarna att tacka publiken (=buga). Alexandra vill gärna lära Gaucho att stegra….. Så småningom då vi kan lite mer , kan det bli bra med något tillsammans med Malin. Uppvisning och clinic.


Goggla på Malin Hellstedt och njut av de fina bildern på hästarna!


 


Lilla Bella Chica som föl. Nu 7år, Sveriges förstafödda stoföl har sålts till en fantastisk familj utanför Kungsbacka . Jag önskar dom lycka till och hoppas de får mycket glädje av henne. Hon hämtades i söndags, dagen efter Falsterbo ,för att bli transporterad i en fin B-buss till sitt nya hem.

Titel On \"tour\"
2016-06-24 08:58:31


Ja, dagarna springer iväg och det har fixats både med det ena och det andra. Influensavaccineringen är klar , nytt hö har hämtats , Falsterbo uppgifter sammanställda och överlämnade. Denna sommar har inneburet mycket tråkigheter med sjuka och till och med döda, döende hästar. Många har därför lämnat återbud till Falsterbo.  En i gångartsföreningen fann sin häst död i hagen och en annan kämpar för sin döende häst som har fått komplikationer efter smärtlindring av svår fång.  Andra har smärre problem såsom hovbölder och hälta efter lek i hagen .


Ny bekantskap har gjort och det är lite underligt. En kär gammal vän träskulptör har varit i USA över tjugo år nu . För två år sedan fann hann den "riktiga kärleken" och har gift sig med Mary. Denna Mary och Jan kom och hälsade på oss nu när de var i Sverige. Trevliga Mary visades sig vara en hästveterinär med egna hästar och hade då en svensk avkomma inom hopp världen som nu också fått föl. Hon berättade om sin svenska häst och jag kunde då berätta om Lilly och Italia som kommer från USA. Nu ska vi hålla kontakt via Facebook förstås och mejl.


På söndag 26 juni åker vi "on Tour" med två av hästarna Lilly och Bella Chica. Vi är inbjudna av Kullabygdens körsällskap att medverka på Kulla bygdens hästens dag vid vackra Krapperup slott. Roligt att få visa och berätta om hästarna och så blir det träning inför Falsterbo också !


Lilla Imperia, senaste fölet, är som en liten hund, kontakttagande och kelgris, tycker liksom sin halvbror Garcello om att bli klappad  bak på korset. Hon kommer snart att släppas på betet. Vi behåller henne hemma några dagar till för att låta åskoväder dra förbi . Önskar alla ridguidens läsare en skön midsommar !


 


 


 

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,