Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Conquistagård
Susanne-Conquistagård
Hej !\r\nKort presentation om mig själv . Susanne Carlson-Lindgren heter jag och driver Conquistagård som enskild firma. Vi föder upp och säljer en större en töltande häst vid namn Paso Peruano, eller som den heter på svenska, om någon vill fördjupa sig att läsa på Wikipedia , Perunask paso häst . Det är från det lilla företagets vardag som jag vill skriva om , dela med mig av tips och egna erfarenheter. Min inställning är att det ibland kan vara motgångar och kännas tungt i de dagliga sysslorna, då är det tänkt att just denna blogg ska pigga upp, låta dig bli inspirerad att inte misströsta, finna lösningar på problemen.
Nej nu går det inte längre !
2017-04-25 12:26:14

Vad är det som inte går längre undrar ni läsare kanske, jo det är mina gummistövlar som jag fick på min födelsedag 6/12 . Extra strong stod det på dom och så kostade de lite mer än vanligt. De fungerade 4 månader sedan kom det en spricka i höger stövel vid ankeln, alltså inte intill någon fog eller så. Frågan är om det kan reklameras efter så kort tid ?


 Som tur är har jag ett par nya gummistövlar hemma, enklare 199 kr, köptes på rean i en sportaffär då min son skulle köpa nya skor. Inte så snygga men håller mig torr om fötterna. Nu kan jag göra ytterligare överlevnadsundersökning på just gummistövlar, enklare modell i stallmiljö.


Vad har hänt sedan sist? Jo, gödseln är hämtad, de mesta av det i alla fall. Lite ska jag sprätta ut i hagen före jag sår i ny vall. Nu går det mycket lättare att bara stjälpa skottkärran och så är det klart . Tidigare skulle jag först tippa och sedan skyffla upp högt upp på gödselstacken. Puh !


Gaucho fick nya skor igår, Det vår ena hovslagare Håkan som varmskor och har gjort så i många år. Vi har även en annan hovslagare, Patrik som kallskor, eftersom Italia före detta fånghäst ska inte varmskos.


Jag har i veckan tagit del av dokumentären om All in , eller Allan som de även kallar honom. Os pristagare hopphästen som tillsammans med Peder Fredriksson vann Os silver och även fick utmärkelse i årets Jerringspris. Härligt att SVT gjort en ny hästdokumentär, det gillar jag ! 


 


 


I år får vi inga föl  och det känns lite vemodigt men det var planerat. Tiderna ändras och vår verksamhetsinriktning likaså. Jag önskade att jag kunnat ha samma övertygelse, ja just det ordet övertygelse, att driva Conquistagård framåt,  liksom huvudrollsinnehavaren i Mel  Gibsons senaste film "Hacksaw ridge" . En krigsfilm förvisso, men med fyra killar i familjen, så blir det en och en annan krigsfilm . Denna huvudhållsinnehavare har den starka viljan att visa de andra att han visst kan, mot allas synpunkter och fördömande,och visst lyckas han . Filmen bygger på en sann historia från 2:a världskriget.  Ja, även i hästbranschen krävs det en stark vilja ,envishetoch inte minst en övertygelse .


 


Under arbetets gång måste det få finnas små guldkorn. Ett sådant guldkorn är till exempel att hästarna håller sig friska. Det är lätt att ta det för givet. Ett annat guldkorn är att Hästfocus kommer ut och besöker oss den 11 maj.  Det bästa guldkornet från hästarna sida, är att det snart är betesläpp.


 


Jag har lyckats hämta stenplattor till den nya utegången och det känns också  som ett guldkorn att kunna bygga vidare. Jag har vid flera tillfällen hört av mig då det bortskänkes stenplattor men varje gång  är de redan hämtade eller tingade. I min frustation svarade jag senaste gången att det är bara pensionärer och arbetslösa som kan komma på stuts och hämta. Lite elakt sagt, men så uttryckte jag mig i alla fall  Då fick jag ett sms att det var ca 40 plattor kvar som han hade sparat till mig. Kunde hämta då jag kunde efter avslutad arbetsdag.  Det har jag nu gjort !  Nästa steg är att så in vall, då vädret har blivit bättre och nu kan det ju bara bli bättre, eller hur? Efter regn kommer sol !


