Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Conquistagård
Susanne-Conquistagård
Hej !\r\nKort presentation om mig själv . Susanne Carlson-Lindgren heter jag och driver Conquistagård som enskild firma. Vi föder upp och säljer en större en töltande häst vid namn Paso Peruano, eller som den heter på svenska, om någon vill fördjupa sig att läsa på Wikipedia , Perunask paso häst . Det är från det lilla företagets vardag som jag vill skriva om , dela med mig av tips och egna erfarenheter. Min inställning är att det ibland kan vara motgångar och kännas tungt i de dagliga sysslorna, då är det tänkt att just denna blogg ska pigga upp, låta dig bli inspirerad att inte misströsta, finna lösningar på problemen.
Efter regn kommer sol och så regn igen...
2016-10-21 16:13:05

Efter regn kommer sol, och så regn igen….


Gårdagens vackra höstdag var underbar. Skulle passa bra att göra reklaminslag med hästarna i de varma höstfärgerna och det speciella ljus som blir på hösten. Våra hingstar Gaucho och Graciano och stoet Lilly är anmälda till en film bank om någon söker just de egenskaper som hästarna har. Gaucho går obehindrat ner i vatten och är lugn att rida. Graciano vår andra hingst är enögd , lätt att hantera och kan ju buga nu efter frihets dressyrinstruktioner . Lilly har redan varit på uppdrag som jag tidigare har skrivit om. En byggarbetsplats med massor med buller och svetslågor. Hon klarade så bra att hon står mitt i cirkustema helt avklädd , naturell, med en liten cirkusflicka på ryggen, se skanskas hemkär katalog 2016. Ett led i frihetsdressyr är ju att det kan bli fler användningsområden för eventuella reklaminslag, se bara på Vinny hon är tränad av Malin Hellstedt, dock har jag fått höra att det finns 3 olika Vinny.


Förra helgens höststormar fick en att vakna upp och tänka på säkerhet på gården. Vi har ju boxdörrar till de uteboxarna som kan reglas så det inte far igen. Vi har två ston med sina föl och det skulle vara en dålig start för fölen att hamna i en sådan klämsituation. Andra säkerhets detaljer är att ha bra belysning nu när det är mörkt på morgnarna. Många lampor kan förses med rörelse detektorer eller varför inte köpa en sensorlampa som känner av gryning och skymning. Varje gård har säkert sina små uppfinningar att dela med sig av. I hingstarnas uteboxar har vi småmaskigt galler, (liknande grillarnät) som jag först inte tyckte om men min veterinär tyckte att det var en bra lösning, ingen häst kan fastna och de ser bra ut genom ”nätet ” som även skyddar mot regn och snö. Den bästa säkerhets investering som jag gjort för min egen skull, är att bygga en fast stabil trappa upp till loftet. Jag avskyr att gå på stegar då jag är höjdrädd. Nu är det inga problem att gå upp för att ta ner halm till hästarna. Detta görs genom golvluckor, inget spill med att halm far iväg på gårdsplanen.


Snart kommer Graciano och Heljar, hans livskamrat hem från betet, då blir det att sko Graciano för första gången. Han ska ridas in nu när 4:e sommaren har passerat. Calle min son satt upp och skrittade små korta rundor i skogen i våras, grusvägarna ger mer ömma hovar. Vi ska testa med att köra med bil bakom. Eftersom han saknar ett öga förstärks andra sinnen och då speciellt hörseln. 


    


Nya bilder på Graciano finns på vår hemsida tagna av hästfotograf Nathalie Rönn-Nyberg . Betet har gjort honom gott. mer musklad och mer hingstkaraktär. Vi hoppas att domarna i Neumunster blir nöjda  10-12 februari 2017.


Slutligen, förutom hästintresse, har jag och stjärnbloggerskan , ja ni vet Nellie, ett annat gemensamt intresse trots åldersskillnad, och det är att vi följer Idol tävlingen.  Så ikväll klockan 20.00 sitter troligen båda två och hejar på våra favoriter.  


                                                               

Fantastiska Honza Blaha är inte blaha
2016-10-16 08:50:24

"Vår "frihetsdressyr instruktör, Johanna Akke, är just nu uppe i Stockholm för att delta med en av sina  hästar  för Honza Blaha, även kallad världens bästa frihetsdressyr ryttare. Wow, jag kan bara hålla med! Snacka om att kunna rida och vilken hästkunskap han äger. Jag har inte sett något liknande.  Googla på hans namn och njut av de två videos , "a Gaston" och "open borders". 


Det är bra och veta, då jag har kommit lite längre, haha, att det finns kurser för honom  (Horse vision Swedens regi). Det blir spännande då Johanna återigen är på skånsk mark att få höra om detta speciella möte. Johanna är elev till Rebecka och Kristoffer Dahlgren, som är stora med frihetsdressyr här i Sverige .


Ridguidens nya video om att backa var inte heller dum . Jag ser fram emot att slippa tänka tvärt om , bra  placera händerna lugnt nere vid ratten och tänka hit vill jag . Försiktiga korrigeringar med blicken i backspegeln istället för att vrida sig. Super enkelt! Jag behöver kanske inte spara till en B-buss ?


Vår egen frihetsdressyr med Gaucho och Graciano går framåt.  Graciano är mer lyhörd och formbar än sin pappa Gaucho som  tänker varför så här ? Graciano är redan nere på marken med knät, ska bara känna sig bekväm med det och vänta ett tag. Gaucho är "nästan " nere och tycker han är värd äpplebitar varje gång han tar ett steg. Graciano har även takten för spansk skritt medan Gaucho motvilligt lyfter några centimeter, men det går sakta framåt. Fortsättningsvis kommer vi att hyra in oss i ridhus för fler lektioner. Vi hade inte regn i söndags men det börjar bli kallt att stå som åskådare.


Åsa, vår väl utbildade"kiropraktiker" har varit hos oss och gett två av hästarna behandling. Hon vill inte likna sitt arbete med en kiropraktiker, utan arbetar på ett mjukare ,långsammare sätt son ger mer långsiktiga resultat(tar 1 timma per häst). Det är lika intressant att se före och efter behandlingen. Det är något magiskt över det.


Slutligen har min son hjälpt till med en ny info sida om Aegidingerberger, korsningen mellan islandshäst och paso peruano ,denna erkända hästras i Tyskland som Walter Feldman och hans pappa är upphov till . Gaucho är ju blivit pappa till 4 sådana AE föl och det har blivit ringar på vattnet och många hör nu av sig om frågor. Denna information finns på paso-peruano.se under fliken pasoperuano hästar.

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,