Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Conquistagård
Susanne-Conquistagård
Hej !\r\nKort presentation om mig själv . Susanne Carlson-Lindgren heter jag och driver Conquistagård som enskild firma. Vi föder upp och säljer en större en töltande häst vid namn Paso Peruano, eller som den heter på svenska, om någon vill fördjupa sig att läsa på Wikipedia , Perunask paso häst . Det är från det lilla företagets vardag som jag vill skriva om , dela med mig av tips och egna erfarenheter. Min inställning är att det ibland kan vara motgångar och kännas tungt i de dagliga sysslorna, då är det tänkt att just denna blogg ska pigga upp, låta dig bli inspirerad att inte misströsta, finna lösningar på problemen.
Hur man blir rik trots att hästar kostar
2017-02-19 12:39:20

Den vita, kalla vinter försvann och ersattes med  skånsk vinter , grått och regnande , återigen smutsiga tassavtryck i köket då hundarna  har varit ute. Igår var det bara grått , inget regnande  och då passade Jonny på att komma med 7 rundbalar halm och tänka sig, de gick precis in på loftet. Skönt att ha påfyllt igen. Men idag har det regnat mycket och man kanske skulle kunna bli på dåligt humör men jag tycker det känns bra att komma in och sätta sig ner en stund med nybryggt kaffe och låta håret torka. Dåligt humör överlåter jag till andra!


Rutinerna runt fölen kommer snart att ändras . Jag vill inte vara beroende av någon hjälp då det gäller det vardagliga. Jag tar ut de båda fölen samtidigt, men nu är det mycket kiv mellan dom. Även då de kommer in i boxen tillsammans ska det små bitas och markeras vem som ska få äta först trots att det ligger två högar hö. Vi har en extra box som jag kommer att göra vid så de kan bo var för sig. Det är liknande som i familjen , syskonkärlek där det kan vara bra att dra sig tillbaka på  sitt egna rum.


Bilerna från Tyskland på Graciano SCL är beställda och betalda. Bara att vänta in för att sedan användas i marknadsföringen. Jag har lovat en bild/ tavla till Bengts hästsports där vi hyrde B-hästbilen som tog oss inte bara till Neumünster utan till att få hem en  premierad Siegerhengst. Det blir en win-win  grej. Jag såg att det fanns två inramade bilder med tack . Dessa var placerade  bakom betalningsdisken  så det gick inte att undgå att titta på dom då jag väntade på min tur . Jag har redan tänkt ut vad det ska stå " Bengts hästsport  B-hästbil tog oss ända till en Siegerhengst".


Ja, och vem var det inte som tipsade oss om att hyra B-hästbil med vinterdäck istället för dubbdäck i just den här affären,  jo , självaste Lisen Bratt !  


Jag har ägnat både lördag och söndag morgon åt bokföringen som ska lämnas in till min revisor. Då det ska summeras, blir jag lite matt att se vad hästarna kostar. Därav är det en svår konst att kunna livnära sig på att ta fram "vanliga fritidshästar".  Detta här fann jag då jag googlade på vad kostar det att hålla en häst enligt Aftonbladets  sports kalkyl


Stallhyra inklusive ridhusavgift, hö och strö: 3.000 kr
Kraftfoder: 250 kr
Hovslagare: 1000 kr var sjunde vecka, dvs 500 kr/månad
Ridlektioner: 400 kr
Summa: 4.150 kr för en månad + försäkring och eventuella oförutsedda utgifter

Eller:
Kallhyra en box: 1.000 kr
Ridhusavgift: 150 kr
Strö: 400 kr
Hö: 700 kr
Kraftfoder: 250 kr
Hovslagare: 1000 kr var sjunde vecka, dvs 500 kr/månad
Ridlektioner: 400 kr
Summa: 3.400 kr för en månad + försäkring och eventuella oförutsedda utgifter.


Jag kommer till slutsatsen att "vara med häst" är något som är mycket viktigt i ens liv, en livstil helt enkelt. Förhoppningsvis ska det göra en till en "rik" människa då det gäller mycket gläjde och bra fysik.


Glitter och glamour
2017-02-17 12:23:23

Fortfarande är det  glitter och glamour. Precis som det ska vara mellan mockningarna  och de tidiga morgonar då Gaucho sparkar på sin boxdörr så att det ekar ända in i sovrummet....


Graciano var trött dagen efter vi kom hem och det är förstås inte så konstigt. Det har varit intensiva dagar för honom också , dessutom utan att ha sin livskamrat Heljar bredvid sig.


Jag  blev berörd av ett TV program idag på eftermiddagen , det var en repris om Richard Söderström , ni vet opera sångaren med de målade ögonen. Han har tagit upp de avvikande , halta och lytta, de arbetslösa och  bostadslösa , aktiva eller före detta  missbrukare och bildat en "Gatans kör". Hur bra är inte det ! Att våga visa upp de tandlösa , de ofriserade, osminkade personer som de flesta bara går förbi , ovilliga att möta deras blick. Så beundransvärt att låta det avvikande ,det inte så perfekta ta plats.  Liknande det som jag kan uppleva med Graciano med sin insjunkna  ögonhåla som "stör" den tänkta bilden av en vacker häst.  De enögda finns inte med på reklam eller almanackor, ej heller  på affisch eller i tävlingsprogram eller  på första sidan av  någon hästtidning/ magasine eller på någon säck med hästfoder och varför det ?


Dock har den "enögde"  leverat i Neumünster,  inte bara genom att visa upp det som förväntas utan även buga och tacka publiken, vilket berörde . Det yttrade sig genom en lång applåd både från domare och publiken. Han berörde även oss nära, Calle jag och Christiane . Hemma vid, medryttare Susanne och Sofie och faktiskt min man Johan var mycket stolt . Finare och tacksammare häst än han, kan vi inte tänka oss.


 Därav har jag fått ett bekymmer då vi har behövt köpa tillbaka hans förstfödda avkomma Garcello SCL.  Han har samma fina temperament , stor och reslig och vi hade sett fram emot att finna att bra hem med möjligheter till att göra den resa Graciano har gjort. Han är ett av de finaste fölen vi har fått och med tanke på så få godkända paso peruano hingstar det finns i Sverige ( 2st), så vore det synd att kastrera honom. Men tiden närmar sig för detta. Vi har redan två hingstar och har svårt med en tredje. Alltså finns det någon där ute i Skåne , Sverige  som är intresserad , hör av ER ! Alternativet är att han blir en flott ridvalack förstås.


En fin Garcello SCL väntar. Här en bild från i somras . Nu är han 140.cm och mörkare.


 


Graciano från Tyskland. 


 Graciano från Tyskland


 

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,