 


Idag har jag suttit med de sista uppgifterna med bokföringen som ska lämnas in nästa vecka. Det är något märkligt med att sitta ner med räkenskaperna och summera de olika posterna. Jag kommer på mig själv att jag helt plötsligt lämnar mitt uppdrag med kassaboken för att torka av några köksluckor eller plocka ur diskmaskinen. Det återspeglar på vilken nivå jag gillar bokföring. Det är så tålamodsprövande och tråkigt att om och om igen summera , för att sedan se att det blir olika summor varje gång, grrrr....


 


Tur att jag lämnar över till en redovisningsbyrå som kan justera så att allt blir korrekt och jag kan sova obekymrat på nätterna!  Där har vi ett annat guldkorn i tillvaron.


 


 


 


 


 


 


 

soal, stop observe, accept, let go
2017-04-10 14:12:26

Gångarthästföreningen.com har haft årsmöte och jag lyckades logga in och ta kontakt , kunde höra alla men inte själv förmedla mig. Orsak ,ingen mikrofon, det missade jag ! Min uppgift är ju som sekreterare i styrelsen  så jag kunde fullfölja mitt uppdrag ändå genom att skriva protokollet . Tänk så bra att man lär sig något nytt varje dag!


Nå ja, den missen överlever jag och imorgon ska jag köpa ett headset. Vill passa på att informera om det är någon som är ägare av någon slags gångartshäst utöver islandshästen, och skulle vilja ingå i denna förening så hör av er till Anna-Lisa Lundquist som är vår ordförande  www.gångartshästar.com.


Denna sommar kommer det inte bli så mycket uppvisningar utan vi har prioriterat att göra studieresa eller delta utan eller med häst i någon kurs. Kanske det kan bli något under sensommaren. Den som lever får se!


Nu till något helt annat som kommer smygande utan att man vet om det. Stressen tänker jag på! Jag kom på mig då jag kom in virvlande efter aerobic träning till Landäng , min närbutik då det gäller hästfoder och tillbehör. Jag såg att det låg endast en säck morötter kvar på lastpallen och skyndade mig till kassan för att betala så att morot säcken kunde bli min. Fick då höra de där orden som man inte vill höra " du är alltid så stressad" Min förklaring var förstås att det var för morot säckens skull. Men jag ska ärligt erkänna att jag har blivit mycket mer orolig nuförtiden. Både för det som redan har hänt och oroar mig för mycket som inte ens har hänt ! Jag har nu tagit del av vad mindfulness är och det passar liksom in på mig.


Enligt Wikipedias förklaring "Det är ett buddistiskt begrepp och betyder medveten närvaro där du tränar koncentrationen och uppmärksamhet och tanken i nuet. Vid stress och ångest  oroar sig många för det som kan hända i framtiden, istället för att var här och nu.  Likaså kan det vara så vid nedstämdhet att personen ältar det som redan har hänt och är på så vis ej heller i nuet. Det som har hänt har hänt, kan ändå inte påverkas.


Därför ger mindfulness verktygen för att hantera detta.


 SOAL, det vill säga ,stop, observe, accept , let go. Så lätt det låter ! Jag har anmält mig till en mindfulness kurs via mitt andra jobb till sensommaren. Jag återkommer då om jag har blivit klokare och mindre orolig.


Mycket handlar om att leva i nuet med djuren. Det är dagliga rutiner och så vidare det är väl därför hästar kan vara läkande för själen. Men med ekonomiskt ansvar för verksamheten och djurens hälsa så kanske det blir lite annat som man tänker på och därmed kommer oron. Jag ska inte påstå att det är något jättestort problem utan mer som reflektion då jag denna dag virvlade in och oroade mig synligt  för att sista morots säcken inte skulle bli min.


En som fick möjligheten att agera i nuet, är min son Calle som blev hastigt in ringd av Brodda stuteri i lördags att köra upp ett trav avelsto vars föl låg felaktigt utan möjlighet att ändra  fölets  läge. Stoet hade kraftiga värkar , så det var bråttom. Han körde så fort han kunde och fick besked  vid Glumslövs backar att personalen stod redo då han kom in. Vid ankomst stod personalen och hade akut beredskap , det blev akut kejsarsnitt och både sto och föl klarade sig fint ! Ett lyckligt slut på enhantering av nuet. Hade det varit jag, skulle jag  nog funderat hela vägen över allt som kunde hända med stoet i transporten.....   Tänk ,vad det är guld värt att ha ett stordjursjukhus så nära med kompetent personal.Här vår Graciano just hemkommen från Helsingborgs djursjukhus väl bandagegerad.

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,