Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Conquistagård
Susanne-Conquistagård
Hej !\r\nKort presentation om mig själv . Susanne Carlson-Lindgren heter jag och driver Conquistagård som enskild firma. Vi föder upp och säljer en större en töltande häst vid namn Paso Peruano, eller som den heter på svenska, om någon vill fördjupa sig att läsa på Wikipedia , Perunask paso häst . Det är från det lilla företagets vardag som jag vill skriva om , dela med mig av tips och egna erfarenheter. Min inställning är att det ibland kan vara motgångar och kännas tungt i de dagliga sysslorna, då är det tänkt att just denna blogg ska pigga upp, låta dig bli inspirerad att inte misströsta, finna lösningar på problemen.
Vi kom iväg och har nu laddat batterierna.
2017-06-01 16:24:32

Nu har vi alla i familjen laddat batterierna och Sofie , min stall medhjälpare och medryttare har fått prova på livet på landet med alla de små detaljer som vi långsamt vant oss vid. Tur nog är hon även intresserad av andra djur än hästar . Vi har ju  2 hundar och 3 katter som ska var utekatter, men som lätt slinker då dörren öppnas. Hennes lilla dotter Alva 2 år, uppskattade vår Golden Retriever, Doris. De blev bästa kompisar.


Det är inte helt lätt att ge sig iväg då den som "passar" huset även har hand om alla djuren. Även om de är försäkrade så är det ett stort ansvar , det gör att jag ännu mer uppskattar att Sofie erbjöds sig,  att vi fick möjlighet att resa bort hela familjen.


Härliga dagar i Tyskland med fint väder och många museum besök och turer till historiska platser. En liten reflektion är att mataffärerna håller på att lägga om val av matkassar. De flesta matbutiker vi besökte har slutat med plastpåsar och gått över till papperspåsar eller återanvändbara kassar. Något som vi också borde ta efter . Jag tror att den tragiska händelsen med valen som hade magen full med plastpåsar har bidragit. Usch, att vi människor inte förstod det tidigare.


Väl hemma igen har jag skiftat Heljars eksemtäcke eftersom det har blivit en reva  i tyget som behöver sys och  hans öron och flughuva behöver tvättas. Strax nedanför huvan så har det blivit oskyddad hud och där har eksem uppstått vilket jag har smort in och även satt solskyddsfaktor kräm på.  Graciano ser bra ut han har flughuva på sig .


Gamla Ghia och unga Imperia har det bra tillsammans , ligger bredvid varandra  då jag kollar dom på morgonen. Önskvärt hade kanske varit ett sto, unghäst som kompis till Imperia nu när Garcello SCL är såld och går på unghingstbete. Men livet går vidare ändå. De har båda lagt på sig av det gröna gräset. Jag tror Ghia känner sig lite viktig , behövd, nu när Imperia tyr sig till henne. Liknande då en mormor eller farmor passar sina barnbarn.


Italia , fölets mamma har blivit skodd och dagen före vi åkte tog jag en liten ridtur för att känna av hur hon var . Först i korallen och sedan red jag ut en kort runda. Hon verkar komma ihåg vad en sadel och träns är för något och att ha tyngd på ryggen .Allt gick lugnt till.


Jag har gjort en del företags  administration , svarat på mejl och annat som måste göras. Jag  försöker ta mig mer tid till att följa flödet på Facebook . Det är många där ute som fångar upp tänkvärda , ibland bara rolig kommentarer och små filmsnuttar. Min granne Ann ,delade ett filmklipp från världsrekordet i hoppning 2.40 cm . Jag blev alldeles rörd av inslaget och tänker på vad dessa djur gör för oss. Denna unika hästen måste lita till 100% på sin ryttare då han rids mot denna "vägg" på 2.40 cm.


Googla på Sloothaak F opt.Leonardo  eller världsrekord i hoppning (2.40cm), kanske? Glöm inte att ha ljudet på,  musiken gör mycket !


Hoppas bara att hästen inte behöver göra om hoppet fler gånger. En gång räcker för att visa och sätta världsrekordet !


Bilden nedan är USA födda,  Italia med peruansk "showträns" ska bli roligt att sätta igång henne.


                                                                                


 


 

mellan hägg och syrén
2017-05-22 16:40:09

Mellan hägg och syrén, där är vi jus nu.


 Häggen har blommat några dagar och syrénbuskarna håller på att slå ut.  Sommarväder och naturen kan inte vara vackrare.  Fölet Imperia, den yngsta och 26-åriga Ghia , den äldsta av hästarna har släppts på bete. Kvar på gården är  hingsten Gaucho E.K och de två avelstona Lilly och Italia. I söndags morse såg jag lilla Imperia snabbt komma ut till Italia, ruskande på huvudet i iver att ta sig en slurk mjölk , en sista slurk!


Några timmar senare gick jag och Susanne upp med Den äldsta och den yngsta upp på övre betet, där det fläktar så bra. Lite förtvivlan att lämna mamma mot nya äventyr och Italias gnäggande hördes lång väg. Väl inne i hagen var det lite "oro spring" men sedan åkte huvudet ner till det gröna smörgåsbordet... Jag  tittade till dom två gånger till under söndagen och allt var lugnt. Bra med gamla Ghia som är lugn och trygg. Denna måndag morgon har jag longerat Italia så det inte blir mjölstockning. Det kommer jag göra mot kvällen också. Hon kommer nu att skos på torsdag och sättas i gång . Hennes taktsäkra tölt är något jag har saknat. En framåt häst med lätta steg och bara man  försiktigt lyfter i tygeln stannar hon. Men rödhårig, fux som hon är finns andra kännetecken. Känslig för solen så hon har huva och insektstäcke som skydd, trots hon kommer från Texas. Likaså då jag tycker hon ska komma till mig i hagen  och inte hon , så gör hon inte det.  Även detta tränas  i corallen, att intressera sig för de belöningar, morötter som utdelas då hon  självmant kommer fram.                                                                


 


Lilly har blivit badad och nu är hon vit och fin. Tips från  Facebook  / ridsport är hur man snabbt får bort gröna, gula bruna fläckar på en vit häst, eller skimmel .  


1 ett medel som kanske inte finns i Sverige ? , Antwort greenspot mover.


2 babyservetter ( har Susanne redan försett stallet med)


3 barnpuder !


För övrigt håller jag på att få till det med vår lilla resa till Tyskland för att fira min man som nollat och Calle min äldsta son som tar sin examen i redovisningsekonomi på fredag. Det har varit så mycket om och men att jag helt glömt att yngsta sonen Erik som går första ring på gymnasiet inte kan få ledigt då det inte är inplanerat för lov. Dessutom har han ett prov i samhällskunskap som måste göras. Det har varit 6 månaders planerande med semester , bokning av lägenheter, beställning av båt biljetter , bokning av 7persons bil eftersom vi är 6 som åker i väg. Även fått möjlighet genom medryttare  att någon passar huset och alla djuren, och så ska detta hända ! Jag hoppas rektor beviljar ledigt två dagar och att han får göra sitt prov tidigare. Någon plan B finns inte.... Vi har aldrig haft det behovet tidigare att be om ledighet då vi så sällan kan resa iväg, för mycket att arrangera med djuren.  En sak är säker ,det kommer  aldrig att upprepas! Nu väntar jag nervöst på besked.


Daggkåpan, är på gång nu. Vilket ett perfekt namn   


 


                                                                               


  

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,