Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Conquistagård
Susanne-Conquistagård
Hej !\r\nKort presentation om mig själv . Susanne Carlson-Lindgren heter jag och driver Conquistagård som enskild firma. Vi föder upp och säljer en större en töltande häst vid namn Paso Peruano, eller som den heter på svenska, om någon vill fördjupa sig att läsa på Wikipedia , Perunask paso häst . Det är från det lilla företagets vardag som jag vill skriva om , dela med mig av tips och egna erfarenheter. Min inställning är att det ibland kan vara motgångar och kännas tungt i de dagliga sysslorna, då är det tänkt att just denna blogg ska pigga upp, låta dig bli inspirerad att inte misströsta, finna lösningar på problemen.
Vilken otäck upplevelse idag
2017-03-02 15:33:04

Då jag skrev sist så skröt jag om att våren kommit till Skåne, men ack så fel jag hade! Samma dag på kvällen kom en hel del snö och marken täcktes av ett nytt vitt täcke och så blev det några minus. Jättevackert!  Det blev inte liggande så värst många dagar och nu är min värsta fiende tillbaka leran i hagarna!  Det planeras redan nu för att så i vall med långa gräsrötter och sedan skilja av så det får rota sig ordentligt. Det blir lite pusslande till våren sommaren och hösten, men det måste göras.


Fölen har blivit avmaskade . Sadelkammaren har rensats ut på onödiga prylar. Jag har en ganska liten sadelkammare, det blev att jag prioriterade att ha en mindre fölbox  då vi skiljer fölen från mamman. Men det finns fördelar med det också jag kan ha ganska mycket värme på , täckena torkar över natten. Idag har Sofie , min medhjälpare varit ute och vi har fixat stallet tillsammans . Eftersom jag har haft mycket idag red jag inte med henne utan fortsatte att göra sysslor i stallet.


 Det var vid ifyllnad av vatten i det stora runda karet i fölens box som det hemska hände. Jag brukar ibland fiska upp hö och halm som hamnar i vattenkaret så det inte ligger o ruttnar . Detta gör jag med en sil. Jag svepte några gånger med silen  och så tog jag lite djupare och vad får jag inte se då..... som  på film, dock ingen död människa som flöt upp, men väl en  död råtta! Fy , små möss har jag varit med om men inte en stor råtta. Vi har tre katter som ska hålla efter sådant men de föredrar att bli matade med konserv och torrpellets. Ligger mest inne och går bara ut kortare stunder . De har blivit lata! Jag fick tänka ut en plan för att lösa problemet. Då Sofie kom tillbaka efter en härlig ridtur, bad jag henne om lite hjälp innan hon skulle åka. Jag hade då hällt ut hälften av vattnet och man kunde inget se . Jag bad henne att lyfta i ena sidan av karet och jag tog den andra sidan. Vi gick med raska steg bakom stallet till den grop som jag tidigare hade grävt. Sedan sa jag 1,2,3,  nu tippar vi  ur vattnet här i gropen och det gjorde vi utan att råttan blev synlig.  Efteråt så sa Sofie ," ja jag tycker inte heller om dränkta möss" och då arbetet redan var gjort, var jag tvungen att berätta att det var inga små möss utan  en stor råtta!  För säkerhets  skull ska jag be min man att skyffla över lite mer jord så att råttan får ro i sitt nästa liv och inte går igen.  Jag hoppas vi slipper vakna i natt med synen av denna dränkta råtta!  


Det har kommit en Pfedesport tidning och den var riktigt tjock denna gång. Tänkte då på att det säkert skulle vara många bilder med från Hengst Körung  i Neumünster. Det blir ju lätt så att man tycker att sin egen häst är mycket mer värd att omtalas och visas upp på bild. Detta nummer var det sida efter sida med bilder på  olika slags halvblodshingstar för dressyr och hoppning och även engelska fullblodhingstar. Det var tabeller och kontaktuppgifter och små fina reportage om de olika hästuppfödarna. Vid en sida stod det lite om körung i Neumünster och jag for ner med blicken . Två små bilder , en på en korad shettlandshingst och en bild på en tysk ridponnyhingst, ingen bild på Graciano SCL.... dock stod det på tyska ,några meningar "  uppfödare Susanne Carlson-Lindgren från Sverige också  kunde åka hem med sin Graciano SCL med visshet om att han blev godkänd och "Siegerhengst" .

Mina bästa vänner och min värtsa fiende just nu
2017-02-23 12:08:40

Det våras i Skåne, det märks då dagstemperaturen går upp mot 9 grader och solen tittar fram och faktiskt värmer. Även småfåglar hörs och på morgonen blir jag varse om att vildgässen har anlänt till ängarna här omkring . Det är många av  sinnen som tillsammans får den där vårkänslan i kroppen. Även djuren har säkert samma fenomen,  därav vinterpälsfällning och  lite senare start av brunstperioden. Idag märkte jag att Heljar, islandshästvalacken och Graciano busade lite väl mycket, då det hördes hingstskrik eller vad man ska kall det för, från skogen.  Då jag gick in för att kolla tittade de mest på hökassen och övergick till att tugga hö. Det finns ju alltid en liten skaderisk för skador då de båda är skodda. Förhoppningsvis fortsätter det att bara bita varandra i hasorna och springa ikapp varandra. Så länge Heljar kan vara stark och fortsätta sätta sig i respekt är det bra.


Bilderna har kommit från Tyskland men det är förstås "uppställningsbilder". Lite fyrkantiga och traditionella, beskriver  i stort sett längd och höjd och färg. Jag uppskattar mer svart och vitt med lite mystik, för att få fram en känsla, beröra. Dock rullar det på med Gracianos story, från den fula ankungen till Siegerhengst. Helsingborgs stordjursjukhus  ville gärna få bilder att lägga ut på deras Facebook . Det var dit han kom akut och blev opererad på natten. Jag kommer alltid att minnas den engelska veterinärens kloka ord som blev avgörande för en ny vändning i livet både för oss och Graciano . Kanske han inte får veta, men stort tack från oss och Graciano.


Jag har svarat på många frågor från Hippson och det kommer troligen att bli en artikel om guldgossen inom  snar framtid.


Tills vidare är det som det brukar vara, hagarna ser förfärliga ut då tjälen försvunnit. Leran är min värsta fiende just nu. Vilka är då mina två bästa vänner just nu? Jo, koskrapan att få bort vinterpäls med, även ryktstenen fungerar bra. Den  andra "vännen" är  mina gummistövlar som jag fick i födelsedagspresent i december. De håller fortfarande mina fötter torra. Min man köpte lite dyrare och det står extra strong på dom. Jag hoppas de kan fungera ett tag till. Gummi är ju färskvara och ammoniak från gödseln gör att många stövlar inte blir långlivade. Jag skulle gärna kunna vara med att prova olika slags gummistövlar för att komma fram till "best in test".


 


Utställning Gracviano


Graciano från Tyskland


 


Graciano uppvisning


 


Graciano profilbild


 


Graciano profil två


 

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,