Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Conquistagård
Susanne-Conquistagård
Hej !\r\nKort presentation om mig själv . Susanne Carlson-Lindgren heter jag och driver Conquistagård som enskild firma. Vi föder upp och säljer en större en töltande häst vid namn Paso Peruano, eller som den heter på svenska, om någon vill fördjupa sig att läsa på Wikipedia , Perunask paso häst . Det är från det lilla företagets vardag som jag vill skriva om , dela med mig av tips och egna erfarenheter. Min inställning är att det ibland kan vara motgångar och kännas tungt i de dagliga sysslorna, då är det tänkt att just denna blogg ska pigga upp, låta dig bli inspirerad att inte misströsta, finna lösningar på problemen.
Vad roligt med frihetsdressyr !
2016-09-07 15:00:45

Vad roligt med frihetsdressyr ! Malins uppvisning här på bilden ligger många år fram i tiden men ändå , något att se upp till.


 


I söndags hade vi då första frihetsdressyr kursen och vi var många intresserade , 6 hästar deltog med sin ägare och dubbelt så många som åskådare . Det blev mycket uppskattat och nu blir det ringar på vattnet….


Någon har hört av sig via mejlen om att få vara med och någon annan sökt mig på mobilen. Roligt att vi kommer att kunna jobba tillsammans mot våra mål. När vi kommit en bit på väg kanske det kan bli av med ”lokala mästerskap” visst skulle man kunna tävla i detta som all annan uppvisning , tänker bland annat på konståkning. Kanske vi kan bjuda in  Malin Hellstedt som tävlingsdomare då !


Alla har vi våra delmål, för vår del är det främst att Graciano SCL ska tacka domarna och publiken då vi åker ner till Neumunster den 10-12 februari nästa år.


Ena stoet vi har haft på betäckning blev konstaterat dräktig i måndags kväll . Nu ska det planeras för hemfärd ända till Valdermarsvik. Paso peruano stoet Elena, är köpt  från Belgien och de har inte varit snälla med henne med lastningen minnen finns fortfarande kvar. För att inget ska hända med dräktigheten så måste hon transporteras med försiktighet tycker ägaren . Vi har föreslagit att hyra en B-hästbil där står de med mjuka väggar som i en box och ingen bom att fastna i över eller under. Både Bella Chica som såldes i somras och Viviana som blev betäckt  ,blev hämtade med B-hästbuss. Smidigt att lasta och så fint och säkert de åker.


En av mina drömmar är att själv kunna äga en sådan B- häst bil en dag. Men som alla vet, hästbranschen är ingen lätt match att göra sig till miljonär.


Betes säsongen går mot sitt slut. Stona med föl har kommit hem eftersom det ena stoet, Italia har blivit tunn av allt digivande. Nu står de på box om nätterna och jag kan reglera närings intaget . Hon är ju vår före detta fånghäst och kan inte få vanligt kraftfoder. Det blir lucernpellets med rapsolja och första skörd av hösilage i obegränsad mängd. 


Slutligen har vi nu sista stoet för betäckning. Islandshästen Svea har ett mycket vackert föl efter Gaucho, vår hingst. Hon har blivit så uppmärksammat och blivit erbjuden mycket pengar men hon stannar hos sin ägare Anna. Däremot om det går att få Svea dräktig , trots denna sena tidpunkt finns det köpare till det kommande fölet. Veterinär har ultraljud undersökt henne som i måndags. Det konstaterades att det finns 2 ½ cm stort ägg . Det blev en hormonspruta för att gå in i brunst.vi får se vad hon eller naturen väljer. Det eller   ”vinterviloläget” .

In the saddel in Kyrgistan vad är det ? tänkte jag
2016-08-25 12:38:06

Jo, det är en researrangör som erbjuder hästresor där ribban har höjts avsevärt. En fantastisk hemsida  www. In the saddle ,world wide ridning holydays. Där finns en hel deludda resor att välja mellan.


Anledningen att jag fick vetskap om detta är att en  trevlig kvinna, Yvonne ringde och frågade om hon och hennes dotter fick komma och hälsa på . De hade hört talas om dessa speciella hästar på Conquistagård och vill se dom i verkligheten . Visst tyckte jag att det skulle gå bra .Hon berättade att  väntade  in sin dotter som varit på långritt i Kyrgistan .  Kyrgistan ? Jag var tvungen att slå upp och se vad det låg och hur hade hon hamnat där?  Mamman berättade  om "In the saddel".


 Dottern Anneli, hade viss riderfarenhet eftersom moster har quarterhäst uppfödning utanför Stockholm . Men hur hon kom på ide´n? , kanske ett sätt att tävla med sig själv, utmana sig själv ,nyfiken på  världen och en längtan efter ett annorlunda reseminne.  Jag beundrar henne , vilket häst äventyr. Det skulle vara något för hästmagasinen att skriva om ! Jag har kvar mamma Yvonnes mobilnummer!


Tänk vad man får lära av andra hästintresserade, att vägar möts så här. Även hon fick veta en del om paso peruano hästar , var ute och provred vår hingst och blev förstås förtjust i honom. Kanske blir det en paso peruanohäst för henne i framtiden.  


Gauchos 4 små  Aegiediengerföl är så uppskattade  ( läs ridguidens blogg om vad är aegidienberger för slags häst) . Det görs små filmsnuttar och det fotograferas. Fölens ägare utbyter varandras erfarenheter. Ett av islandshäststona Svea med det söta sto fölet Aleiga är här just nu för att betäckas om.  Det blir så när fölen kom sent på säsongen eftersom Gaucho EK, vår hingst, var upptagen med Falsterbo horse show förra året. På you tube kan du söka på Aleiga , även se ett annat AE föl efter ,videon döpt men har datum aug 22 2016.


Se även en liten filmsnutt från stora dressyrarenan på Falsterbo horse show då vi visade upp några av gångartshästarna i vår förening.  Läs mer på Gångartshästar.com. Hör gärna av dig om du vill komma med!


 


Här är lite bilder på Ulrikas AE föl en dag gammal efter  Geija, islandshäst och vår paso peruano hingst Gaucho E.K


Ulrikas AE föl en dag gammal efter  Geija


 


Ulrikas AE föl en dag gammal


 


Ulrikas AE föl en dag gammal


 

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,