Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Conquistagård
Susanne-Conquistagård
Hej !\r\nKort presentation om mig själv . Susanne Carlson-Lindgren heter jag och driver Conquistagård som enskild firma. Vi föder upp och säljer en större en töltande häst vid namn Paso Peruano, eller som den heter på svenska, om någon vill fördjupa sig att läsa på Wikipedia , Perunask paso häst . Det är från det lilla företagets vardag som jag vill skriva om , dela med mig av tips och egna erfarenheter. Min inställning är att det ibland kan vara motgångar och kännas tungt i de dagliga sysslorna, då är det tänkt att just denna blogg ska pigga upp, låta dig bli inspirerad att inte misströsta, finna lösningar på problemen.
gör mig lycklig!
2017-04-06 13:34:42

Nya dagar har passerat förbi  i en svindlande fart. Det gröna i naturen tar fart även vitsipporna breder ut sina vita blad framåt dagen då solen värmt upp. Nätterna är fortfarande kalla så det dröjer innan det blir betes släpp. Varje morgon gör jag samma saker, mycket rutiner när hästarna ska utfodras. Jag kommer på mig själv när jag går in till lilla Imperia att jag hälsar på henne med många rara namn. Det kan låta så här: god morgon sötnos , hej goding, tjena gullet, och många andra "gulliga" namn. Hon är ju så bedårande detta  lilla stoföl som heter imperia på riktigt. det är  Gracianos först födda sto föl. Jag ska  behålla henne,  får möjligheten att följa och utvecklas tillsammans med denna lilla varelse. Hans förstfödda hingstföl  Garcello är inte heller så dum. I hans box kan det låta så här när jag ger Kraffts fölpellets  , lilla gubben , din buse, hej  gubbis.


Då jag tar ut Gaucho blir det nästan alltid "hej snyggig ", du är nr 1 eller hur? Det är något som gör att jag säger så. Kan det vara för att han är en flott, muskulös hingst samtidigt som han är mycket lugn och ödmjuk. Vill inte bråka , följer med mig som en hund . Den tacksamhet han utstrålar är det som gör att allt arbete med hästarna verkligen lönar sig. Så mycket de  ger tillbaka och det gör mig lycklig!


Idag blir det mycket utomhusarbete då solen lyser och dessutom värmer. Då jag är klar med stallsysslorna blir det  att longera några hästar, viktigt med träningen och även den fysiska kontakten med var och en. Därefter det blir det en stund med plantering och rensa i rabatterna. Jag har inte "gröna fingrar" mer smutsiga. 


Jag har köpt en grovdammsugare som suger upp aska och spån , ja till och med jord. Den ska jag använda i stallet för att ta bort spindelväv och det ska snyggas upp på loftet och i sadelkammaren. Vad kommer allt damm  och smuts ifrån kan man undra. Det går åt en hel del tvål i hem med hästar kan jag påstå. Kanske är det naturligt att det är så , vi håller oss ganska friska, är sällan sjuka . Så lite svart snor då man snyter sig är inte hela världen.  


Nu ska jag visa Mayras första bild för er läsare. Jag är lika stolt som Mayra har tagit bilden,  att jag kunde minska ner formatet till 500 pixlar och få över bilden till bloggen. Jag börjar lära mig nu och det går allt fortare med nedladdningarna . Detta medför lite fler bilder i framtiden . Prickarna är regndroppar i luften denna dag då det var grått och disigt för just en vecka sedan. väntar på fler flotta bilder. Här ovan är det Graciano SCL som visas upp.

Drömmar ger energi , livsenergi
2017-04-02 08:07:05

Drömmar ger energi och ska inte liknas med att man är "ute i det blå" då man pratar om att man drömmer!  De kloka orden var dagens tänkvärda ord. Jag kan inte mer än att hålla med, det är så det är . Vad vore vi utan drömmar, det är de som ger näring åt att förverkliga våra projekt. Strävan att lyckas med vår dröm, trots hårt arbete. Idag har jag träffat en ung flicka med det vackra namnet Mayra. Hennes dröm är att bli fotograf och inte bara "vanlig " fotograf utan hästfotograf som hon kan försörja sig på.  Hon går i sin fars fotspår, och har säkert fått många goda råd på vägen med fotograferandet. Men vilken entusiasm , vilken energi hon utstrålade !


Trots det tråkiga vädret med ihållande regn och grådisigt gick vi ut i hagarna och hon tog en massa bilder. På kort tid blev det många "avtryck " eller impressioner av verkligheten just denna dag. Särskilt förtjust blev hon i Graciano, men vem blir inte det?


Vi tittade i andra fotografers hästfotokonst  och blev ännu mer inspirerade av vad bilden kan påverkas i efterhand. Det ska bli både intressant och roligt att få följa denna blivande hästfotograf. Jag kommer återkomma angående Mayras bilder och ser fram emot då hon åter kommer i maj månad.  Lite underligt var ju att hon kände  Natalie Rönn-Nyberg , fotograf från Stockholm som tagit bilder på vår Graciano.


Vad är min dröm just nu ! Jo, att första steget till mitt projekt 2017 om att så in vall i lerhagen har skett. Jag har beställt 20 kg vallfrö och pratat med en nära bonde som ska hjälpa mig att gödsla upp lerjorden .Det ska även  ändras om i hagen med nya staket så det kan få rota sig ordentligt. Det är inte någon större yta men allt ska göras noggrant så slutresultat blir bra. Även hingstarnas hagar ska skärmas av och vallfrö ska sås in. Gången där hästarna ska transporteras ner till skogshagen ska fyllas på med vattendränerade marklager. Här skulle jag behöva sponsorer för det lär gå åt en hel del. Finns någon måntro ? Reklamskylt sätts gärna upp både på gården och på hemsidan! Men vad jag tror, tar säkert inte del av min blogg på ridguiden.se ,tyvärr.


Andra drömmar är att vår Garcello SCL, unghingsten, kommer till ett bra hem som varar länge och kanske för evigt. Nästa helg kommer han förhoppningsvis att träffa en sådan tänkbar familj. Idag har Bea, före detta medryttare till hans mamma Berenice, kommit ut och sett honom och hennes dröm är att första familjen ångrar sig ,hoppar av. Då blir nämligen hennes dröm uppfylld.  Det finns mycket att drömma om...och glöm inte att drömmar ger energi, livsenergi!


Nedan är Bea och fina Berenice vid Brösarpsbackar då Sara Silfverberg tog bilder inför Falsterbo horse show magazine 2013


Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,