Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Conquistagård
Susanne-Conquistagård
Hej !\r\nKort presentation om mig själv . Susanne Carlson-Lindgren heter jag och driver Conquistagård som enskild firma. Vi föder upp och säljer en större en töltande häst vid namn Paso Peruano, eller som den heter på svenska, om någon vill fördjupa sig att läsa på Wikipedia , Perunask paso häst . Det är från det lilla företagets vardag som jag vill skriva om , dela med mig av tips och egna erfarenheter. Min inställning är att det ibland kan vara motgångar och kännas tungt i de dagliga sysslorna, då är det tänkt att just denna blogg ska pigga upp, låta dig bli inspirerad att inte misströsta, finna lösningar på problemen.
Missa inte sjukvårdshästen Peyo
2018-12-30 15:35:11

December månad är snart slut och  och det har gått fort även om mycket har hänt sedan jag skrev senast.  Det har varit både stor som  liten som besökt stallet. Lilla  Linneas lillebror Simon följde med moster ut han fick sitta på Gracianos rygg och blev så här lycklig. Då ville Linnea också så klart rida barbacka.
 


 Fina julklappar har jag också fått.  Denna speciella julklapp från sjuksyrrorna från MAS. En pizzaspade eller vad ?Tillika fin julkrog med massor av godsaker som hör julen till .  Av" Lill Ida och Freya" har jag fått årets finaste pris med tillhörande pokal.  Stort tack alla kära medryttare och  stalltjejor .


Sista Spira mötet var den 20/12 och som vi brukar avslutas Spira mötet över kopp kaffe/the. Här läser handledare Malin om vad någon fågel eller djur de sett under ridturen vill meddela enligt "Solögas "texter.  


Vintern kom strax före jul först i form av lätt snö och frusna vattenpölar. Detta medförde att  medryttareTherese föll av då Graciano klev på en frusen pöl och  ljudet av is som krackelerar medförde att Graciano blev så rädd och hoppade rakt upp med alla fyra benen samtidigt. Denna kraftutveckling gjorde att ryttare Therese förlorade stigbyglar och hamnade bredvid honom, i nästa sekund vände han sig och trampade hans kära Therese på skinkan som då var tvungen att släppa tygeln. Han sprang uppskärrad en bit och stannade vid en vägbom längre fram.  Just då skickade en skyddsänge ett meddelande till Anna  att fånga honom.  Jo, visst  Anna från Svaneholm  kom just i detta ögonblick. Hon kände igen honom tog honom , han  var fortfarande lite uppriven över händelsen men Anna höll taget tills Therese kom. En hjälteinsats med lyckligt slut . Då jag fick meddelande på mobilen gick jag dom  till mötes. Första biten gick Therese och lugnade honom , sedan fann hon en sten och steg upp!  När jag mötte dom såg det ut så här. Min nya upptäckt , en del tar itu med problemen med en gång...


Dagen efter red Therese ut med Graciano tillsammans med medryttare  Sidsel  på Italia . För Graciano skull men även för sin egen del . Allt har fått ett lyckligt slut trots blåmärken och muskelbristning. Som igår red jag med De båda med Gaucho som sällskap. Allt var lugnt och Graciano tycks uppskatta skogstigarna igen nu när det har varit plusgrader och isfritt.


Slutligen Så fick jag ta del via Martinas kännedom, denna underbara video om hästen Peyo.


 Sök palliative care with horses , välj video och därefter"  Peyo the love stallion visit sick people" . Mitt förbättringsförslag till sjukvården .  Det står mycket om hästunderstödd vård på vårdguiden 1177 men borde inte hästgårds mottagarna vara fler ?  


 

Lucia med glitter i manen
2018-12-13 15:28:08

Lucia som idag torsdag  13/12 2018.  Härligt att regnandet har upphört för denna gång.  Heljar islänningen, har tagits in på box bredvid Gaucho på kvällarna hela veckan. Graciano som blir kvar själv tycks tycka att det är ok. Han står i sin lösdrift och har skydd och kan ligga torrt i halmen. gnäggar inte efter honom men blir glad då han kommer ut igen på morgonen . De som inte har haft regntäcke får fleecetäcke på sig då de kommer in . Här är det Imperia  2åringen som" torkar upp". 


Deltagarna från Spira gruppen , grön rehabilitering, kommer troget varje torsdag och det känns givande  De rider en runda och sedan avslutar vi i köket med lite fika och snack om saker som vi faktiskt kan påverka för att må bättre.  Gaucho fick en fin Luciafläta av sin ryttare Ulrika idag.


 
I mörkret gläds jag av denna ljuskrans som satts upp i sadelkammaren.  Nu till dagens förbättringstips. En timer som ställs in är bra. Behöver då inte tänka på att tända eller släcka dessa extra adventsstjärnor och julstakar.Gamla Volvon, den gråa V70 har varit hos bildoktorn och för en gång skull var problemet fixat på 30 min. Gustav mellansonen, var snäll och körde bilen till verkstad i Svedala.  Den gick inte på alla cylindrarna och både rök och hackade. Jag körde efter för säkerhets skull med Gustavs bil.  Jag är glad att vi kostade på den så att den gick igenom besiktningen.  Bilen är snart 19 år så jag är medveten om att blir det mer kostsamma reparationer får min "firmabil" skrotas. Den som alltid startar och som jag har kört både hö och vatten upp till betet med.


Min nya upptäckt är hur mycket julutstyrsel det finns att köpa till hästarna. Mycket reklam skickas ut  på mejlen . Företagen är smått tokiga i att berätta vad man kan eller bör köpa. Extra roligt då att "årets julklapp"  ska vara något begagnat från sekondhand butikerna.  Dagens enkla fläta med inflätat glitter  på Gaucho är tillräckligt för att känna lucia och jul känsla. 


 

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,