Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Conquistagård
Susanne-Conquistagård
Hej !\r\nKort presentation om mig själv . Susanne Carlson-Lindgren heter jag och driver Conquistagård som enskild firma. Vi föder upp och säljer en större en töltande häst vid namn Paso Peruano, eller som den heter på svenska, om någon vill fördjupa sig att läsa på Wikipedia , Perunask paso häst . Det är från det lilla företagets vardag som jag vill skriva om , dela med mig av tips och egna erfarenheter. Min inställning är att det ibland kan vara motgångar och kännas tungt i de dagliga sysslorna, då är det tänkt att just denna blogg ska pigga upp, låta dig bli inspirerad att inte misströsta, finna lösningar på problemen.
Ett spännande möte idag
2019-01-14 18:45:15

Vi är på nytt igång med Spira och det känns roligt efter litet jul/ nyårsuppehåll. Vi ska se om det finns intresse för mer aktiviteter än bara ridning och vara med hästar.


Vissa dagar är mer jobbiga dagar än andra, men det måste alltid bli bra ändå.  Is fritt vatten måste finnas i karen. Hökassar måste packas  först morgon hö , sedan lägger jag ut i hagarna på morgonen , därefter det hö som ska delas ut mitt på dagen ska också stå färdigt. På kvällen är det bara att börja om att packa hökassar  . Större kassar (Ullareds) ska in i boxarna efter det har blivit mockat. No endning story men så är det, hästar äter en hel del. Täcken av , täcken som ska torka upp , täcken på . Ja, så blir det för den gamla Ghia och den känsliga Italia. Skimmel Lilly får också täcke , eftersom hon smutsar ner sig då hon rullar sig i leran. 


Jag har många gånger hjälp av de yngsta stalltjejerna Ida och Freyja. Här pysslar de om min gamla Ghia , som blir 28 år i år. Min nya upptäckt är att man kan få Iphone/ mobilen att klara sig bättre i kyla om man lägger mobilen i en strumpa då du har den i jackfickan . Detta fick jag lära mig av Ida igår kväll.En liten artikel i Ystad Allehanda där grön rehabilitering på Conquistagård  togs upp,  har fått bollen att rulla vidare. Jag har blivit kontaktat av Skönabäck en stor gårdsanläggning här i närheten som bland annat har häst rehabilitering och många andra inhyrda företags tjänster. Se www.skonaback.se. Vi bestämde att träffas som idag. Efter ett givande möte har vi satt upp ett gemensamt mål. Vi ska jobba mot detta mål och se om vi hinner lägga alla pusselbitarna på plats innan tänkt datum . Återkommer längre fram om detta. Mitt förbättringsförslag samverka mellan  hästgårdar /företag. Du har mycket att vinna på det och mycket roligare.


Här har vi Skönabäcks  representanterna.


 


Martina har fått med en ny MAS anställd sjuksköterska och de red ut tillsammans. Denna  inbjudna Ida rider in och utbildar någon annans hästar och får provision för det vid försäljning.  Trots en regning dag ,tyckte hon att det var fint här i Havberg och häftigt att rida Lilly.  Förhoppningsvis kommer hon ut fler gånger .Heljar, islandshästen är mycket piggare nu när hans hovböld håller på att läka. Detta visas sig  då  han springer mot höet som läggs ut och han kaxar sig mer mot Graciano , hingst sällskapet.


Jag red ut honom som igår och han var full med energi. Skönt att det har ordnat sig .


Käre Heljar!


Summering av 2018 kommer att delges nästa blogg. Det har kommit i skym undan för allt det andra !


 


 

Nu är det dags!
2019-01-06 17:52:29

Jul och nyårsledigheten börjar gå mot sitt slut. Imorgon är det dags med andra jobbet igen . Jag är glad för båda jobben så jag ser fram emot morgondagen även om jag vet att mycket  stallgöra  kommer att göras efter mitt andra jobb.  Men det ger motion och frisk luft och bäst av allt, närvaro i nuet och med hästarna.


Jag har många medryttare , medhjälpare och de fyller på den tid som kan bli knapp för mig själv. Hästarna rids mycket och de ger mig lugn att planera det andra. Det kan bli både hästpromenad eller så blir det som idag en ridrunda i solsken och vinter temperatur runt 0 grader.Hästpromenad


l


Eller som idag en skön ridtur i solsken .


 


 I veckan har islandshästen Heljar fått sin behandling då vi upptäckte att hältan berodde på en stor hov böld under skon , Jag har misstänkt hans varma hov kunde bero på en hov böld  , men fann inget. Inte förrän hovslagaren fick av skon, bölden satt i anslutning precis under skon. Min nya upptäckt, alla hovbölder är inte synbara eller kan kännas med visiteringstången. Han är mycket bättre nu efter det att hovslagaren  ha öppnat upp och spolat med 3% väteperoxid och lagt i  anti bakteriellt inlägg under en skyddande sula. Sula på båda fram så att det blir balans.


Äntligen har det blivit av med de 6 halmrulle leveransen ochytterligare två extra hösilage balarna . Så som jag har räknat på det kommer det att räcka fram till slutet av mars och sedan ska våren komma ! Då ska inga snöstormar sätta stopp för ny leverans. Halmen uppskattas av hästarna, de äter den gärna varför de hästar med kutterspån i boxarna ( 3 boxar) får sitt hö blandat med lite halm. Då jag ser dom börja äta vid insläpp från hagen , väljer de faktiskt halmen. På morgonen är dock allt uppätit. 


Spira projektet fortskrider då de gärna vill ha Conquistagård som deras mötesplats fram till maj  2019. Jag ser fram emot denna nya period eftersom uppskattningen var stor och gjorde skillnad på  deltagarnas intresse och välbefinnande. På första mötet 2019 på torsdag ska det pratas om att starta eget , något som kan vända en gammal anställning som kanske inte passar in i livet till en ny utmaning. Efter att må bättre med hästen i samhället tjänst kan sådant hända att man faktiskt vågar och börjar tro på sig själv igen . Mitt förbättringsförslag , Boken  Nu är det dags ! Boken tar upp praktiska tips  och all information för att veta hur man startar upp sitt företag . Små berättelser om andra som vågat.... 


Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,