Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Conquistagård
Susanne-Conquistagård
Hej !\r\nKort presentation om mig själv . Susanne Carlson-Lindgren heter jag och driver Conquistagård som enskild firma. Vi föder upp och säljer en större en töltande häst vid namn Paso Peruano, eller som den heter på svenska, om någon vill fördjupa sig att läsa på Wikipedia , Perunask paso häst . Det är från det lilla företagets vardag som jag vill skriva om , dela med mig av tips och egna erfarenheter. Min inställning är att det ibland kan vara motgångar och kännas tungt i de dagliga sysslorna, då är det tänkt att just denna blogg ska pigga upp, låta dig bli inspirerad att inte misströsta, finna lösningar på problemen.
I vardagen finns oanade möjligheter
2017-09-16 09:35:39

Det har blivit tyst i stallet nu, tyst från kvitter .Jag har bett min man bekräfta att de två sist svalebarnen har flugit ut.  Det är tomt i boet och ingen ligger nedanför. Bra så långt.


Jag är morgonmänniska och i morse trots att är lördag ,var steg jag upp i vanlig tid för att ge hästarna morgonhö.  Eftersom det är så dåligt på TV just fredagskvällar blir det att vi lägger oss tidigt. 7-8 timmar räcker för mig , jag känner mig utvilad då jag vaknar. Morgonstund har guld i mun och jag får mycket gjort. Efter dusch så blev fötterna omhändertagna och sedan bar det iväg på morgonrundan  Ghia och fölet Imperia har lärt sig att jag kommer med hö på morgonen, de står redan och väntar då jag kommer upp till hagen. Därefter tittar jag till Graciano och Heljar , imorse var det att plocka bort kardborrar i Gracianos tjocka man . Hans pannlugg når ner till näsborrarna. Jag kan inte annat att  tycka han är snygg att se på trots sin tomma ögonhåla. En vänlig häst är han också. Boxarna är fixade och vatten påfyllt i karen .


Nu har jag tid för en kopp kaffe, första frukosten är redan avklarad. Jag har överfört och redigerat bilder och så hinner jag även skriva på bloggen,inte illa.


Jag fann en av sommarens överraskningar på bild. En annorlunda upptäckt. En snok hade ringlat in i Lillys box. Jag har ju berättat om Havbergs "naturliga" djurreservat. Yngsta sonen Erik var i närheten och blev förstås glad. Han fotade och tog sedan försiktigt upp den för att placera ut längs naturstigen som i kallar den. En stig in till vår skog där vi har lagt ris och grenar efter att ha skogat. Stigen ligger nära gödselplattan om den skulle behöva värma sig.Jag gläds åt mina nya  täta stövlar. Jag har förstått hur mycket stallmiljön bryter ner gummimaterialet så nu har jag ett par finstövlar då jag går ut med hundar och ut i hagarna.


 


  


 Här hundpromenaden i torsdgs då det regnade i stort sett hela dagen. Bella , Doris och Selma. Skönt med täta stövlar.


 


 


Ett par gamla stallstövlar som redan har fått skavanker då jag mockar och är på gödselstacken . Förhoppningsvis kan jag förlänga hållbarheten på så vis på mina nya. 


Jag har tidigare berättat om att jag är säkerhets nörd. Har gått säker hästgård bland annat och fått den fina skylten som sitter på stalldörren . I somras gick ett av betäckningstona igenom staketet där vi handbetäcker . Hon fick ena stängseltråden runt bakbenet och Calle fick ta in Gaucho för att hämta en sax inne i stallet . Detta tog onödiga sekunder, kändes som en evighet. Nu var hästen lugn och stod stilla så inget hände . Dagens förbättringsförslag är att ha en grov sax eller kniv i närheten för att snabbt kunna klippa av stängseltråden om något skulle hända. 

