Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Conquistagård
Susanne-Conquistagård
Hej !\r\nKort presentation om mig själv . Susanne Carlson-Lindgren heter jag och driver Conquistagård som enskild firma. Vi föder upp och säljer en större en töltande häst vid namn Paso Peruano, eller som den heter på svenska, om någon vill fördjupa sig att läsa på Wikipedia , Perunask paso häst . Det är från det lilla företagets vardag som jag vill skriva om , dela med mig av tips och egna erfarenheter. Min inställning är att det ibland kan vara motgångar och kännas tungt i de dagliga sysslorna, då är det tänkt att just denna blogg ska pigga upp, låta dig bli inspirerad att inte misströsta, finna lösningar på problemen.
Jag bidrar till ökad överlevand
2017-07-12 20:36:28

Kanske jag bidrar på olika slags vis men just nu handlar det om att "svale barnen" flyger omkring inne i dusch/uppstallning stallet  och provar sina vingar utan att riskera att bli tagen an någon större rovfågel eller snabb smidig katt. Nu får även jag känna av fågel spillnig där man inte vill ha den !!! Med tanke på att det är nog den sista kullen får jag stå ut och glädjas åt deras säkerhets tränings lokal. I utbyte hoppas jag att de tar många insekter!


Vi väntar på ultraljud på söta Elsa . Vi kommer att kontrollera  eventuell ny brunst till helgen . Så här långt märks inget intresse  för Gaucho.


Graciano har busat med Heljar och Heljar säger ifrån med lätta små skutt med bakbenen , dock har ett skutt resulterat i en sårskada ca 5 cm uppe vid slutet av ena frambenet. Jag har skött om såret och lindat med  elastiskt förband . Varje morgon smörjer jag in med zinksalva och sätter bandage för att skydda mot flugor och andra insekter. Vid eftermiddags kontrollen sitter bandaget ,trots att det är klistrande, nere vid hoven och flugorna är på gång !!!  Idag förstärkte jag fixeringen med silvertejp i kanterna av elastiska förbandet men ej heller detta  förhindrade att det hade glidit ner. Vid varje besök skakar jag zinkoxid spray flaskan för att vänja honom vid ljudet. Om såret går ihop lite till kan jag försöka täcka med zinkoxid spray plåster. Vill det inte fungera får jag ta hem honom för bättre rengöring och bandagering . Sommar bete är inte alltid tidsbesparande, det är för hästens skull inte för min.


Varje morgon och kväll åker jag i min lövtunnel  in och ut från stora vägen E65. Det är en njutning att bo så fint som vi gör. Hästar i stort sett på varje äng. Många kan inte förstå att det finns så fina platser på sydskånska  slätten. Jag känner inget behov av att resa bort sommartid . Nu när min semester snart börjar kan jag lättare vara närvaro då intresserade hör av sig och vill komma och se hästarna. Denna Falsterbo vecka kan jag vara glad över att några valt att besöka Conquistagård . Senaste är en paso peruano sto ägare som vill  betäcka nästa vår. Bra med framförhållning !


Ja, Falsterbo rusar förbi detta år utan vår närvaro. Hör på radion om trafikstopp ner till Falsterbo. Tänker på alla de saker jag inte kommer att handla i år. De händelser som jag bara kan läsa om. Vädret har varit ömsom regn men hitintills uppehåll och sol. Jag jobbar  mycket just nu på mitt andra jobb , det är ju semestertider för mina kollegor också!


   


Fina Gaucho E.K

Förhoppningsvis kommer både Morganhäst ston och min bästis
2017-07-06 17:52:57

Sommar medför annat arbete som att ta hand om andras hästar. Roligt att träffa nya människor och deras hästar. Jag har fått mejl från en kvinna och därefter besök av Helene, som föder upp Morganhästar . De är också töltande hästar men även vagnshästar. Se mer på www.gångartshästar.com. Helene vill gärna komma med två Morgansto för betäckning. De har även har föl bredvid sig. Så kan det vara, men det löser vi !


Andra Intresserade av våra hästar kom ända från Östersund igår på besök. Trevliga Julia och hennes pojkvän.


