Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Conquistagård
Susanne-Conquistagård
Hej !\r\nKort presentation om mig själv . Susanne Carlson-Lindgren heter jag och driver Conquistagård som enskild firma. Vi föder upp och säljer en större en töltande häst vid namn Paso Peruano, eller som den heter på svenska, om någon vill fördjupa sig att läsa på Wikipedia , Perunask paso häst . Det är från det lilla företagets vardag som jag vill skriva om , dela med mig av tips och egna erfarenheter. Min inställning är att det ibland kan vara motgångar och kännas tungt i de dagliga sysslorna, då är det tänkt att just denna blogg ska pigga upp, låta dig bli inspirerad att inte misströsta, finna lösningar på problemen.
Sammanfattning av året 2016
2016-12-31 14:49:45

 


Ja, det börjar dra ihop sig till ett nytt år och jag vill sammanfatta de goda och de mindre bra händelser som skett under året.


Farligaste incidenten var i Neumunster då en 900kg tjeckiskt kallblodshingst kom lös i ridhuset där vi värmde upp vår hingst  Graciano SCL  inför hingstvisningen. Vi stod i ett hörn  av ridhuset då det hände men hade en sådan tur att det fanns en nödutgång för människor som vi kunde undkomma och ta oss ut.


Konstig säkerhets tänk av tyskarna som annars är mycket för "ordnung muss sein".  Som det såg ut i Neumunster, var det ett ridhus där man skulle gå med sina hingstar tills man blev inkallad efter nummerordning. Detta ridhus var sammanlänkat genom en smal passage innan man kom in på stora uppvisningsarenan. Just i detta gatt, möttes olika slags hingstar ganska nära inpå varandra. Det tjeckiska kallblodet hade en äldre man som sin ledare. Mannen stod inte mot hingstbråket utan var tvungen att släppa taget.... Min son Calle som har varit med på hingstvisning på Flyinge berättar om en helt annan säkerhet. Inga hingstar var inne samtidigt . Då en hingst gått in ska den andra vänta tills ridarenan är tom. Hoppas någon förändring har skett till 11/2 2017 då vi på nytt åker ner till Neumunster. 


Mest kärleksfulla minnena är då Garcello, kom till världen. För en gång skull kunde vi vara med om Berenices fölning.  Jag kom ihåg att hon var trött efteråt och gick själv och la sig då han var uppe och skuttade omkring. Ett stort och präktigt hingst föl, som nu ägs av vår vän sedan många år, Amanda


Det andra minnet med mycket kärlek är då Italia vårt sto  Italia från USA skulle föla för första gången.  Hon togs in från hagen då framhovarna stack ut .Därefter ville hon inte lägga sig ner utan Calle förlöste lilla Imperia och fångade upp henne i famnen.  Hon är ett mycket kärleksfullt och speciellt föl.


Vår enögda hingst Graciano SCL har i med detta fått sina första avkommor. De amerikanska blodslinjerna kommer  framför allt att föras vidare, främst då Imperia som har helamerikansk mamma och farmor är ju vår skimmel Lilly också från Texas.


Tråkigaste ridolyckan , var då vår medryttare, Sanne ramlade av och skadade sitt knä illa. En kombination av passernade vildsvin, hoppandeoch skällande hundar och  12 rusande ungkvigors nyfikenhet . En lång tid med operationer och gips för att få alla pusselbitar av knäskålen på plats.


Bästa utmärkelsen var då Gaucho E.K tog hem titeln "mjukaste ridhästen "på Falsterbo horse show i somras vid champagne tölt tävlingen.


Största fiaskot var i samma tävling där två ryttare skadade sig då de föll av. Desto bättre gick det på invigningsdagen , trots att vi inte blev så många.


Ovanligaste veterinär besök , var då gamla Ghia inte kunde svälja ner tuggorna, ville gärna äta men kunde inte få ner det. En ca 10 cm lång pinne satt inkilad på tvären mellan de sista molarena. Kunde lätt tas bort.


Det mest sorgliga, är att även om två nya hästar har kommit till i år , har en häst lämnat oss för att gå vidare........  Tack snälla, kära Berenice för de fina ridturer, alla uppvisningstillfällen och alla de fyra fina föl av sex (2 i Tyskland) som du fick hos oss på Conquistagård. Berenice skulle bli 17 år.


 Garcello klarar sig bra i sin flock , var redan avskild på nätterna , busar mycket med sin lillasyster. Jag tänder ett ljus för dig Berenice ikväll och hoppas att du har det bättre nu.


Önskar alla ridguidens läsarae ett gott nytt år !Berenice till vänster i bild, med sin kompis Girasol, från samma stuteri Tyskland, har nu mötts i hästhimmeln, betar nu på de gröna ängarna . Ibland blir det jobbiga beslut att ta då hästens bästa måste går före sin egen saknad .


 


 En pigg och glad Berenice med sitt femte föl Tulio som föddes 2012

De första svenska AE fölen registrerade i Tyskland
2016-12-23 09:38:12

”Loppefrö” , det vill säga physialisfrön har åkt fram och jag kör nu en kur för att få bort eventuellt sand gruspartiklar  mag -tarmkanalen. Italia är så skicklig att utsortera dessa små frön mellan lucernpellets. Otroligt att se hur fin motorik de har med mulen. Dock är de borta från krubban på morgonen. Även vår Berenice brukar sortera ut mineralgranulat med stor skicklighet.


Vi har fått besked om att det första  AE-fölet efter Gaucho E.K, vår hingst, har blivit registrerat i tyska stamboken som egen ras. Hon heter A.W  Aleiga , alltså initialerna i ägarens för och efternamn Snart kommer nummer två. Han får dock inte heta av utan von ,   Ganti von Flodemark. Ska bli roligt att följa alla AE-fölen.


 


Calle , min son  jobbar extra på Brodda stuteri  varann helg ,har fått en ovanlig julklapp i år. Han är nu delägare till två travhästar. Springer de in pengar så ska vinsten delas, likaså om hästarna säljs , blir det  också delad utdelning. Jag själv vann på en Harry boy. Satsade 50 kr för att jag råkade ha det i kontanter i plånboken ,utdelningen blev  3.300 kr på 7 rätt.  Så mycket har jag aldrig någonsin vunnit.


Ibland köper jag en trisslott då jag har pantat flaskor och burkar. Men om det blir vinst, blir småsummor som möjligtvis räcker till en ny lott.


Sedan har jag åkt runt och frågat hästaffärer hjälp för stödja Hästars värn förening, att människor väljer att köpa almanackan som större delen av kostnaden går till föreningen. Det var positiv respons på den stora hästbutiken Landäng i Skurup. De fick 10 almanackor som de hjälper till med att fördela till köpare. Därefter var jag i Malmö och det var framför allt mycket positiv respons på Börjes hästaffär där en favorit butiksbiträde jobbar. Även Horze och Hööks  tog mot afficher och Hööks som är sponsorer hade redan fått en hel del almanackor. Den fjärde hästaffären i Malmö som jag besökte är tämligen nyöppnad, får tummen ner av mig! Orsaken att det stod Hööks som sponsor gjorde att de valde att avstå för att de var konkurrenter! Det var ju Hästars värn som skulle stödjas.


Så här dagen för julafton är det bara för mig att önska god jul och tackar alla kunder för julhälsningar på de hästar vi har sålt eller varit delaktiga på annat sätt genom våra hingstar. Jag återkommer med en sammanfattning av året 2016 till nyår. Nedan Ganti von Flodemark, låter som en riktig adelsman!


 nyregistrade AE föl


  

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,