Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Conquistagård
Susanne-Conquistagård
Hej !\r\nKort presentation om mig själv . Susanne Carlson-Lindgren heter jag och driver Conquistagård som enskild firma. Vi föder upp och säljer en större en töltande häst vid namn Paso Peruano, eller som den heter på svenska, om någon vill fördjupa sig att läsa på Wikipedia , Perunask paso häst . Det är från det lilla företagets vardag som jag vill skriva om , dela med mig av tips och egna erfarenheter. Min inställning är att det ibland kan vara motgångar och kännas tungt i de dagliga sysslorna, då är det tänkt att just denna blogg ska pigga upp, låta dig bli inspirerad att inte misströsta, finna lösningar på problemen.
Jag har med hjälp löst det !
2017-09-11 13:33:01

Yes ! Nu har jag har löst mitt problem med vart mina ned minskade bilder tog vägen . Detta tack vare medryttare Susanne som kan lite mer om datorer än vad jag kan. Jag har nu en "500 mapp" , alltså en öronmärkt mapp för bilder med högst 500 pixlar. Nu fylls den på med den ena bilden  efter den andra. Det kommer att bli en stor "överrasknings säck" med bilder att delge er som läser på ridguidens blogg, vill jag lova. Så visst finns räddande änglar.  Nu kan Lennart på ridguiden ägna sig åt annat än att var min livlina när det strular.


 En av gårdens änglar tillängnad medryttare Susanne


Även hemsidan kommer nu att uppdateras med Susannes hjälp nu när Calle har fullt upp med sitt jobb på Finanshuset i Malmö. Han har lagt ner många timmar på hemsidans uppbyggnad . Allt sådant har tagit tid, och jag är tacksam för den hjälpen. Nu kommer mindre justeringar göras och information om aktuella händelser komma till . Nya bilder och vem vet  kanske en FöretagsFacebook kopplad till hemsidan... Vi blåser nytt liv i Conquistagårds sociala medier .  


Jag njuter av mina "lediga dagar" trots att jag älskar mitt andra jobb. Ordet ledig menas att vara fri från det andra för att göra något annat med tiden. Ett avbrott i vardagen  och det är jag lyckligt lottad att kunna göra.  Beteshästarna har kontrollerats och jag måste säga att vilket fynd jag gjorde då jag bad Gustavs Emma köpa eksemtäcke till vår islandshäst Heljar då hon och några tjejkompisar var uppe och "gjorde" Ullared för   två veckor sedan . Hon kan inte så mycket om hästar men tog bilder med sin mobil och jag chansade på att det skulle vara OK . Priset var endast 349 kr så man vet ju inte hur kvaliteten är, vad man får för pengarna? Men vilket fynd jag gjorde, han har inte haft bättre eksemtäcke någonsin . Sitter perfekt och är av ett blankt, följsamt, andandes material och än så länge har inte Graciano bitit  på det. Tur att jag köpte två,  då finns det en ouppackad till nästa sommar. Jag kommer nu att slänga ett av de säckiga urtvättade täckena annars är jag noga med att laga och återanvända. Han såg ut som en trashank då det hade regnat och allt bara töjdes ut framför allt magskyddet, såg ut som en hängmatta under magen.


Ridturen igår blev en lång runda i härlig höstsol här ses Susanne och sidel på Lilly och Italia


 


Lite svårt att hantera mobilen då allt rör sig... bättre skärpa då jag väntade på Gauchos rygg på gårdsplanen att tjejerna skulle bli klara.Det har blivit tid för administration idag . Jag har pratat med hösilage -hö och halm Jonny. Han är heltidsjordbrukare och håller fortfarande på med skörden men han är bussig och kommer ut med en storbal nu i veckan innan jag får alla de andra. Det som äts upp kommer ju även ut i form av hästgödsel och hamnar på gödselplattan... Så jag har även stämt av med Björn som bor här  i Havberg. Han kommer att hämta min gödsel inom några veckor lagom till upp plöjning och höstsådden..  


Jag har köpt hem tulpanlökar som jag ska plantera idag och till våren då de kommer upp ska jag minnas den glada nya upptäckten att jag tillsammans med Susanne löste problemet med de ned minskade bildernas arkivering. Det får även bli mitt förbättringsförslag. Prova gärna själv  att utvecklas i data kunskap men då det blir ett långvarigt stopp med ett frågetecken som ökar allt meri storlek, blir det bäst att få hjälp för att komma vidare. Just när jag skriver detta börjar  högtalarna brumma jättehögt .... GRRR dags att lösa nästa data problem.  

Där blev det inte så bra med högtryckstvätten
2017-09-10 13:28:20

Förra helgens magiska väder med Brittsommar har ändrats till hästrusk och regnet bara faller ner...


Det är fortfarande ganska varmt så jag behåller beteshästarna ute. Dock har jag börjat stödfodra gamla Ghia och unga Imperia, De får hö varje morgon nu. Huvorna kom på igen eftersom de fick gula klumpar i ögonvrån trots att det inte finns så mycket insekter längre.


Här hemma har Italias insektstäcket bytts ut mot regntäcke och de andra har fått täcke på sig för att se om täckena kan bli renare i detta hällregnet, och visst blir de det.  För några veckor sedan då jag högtryckstvättade stallet tyckte jag att det blev så bra att jag tog några vintertäcken och spolade bort smuts och intorkad lera. MEN det blev för häftigt , min nya upptäckt blev att trycket slår sönder textil fibern och jag kan tänka mig att impregneringen också går förlorad. Så detta experiment kan jag dela med mig av, inget att rekommendera.


Dovhjortarna kommer allt mer nära oss i Havberg . De finns i vår trädgård ,men de finns även  några som betar tillsammans med Graciano och Heljar i deras hage. De går nära varandra och tycks inte vara otrygga för det.  På tal om Graciano så finns hans bild då han hade sitt bandage på Svelands instagram. Jag tycker just den bilden talar för sig  att alltid ha sin häst försäkrad.


 Gårdens hundar har fällt färdigt för denna gång. Det är till att dammsuga varje dag, ibland två gånger. Den ena har ljusa hår ,Doris, Golden retrievern och Selma Berner Sennen har svarta hår , tillsammans ser det ut som om  vi skulle ha en grå hund. Så är det att vara hundägare .


Nu när hästarna snart kommer hem till stallet och det ska blandas ihop de olika hinkarnas innehåll, till var och ens behov, likt en pizzeria, kan det vara bra med lite mer plats på diskbänken. Då kan en diskborste där det fylls på med diskmedel i skaftet  vara en bra investering . Jag köpte min på Willys och det finns även utbytbara svampar att köpa till . Det får bli dagens förbättringsförslag. 

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,