Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Conquistagård
Susanne-Conquistagård
Hej !\r\nKort presentation om mig själv . Susanne Carlson-Lindgren heter jag och driver Conquistagård som enskild firma. Vi föder upp och säljer en större en töltande häst vid namn Paso Peruano, eller som den heter på svenska, om någon vill fördjupa sig att läsa på Wikipedia , Perunask paso häst . Det är från det lilla företagets vardag som jag vill skriva om , dela med mig av tips och egna erfarenheter. Min inställning är att det ibland kan vara motgångar och kännas tungt i de dagliga sysslorna, då är det tänkt att just denna blogg ska pigga upp, låta dig bli inspirerad att inte misströsta, finna lösningar på problemen.
alla Gauchos föl 2016 har kommit
2016-08-05 09:33:30

Vi har varit runt på en föl runda med start för att se första AE fölet hos Lendelundens lantlif och islandshästar i Torna Hällestad. Därefter har vi besölt  två föl som går på bete uppe i Båstad.  Ett avde 4 fölen kom nästan 5 veckor för tidigt då islandshäst stoet började läcka mjölk tidigt ,men som ett mirakel och med  gott gry, har detta lilla söta stoföl klarat sig. Fantastiskt tycker även min veterinär. Datumet är vi säkra på då vi alltid handbetäcker. Detta lilla föl bor i Valdermarsvik och vi får se när vi kan hälsa på där. Gårdens paso peruano sto har just anlänt för att betäckas då det ska bli ett "beställningsföl"


Då vi förväntar att människor funderar under de mörka månaderna för att komma fram till ett beslut på vår kanten,så är det inte på det viset alla gånger. Under senare delen av sommaren har många hört av sig för att köpa föl eller betäcka. Vårt hingstföl är sålt och vi behåller vår lilla stoföl Imperia för att följa den amerikanska blodslinjen. (3/4 från USA). Hon har det lilla extra, går inte att undvika att tycka om henne. Däremot förmedlar jag andras hästar för att finna långvaraktiga bra hem. Har lite kontakter i Tyskland och Danmark.


Graciano, vår andra hingst gör framsteg med att lärt sig att buga. Lättlärd och morot sugen, har han lärt sig detta tack vare Calle på några dagar.


Betäckningsto,  har konstaterats dräktig som i torsdags och det var turdagen på många vis. Det började med att Gauchos 4:e föl kom till världen och sedan fick en vän till oss, efter lång väntan, sitt isländska föl här i närheten. Det låg en trisslott i min plånbok och tänkte att turen skulle nog hålla i sig lite till, men ack nej så bra var det inte. Jag glädjer mig åt allt annat denna  tur torsdag.


Dagarna fylls med arbete på gården och lite målarjobb på hustes fönster och dörrar. Planering inför hösten vad som gäller strö och foder. Känns bra då "skafferiet" är välfyllt.


Nästa event vi ska medverka , är Hovdala slott utanför Hässleholm den 19/8. Då är det flera dagar med internationella fälttävlingar och uppvisningar . Det kommer till en ny tjej och Tenesse walking häst, så det kommer att vara tre olika gångartshästar som visas upp denna dag,  Saddelbreed hästar och pasoperuano är de andra .  


Se oss då fredag 19/8 klockan vid 14.00 tiden. Avslutar med en bild på vår vän Therese och hennes Saddelbreed sto Dolly. Hon tog hem det ena Falsterbo täcket på Falsterbo horse show och vår Gaucho det andra.


                                                         

Dagarna efter Falsterbo börjar ett frö gro.
2016-07-20 21:59:04

 


 


Som jag skrev förra inlägget så hoppas jag ni har goolat på Malin Hellstedt eller kanske någon såg henne på Falsterbo horse show!     Vem vill inte bli en sådan ryttare !!!


 Missa inte detta ! Nu har vi nybörjarkurser hemma på Conquistagård utanför Skurup i frihetsdressyr. Det handlar om att lära hästen buga , stegra på kommando eller lägga sig ner och mycket mer. Välkomna att anmäla er om  att lära sig något mycket speciellt med sin häst.  Kursgivaren heter Johanna Akke och vi startar 4 och 11 september . 500 kr för 2  1 h och en person 45 min 350 kr . Besökare 100kr


De som är med från början har förtur på fortsättningskurser.


Anmälan till pasoperuano@havberg.se eller  0729 030507


För övrigt har allt lugnat ner sig efter Falsterbo horse show. Sommarbetet är över för vår islänning Heljar som har sommareksem . Vår unghingst Graciano SCL har även han behövt sommartäcke för att värja sig för sommarens plågor. Han fick ett broms sår på bringan som fick skyddas med insektstäcke.


Hemma på gården tycks de uppskatta att stå på box nattetid. Om pysslade och så lugn och ro från stressande insekter.


Tilläggas kan att "beställnigs föl" har återigen blivit aktuellt. Roligt att den efterfrågan finns . Nu är det bara att utse vilket sto och hingst som önskas.


Gaucho  E.K , vår avelshingst, har fått sina 2 av 4 väntade  aegidingerberger föl och allt har gått bra.  Jag kommer att benämna dom som Ae föl för det blir svårt med stavningen varje gång.


Vi har varit och hälsat på och dokumenterat med foton så klart. Väntar in alla fyra innan bilder visas.


Hästfotograf från Stockholm har varit och hälsat på . Det har blivit fina bilder på våra föl och Graciano SCL , vår enögda hingst så klart. Han och Gaucho är självklara elever till Johanna för att lära sig buga och annat förhoppningsvis.


Slutligen kommer jag så klart att avsluta detta inlägg att ta del av Malins Hellstedts kurser på Hippsons arkiv.  Del 1-3.


Vill även tacka våra sponsorer Hästfocus och Hippson för priser till Falsterbo horse shows champagne tölt tävling.


 


 


 


 


 


 

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,