Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Conquistagård
Susanne-Conquistagård
Hej !\r\nKort presentation om mig själv . Susanne Carlson-Lindgren heter jag och driver Conquistagård som enskild firma. Vi föder upp och säljer en större en töltande häst vid namn Paso Peruano, eller som den heter på svenska, om någon vill fördjupa sig att läsa på Wikipedia , Perunask paso häst . Det är från det lilla företagets vardag som jag vill skriva om , dela med mig av tips och egna erfarenheter. Min inställning är att det ibland kan vara motgångar och kännas tungt i de dagliga sysslorna, då är det tänkt att just denna blogg ska pigga upp, låta dig bli inspirerad att inte misströsta, finna lösningar på problemen.
Svar från Anna Bråkenhielm
2017-03-12 10:42:44

Vad solen har inte varit mer efterlängtad än nu och det finns hopp om vårens antågande. Solen värmer och jag hör gässens kommunikation och hör tranors  speciella läten högt där uppe i luften. De kommer i stora flockar, kan inte räkna dom alla, men säkert runt fyrtio stycken. Tecken på nytt liv är också hasselhängen. Det känns härligt att vara ute och jobba . Det finns även en trädgård att ta hand om och de knoppiga vår blommorna  ska friläggas från gamla löv.


Något anmärkningsvärt är att förra året så hamnade gångartshästföreningens årsmöte som vi sköter genom Skype på samma dag som på Havbergs vägföreningsmöte. Det är mycket konstigt att det ska behöva bli samma månad och samma dag på alla de 365 dagarna. Jag sitter med i de båda styrelserna som sekreterare . Ännu mer konstigt är det att detta upprepas detta året också .Till och med  samma tidpunkt kl 10.00 ! Nu har detta  rättats till och jag har vägföreningsmötet kl 14.00 istället.


 Vill passa på att uppmärksamma vår förening. Gå in och se hemsidan på www.gångartshästar.com. Där kan du läsa om andra töltande hästar än den populära islandshästen och få reda på eventuella event där de visas upp eller få kontaktuppgifter till de uppfödare som finns.


Jag har läst om Anna Bråkenhielms fina dressyrstall  "Skillinge dressyr" som ligger ganska nära där jag bor . Hon är en mycket kreativ person som har gjort mycket  och provar nya saker . Detta parallellt med andra projekt , naturligtvis. Hur lyckas hon ? Så många bollar i luften  och ändå fick jag ett trevligt svar på mitt mejl . Jag tror att om man själv mår bra, är man mer benägen att vara ödmjuk till andra.


Vad var det hon svarade på då ?  Jo, min fråga var med hennes bakgrund inom  TV och media och hennes intresse för hästar kunde belysa olika slags hästföretagare för att dela med sig och sprida kunskap om allt från säkerhet till juridik till praktiska tips. Se bara så populärt Mandelmanns gårdens program har blivit, så pass att det planeras för nya avsnitt.


 Så varför inte en program serie om just olika slags hästföretagares vardag. Ryttare eliten "light" kanske?  Hon tackade för mitt trevliga mejl och meddelade att hon nu arbetar med TV och media i Holland och internationellt som konsult, dock inte så mycket med dokumentärer. Hon önskade mig lycka till med mitt företag.


Till sist vill jag tacka  Frida Bank ,Hippson för den fina artikeln om Gracianos SCL, vår enögda avelshingst resa från tragedi till att bli Siegerhengst i Neumünster. Den ligger ute på första sidan på Hippson webb.Amanda och vårt avelsto Lilly som  är mamma till vår Graciano SCL, pappa är ju så klart Gaucho.E.K

lägg på en rem !
2017-03-09 10:25:04

Lägg på en rem.


Det finns många gamla uttryck som  kommer av gamla tiders närvaro med hästar  Remmen som läggs på är förstås tömmen  för att starta upp draghästen  (-arna) . Ett annat uttryck som lever kvar utan att vi kanske tänker på dess ursprung är "att använda apostlahästarna" det vill säga gå till fots .  Förklaringen är att Jesus lärjungar inte hade råd med hästar eller åsnor utan de gick till fots på sina missionsresor .  Även utländska utryck som " hold your horses", ta det lugnt,  lugna ner dig, har anammats.


Jag har tagit del av LRF häst info på min mejl och fick mig en funderare hur det fungerar med att delta i "webbinariet". Men jag ska se hur det fungerar helt praktiskt. Fredrik Rosén, hjälpte mig en gång i tiden att överklaga ett nej till att starta upp min hästverksamhet, Conquista gård. Jag vet att ett av kriterier som då krävdes var att företaget skulle hålla sig med egen hingst och det hade jag inte just då. Han klarade det galant och nu lever jag mer upp till kraven och försöker få finanserna att gå ihopa.


Här nedan är utklippet från deras "påannonsering"


  LRF Häst - 21 mars kl. 19-20 ”Svårt att ha koll på regler för beskattning i hästföretag? 


Många hästföretagare tycker reglerna för beskattning av hästverksamheter är snåriga och ologiska. Anmäl dig till webbinariet och få lyssna till landets ledande expert Fredrik Rosen som är skattejurist och få reda på vad LRF och LRF konsult arbetar på inom området.


Vad har annars hänt sedan sist ? Jo, förra lördagen då vi red ut med tre av hästarna på en av våra "vanliga rundor " så  kom vi till en enkel väg som leder ut till den lite större vägen. Vi såg att det hade hyvlats på den lilla vägen och att det låg rullor efter fiberkablar bredvid. De har hållt på ett tag att gräva ner fiberkaplar till vårt internetnät nu när Telia har klippt alla koppartrådar som möjliggjorde att vi kunde vara uppkopplade. Vem kunde ana vilken farlig situation det blev. Calle red först med Gaucho och Sofie och jag strax efter . Calle som inte vill undvika nya saker, bad Gaucho att gå på i vattenansamlingen, vilket han också gjorde och sekundenefter sjönk han ner i detta halvmeters djupa märghål av lös lera med bakbenen upp till hasen och kämpade för att undkomma lerjordens sug. Calle lutade sig framåt och lyckades få Gaucho att orka resa sig och gå framåt samtidigt som han själv skulle hålla sig kvar på ryggen. Det var några sekunders dramatik som tur nog slutade bra. Naturligtvis red Sofie och jag så långt upp på den andra gräskanten för undkomma samma öde. Tänk om det hade varit ett barn eller en mindre hund ? Känns oansvarligt att företaget som gräver ner fiber,  inte fyller på med makadam eller tillräckligt med grusmaterial.


Nej nu ska jag lägga på en rem och gå ut till stallet . Medhjälpare Sofie kommer snart och då gör vi stallet tillsammans ,samtidigt som vi ventilerar dagliga motgångar.


 

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,