Julia har en 7 år gammal AE- häst (islandshäst x paso peruano) och trivs bra med honom. Det finns redan en del äldre AE hästar i Sverige. Dock blev hon extra glad att få rida vår Gaucho.E.K . Tyckte det var ett härligt sommarminne från en härlig hästrygg, i en härlig ridterräng , med ett härligt kvällsväder . De passade mycket bra ihop, snygg tjej på en snygg häst! Vad har inte lilla Havberg som inte Östersund har ? Men så är det alla kan inte bo i Skåne. De kommer att besöka oss på nytt då hon har sin pappa boende i Ystad.


När vi tränsade och sadlade Gaucho så kom andra människor och beundrade den lilla byn Havberg. Det var inte för hästarna skull som det brukar vara, utan för den fina naturen och pittoreska lilla byn i sydskånska  minialperna.... men förstås undrade de även vad det var för fin häst vi gjorde i ordning.


Det har kommit upp en alldeles ny skylt, en  triangelskylt om uppmärksamhet för hästar och ridning. Detta var utfallet efter det att jag berättade om prejningen av Gaucho på vår lilla bygata. En  smal grusväg som kantas av alle´träd. Här finns inte utrymme att mötas utan bilar får tålmodigt vänta in tills det är fri passage en i taget. Denna gång hade bilisten bråttom och tycket att det gick bra att köra förbi hästen ändå. Den ringa marginalen blev alltför påtaglig för Gaucho som ville ta sin flykt in i staketet.


Även text på vägförenings fakturan om att ta hänsyn till ridande på våra vägar värmde.  Det lönar sig att påverka. Jag fortsätter att vara sekreterare ett tag till!


Falsterbo veckan närmar sig men som jag tidigare nämnt, blir det inget i år och det känns  bra med återhämtning . Jag har istället ett stort forskningsprojekt framför mig tillsammans med en forskare i genetik på SLU. Det blir mycket att ta itu med men också mycket spännande och efterlängtat.


Efter regn kommer sol och kvällarna har blivit sommarlika, även om temperaturen bara når 20 grader. Jag tycker det räcker, är inte så mottaglig för höga temperaturer längre. Tänk som det var en gång i tiden då vi tjejer låg och pressade en hel dag på stranden. Det var tävling i vem som fick den brunaste , snyggaste solbrännan. Idag skulle jag klara 1-2 timmar om jag visste att det var nödvändigt för min återhämtningsfas!


Jag har fått ny kontakt med min gamla bästis från barn och ungdomstiden , tillika heter hon Susanne. Hon har  världen som arbetsplats, som ekonomisk ansvarig marknadschef inom Ikea. Hon kommer att återvända till Indien på nytt bara inom en kort tid. Förhoppningsvis hinner vi träffas på torsdag nästa vecka innan hon flyttar dit igen. Vi var  bästisar och hade våra ridturer och stallsysslor som andra tonårstjejer och även pojkvänner och fester. Då jag reste  iväg med min familj till Aleppo i Syrien i tonåren, skiljdes vi åt. Därefter Stockholmsvistelse, utbildning och familj för henne och för mig i Göteborg   Nu är det dags för Susanne att göra sin nästa Indien resa i jobbet. Indien kommer inte bara att få de finaste händer utan den godaste omtanken framöver. Så minns jag min bästis Susanne, ödmjuk och förstående.  Vi fortsätter att var "bästisar" då så många upplevelser och minnen finns kvar, så kristallklart.


 Här framsidan av Conquistagård, vårt hus i vackra Havberg. Bara på några år har omgivningen ändra sig att bli grönska tätt in på huset. Dags att såga och rensa..Men så här såg huset ut i början av 1900-talet. Redan då fanns det hästar på gården.


 


Strax efter vi köpte det så hade en äldre man Gunnar, bott i huset. Han hade handikapp i form av  förlorade  ben och tog sig fram på en bräda. Då såg huset ut så här sent 80-tal. Vi köpte  huset  Havberg 1:50 1993, då var det dock lite mer vidgjort men inte tillbyggt.  


 


Så är det med tidens tand.....


 

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,