Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Conquistagård
Susanne-Conquistagård
Hej !\r\nKort presentation om mig själv . Susanne Carlson-Lindgren heter jag och driver Conquistagård som enskild firma. Vi föder upp och säljer en större en töltande häst vid namn Paso Peruano, eller som den heter på svenska, om någon vill fördjupa sig att läsa på Wikipedia , Perunask paso häst . Det är från det lilla företagets vardag som jag vill skriva om , dela med mig av tips och egna erfarenheter. Min inställning är att det ibland kan vara motgångar och kännas tungt i de dagliga sysslorna, då är det tänkt att just denna blogg ska pigga upp, låta dig bli inspirerad att inte misströsta, finna lösningar på problemen.
Två intressanta mejl
2019-02-11 16:20:02

Den riktiga vita vintern har bytts ut till den "skånska vinter" med regn och regn och åter regn....


Inget att göra åt. Bara att ta sig igenom . Tidigare var hästarna broddade men de har tagits av nu eftersom risk för hovtramp. Gaucho fick det förra året.


 De gummi hovskydd som man har till islandshästar (och andra) är bra till då de står på box för att skydda bakhovarna då de reser sig. Det är tidskrävande då man har flera hästar att brodda av  varje kväll, så detta kan vara ett förbättringstips.


Spiragruppen  fortsätter att komma på torsdagar och jag har även nu en från Spira gruppen som arbetstränar hos mig. Roligt med lite sällskap och hon kan så mycket om hästar. Idag har vi efter stallsysslor tvättat Lilly den vita hästen som vill vara svart... och  longerat Ghia i korallen och hon var pigg och busig ! Härliga tecken  på snart 28 åringen.


Jag  har även fått förfrågan om en annan grupp i kyrkans regi att få komma ut och se träffa de peruanska hästarna, gamla Ghia och Heljar också förstås . Det glädjer mig att människor bryr sig och så klart är de välkomna ut.


Jag har fått två intressanta mejl. Det ena kom till hemsidan under kommentar angående grön rehabilitering och Spira projektet. En Elin,  vars son med autism blivit så mycket bättre i lärande och blivit av med sin tics i ansiktet då han började vara med hästar och rida . De har nu en egen häst .


Det andra mejlet var från början en paso peruano fråga men har nu fått foto på en ovanlig färg på avkomma efter Gaucho.E.K.  Han har tidigare en skäck efter ett islandshäststo men detta är ett paso peruano sto med en speciell vit färg , som har fått en paso peruano skäck, min nya upptäckt !  Att bilderna är tagna i Väster Norrland  med mycket snö gör dom ännu mer ljusiga.  Lägg märke till öronspetsarna. Det känns som om Gauchos bruna färg bara räckte delvis.Edenia snart 2 år , Gauco E.K avkomma Västernorrland Kolla in öronspetsarna, typiskt för en paso peruano

Summering av 2018
2019-01-27 15:34:44

 


Bästa upplevelsen :


Då yngsta sonen efter några försök tidigare , mötte mig på parkeringen men ett leende och med orden , " Yes! jag klarade uppkörningen" ! De timmar jag ägnat åt att övningsköra  kan jag nu lägga på annat, till exempel  till mig själv, hästarna eller gården  . Jag är nöjd och glad  har varit till hjälp åt alla tre sönerna och till även Emma, Gustavs flickvän,  att de nu kan ta sig fram med bil . 


Tråkigaste minnet:


Då vi fick ta bort vår katt Ebba efter en tids sjukdom. Hennes mor Skrållan, som brukar vara hemifrån till och från,  men alltid kommer hem då det blir kallare, har inte synts till. Hon har nog följt sin unge till katthimlen.Skrållan mamma till Ebba har ej kommit hem. Troligen är hon med sin unge i katthimlen.


 De blev 16 och 15 år gamla, ett långt liv ,trots allt. 


Stoltas över  :


 Då Gaucho E.K blev på nytt  blev pappa mitten av juli till AE stofölet Freyja. 


Mest spännande:


Att få medverka i SPIRA projektet, grön rehabilitering med mål att få deltagarna att må bättre och på så vis komma tillbaka till arbete eller utbildning snabbare.


Bästa video:


Palliative care, video," Peyo love stallion visit sick people" Den är känslosam , men fortfarande är det Stacy Westfall , brideless & bareback  freestyle som är nummer 1 . Trots att jag har sett den sedan tidigare så berör den varje gång .


Bästa medhjälpare:


 Alla de medryttare från väst öst och syd som får vardagspusslet att gå ihop.


Malin som kommer med som handledare och rider med SPIRA deltagarna varje torsdag.


Sötaste fågel :


Min rödhake fågel som finns omkring mig då jag är i stallet och mockar. Han är snabbt ur sikte från kameran, kommer ganska nära ändå. Spåren efter honom har jag på bild.Vad han vill säga finns att läsa under , fåglar enligt Solöga. En rolig grej !


Bästa fotot:


Då lilla Linnea vill titta närmare på GracianoFärgstarkaste fotot:Martina och Gaucho en dag i oktober


 


 


 

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,