Hoppas det ordnar sig
2017-09-14 11:55:17

 Stormen i Skåne har dragit förbi och nu är det bara regnandet som gör dagen mindre angenäm, men  en ny dag är det trots allt. Jag har tagit fram överdragsbyxor som tvunget behövdes då jag gick hundrundan i morse." Det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder"..... . Men idag håller jag inte med för jag tänker på de två svalebarn som finns kvar i stallet. För dom är det verkligen dåligt med dåligt väder. Föräldrarna syns inte till med mat . Då jag kommer in hörs svagt pipande och då jag tittar upp ser jag de två stackarna.  Usch,  så tråkigt. Jag kan inte göra så mycket mer än att hålla dörren öppen och hoppas att det blir bättre väder.  Just nu önskar inget hellre än att sensommaren kommer tillbaka för deras skull ,så de får äta sig större några dagar till . Hur ska dessa små fåglar kunna flyga ända ner till södra Afrika? Ja, kanske det blir naturens överskott i bestånd. De föddes för sent för att få en bra start....


 Ett svalebarn till höger en i boet väntar på mat....var finns föräldrana?


Jonny kom med hösilage bal som igår och det var verkligen högsta kvalitet på det gräset, torrt och fint. Det skulle egentligen gå till höbalar men han vågade inte chansa och plastade det istället Toppen tycker jag  eftersom de två  balar som jag hade kvar, har jag inte kunnat använda fullt ut då höet var fuktigt och började bränna efter någon dag.


Det händer ibland ingenting i lilla byn Havberg och emellanåt händer det enhel del. Just nu är det många byten av husägare (procentuellt sett, då det inte finns så många hushåll) . Det kan gå år innan något hus blir till salu. Vi hade turen för 23 år sedan att finns "vårt lilla hus" som sedan byggdes till. Det är byggnadstopp på grund av avloppsfrågan och det gör att husen blir attraktiva i lilla Havberg. Dock har något nybygge godkänts då det finns minireningsverk att ansluta. Ett hus i början av Havbergsvägen är nyligen sålt och nu är det min granne som har lagt ut sitt fina gatuhus på annons. Det kom till och med en fin broschyr på hennes hus från mäklarfirman i brevlådan. Det måste kännas konstigt att  visuellt se att det är till salu, det är faktiskt på riktigt. Dock har beslutet fått mogna ett tag och känslan att det är rätt att prova något annat är då  säkert" rätt handling".


Våra goda vänner, tillika häst och hundägare  en bit härifrån har också bestämt sig att sälja sin hästgård med tillhörande lägenhet, pool,  kräftdamm, ridbana och stora hästhagar. Det känns konstigt men förståelse att åren går och att det planeras för ett annat slags pensionärsliv framöver.


I helgen har min son Calle träffat Ulrika och sett hur Gauchos  AE föl/ unghäst Ganti  har utvecklats. Han är nu valack av praktisk skäl. Ulrika har både hans islandshästmamma och honom i ett stall nära där hon bor.  


Min nya upptäckt är att det är svårt i försäkringsvärlden och komma rätt. Jag har precis fått veta att Graciano SCL inte rekommenderas att föras över till det nya försäkringsbolag vars ombud var här i höstas  och såg mina hästar. Detta på grund av att han enögd och de vill inte försäkra hans vänstra öga.  Jag ska nu dras med två olika försäkringsbolag . Det var inte som jag hade tänkt mig och inte mitt ombud i heller tydligen. Jag ska fundera hur jag gör med de andra hästarna.


Mitt förbättringstips är något helt annat och jag kommer ha nytta av det då jag betalar hovslagaren nästa gång. Det heter Swich och det är väl bara jag och någon till som har väntat så länge att skaffa denna  praktiska tjänst. Bättre sent än aldrig ! Min anledning att det har dröjt var att jag hade en väl fungerande Iphone 4 men som var för gammal att användas till Swich tjänsten. Jag har nu ärvt en Iphone 5 av min äldsta son Calle och vid vårt årliga bankmöte blev swich aktiverat .  


Dags att gå ut med alla tre hundarna , jag har ju även passehunden Bella idag. Mellansonen  Gustav och hans Emmas hund.


 Lägg märke till stolen  i förstugan, hon öppnar annars dörren själv ..... Är den låst krafsar hon på dörren i hopp om att handtagt ska gå ner. 

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,