Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Conquistagård
Susanne-Conquistagård
Hej !\r\nKort presentation om mig själv . Susanne Carlson-Lindgren heter jag och driver Conquistagård som enskild firma. Vi föder upp och säljer en större en töltande häst vid namn Paso Peruano, eller som den heter på svenska, om någon vill fördjupa sig att läsa på Wikipedia , Perunask paso häst . Det är från det lilla företagets vardag som jag vill skriva om , dela med mig av tips och egna erfarenheter. Min inställning är att det ibland kan vara motgångar och kännas tungt i de dagliga sysslorna, då är det tänkt att just denna blogg ska pigga upp, låta dig bli inspirerad att inte misströsta, finna lösningar på problemen.
nästan som Nellie Berntssons
2017-10-12 16:42:40

Mina dagar här hemma fylls snabbt med det där som måste göras. Telefonsamtal, hovslagare och idag var det extra roligt då  turistnärings ansvarig Henriette Ellberg, Skurups kommun,  kom för att besöka Conquistagård. Att mitt företag finns med på agendan är att jag erbjuder "prova på ridning" med paso peruano häst. Det finns inte så många ställen som gör det. En god vän till mig i Tiveden har någon paso peruano för turridning.


Nå väl, vår diskussion var hur jag kan utveckla företag just i turistbranschen. Min ide´ framöver är att på bestämda tider under vår och sommar erbjuda informationsdagar om hästrasen och med möjlighet att prova på att rida paso peruano, världens mjukaste ridhäst. Då blir det mer organiserat och jag kan sätta ett pris på besöket.Fram till nu har intresserade" tittat förbi" på alla möjliga tidpunkter. För min och familjens  skullär en sådan planering ett bättre alternativ. Intresserade samlas till en bestämd dag som förbokas och besöket vara x timmar och kostar x kronor. En rak kommunikation helt enkelt. Innan mötet med Henriette var det Gauchos tur att bli fin om hovarna. Det är alltid  hovslagare Håkan som varmskor honom. Det har  bara blivit så att jag har två hovslagare en som varmskor och en som kallskor.  Sjuksystrarna Martina och Linda tog en runda med Lilly och Italia under tiden . Jag fick stå över med Gaucho idag . En nackdel med att varmsko är att det ryker, så bilderna är som i verkligheten.Hovslagare Håkan och Gaucho idag på förmiddagen


Min upptäckt idag är då jag skulle se om det fanns någon bild på Nellie Berntsson guldbil som jag såg för ett tag sedan på E65, la jag märke till att hon skriver 2ggr /dag på sin blogg och att hon nu har en egen serie, egen kanal, ViaFree. Det är bra jobbat , där ligger jag som tidigare jämförelse långt efter. Allt tar ju längre tid när man blir äldre, men min personliga utveckling går sakta med säkert framåt !


Kanske jag med tiden kan byta ut min lilla Conquistagårds skylt i trä till trafikverkets  vita namnskylt..... den som lever får se.


Tills vidare får jag göra min egen reklam i form av loggan på min bil. Den gamla trotjänaren Volvo V70 , den är inte i guld men väl i silver. Mitt förbättringsförslag är att just trycka upp firma namnet och ha på bilen . Det är kostnadseffektiv reklam och man känner att det gör inte så mycket att köra omkring då man samtidigt visar upp sitt varumärke. Jag älskar min gamla Volvo den startar alltid och gick nyligen igenom besiktningen, 17 år gammal ! Jag är inte så glad att vara med på bild men här blev det en spegelbild


 


 

Ett gott skratt förlänger livet
2017-10-09 15:39:03

En underbar höstdag  denna måndag i Havberg.  Jag vill bara vara ute och njuta men vill ju även gärna skriva på ridguidens blogg. Därför blir det en liten stund med nybryggt kaffe framför datorn.Ghia och Imperia hemma i stallet igen efter  fyra månaders bete vistelse.Jag har nu tagit hem Ghia och Imperia eftersom det var ihållande regn oväder i lördags och temperaturen har sjunkit till bara 3 grader på morgonen. Dags att ta hem och torka upp och ligga torrt. Det är så stor skillnad inte bara de 25 åren som skiljer dom utan sättet att röra sig. Då vi tog hem dom ,den lilla vandringen på 7 minuter ,så lunkade Ghia på sakta och oberörd medan lilla Imperia trippade på och registrerade allt med både ögon och öron . Höll sig tätt intill mig så att jag fick korrigera henne att hålla lite avstånd.   


Det är alltid lite risker med förändringar då det som i morse skulle släppas ihop med Lilly och Italia. Jag började ta ut Ghia och Imperia så de fick bekanta sig med mina avspärrningar med tanke på den nya vallen. Därefter släppte jag in Lilly och hon är ju cool gör inget går direkt ner till höet i skogen. Däreftersläppte jag  fuxen Italia, ledarstoet och hon ska ju förstås styra och ställa. Jag stannade kvar ute för att bevaka. Då jag fixade boxarna kunde jag inte höra eller se något men så helst plösligt skulle alla fyra hästarna upp till vattenkaret och då blev det lite snävt för Ghia som inte har haft problem med konkurrenter eller utrymme de senaste 4 månaderna. Nåväl hon togs sig undan men vid ett ögonblick trodde jag att hon skulle välja trådgrinden... Naturligtvis är det viktigt att strömmen är på så de lär sig att inte springa ner någon vit plaststolpe som jag använt mig med vid avspärrningen.


På tal om Ghia och andra pensionerade hästar, så har jag tagit del om Bellinga hästcenter i Blentarp , bara någon mil från mig.  Här kan hästar som är klara med tävlandet pensioneras sig och få ett bra liv på äldre dagar. Avgiften är för foder och hovvård samt veterinärkostnader , det vill säga samma som om hästen skulle vara hemma. Dagliga arbetet är fritt då hästen fungerar som naturvårdare och håller landskapet öppet.  En "win win" situation.


Nu när det börjar bli regn och rusk och då vi har två egna hundar samt sonens Gustav och Emmas hund ibland, blir det mycket smuts på golven. Tidigare hade jag en elektrisk ångmopp men den var inte till belåtenhet då skaftet var underdimensionerat och knäcktes. Detta hände två gånger och vi senaste reklammationen så ville de inte ge mig en ny då fabrikören valde att ta tillbaka och ersatta mig för kostnaden.  På Dollar store finns det inte bara krims krams utan även en manuell golvmopp med en sprayflaska som är riktad neråt, framför moppen. Den är hur bra som helst, nu kan jag snabbt torka undan  smuts efter tassarna. Detta är mitt förbättringsförslag golvmopp med inbyggd sprayflaska som pumpas uppe på skaftet.Slutligen måste jag berätta om ett roligt uppvaknande i lördags morse som fick både min man och jag att skratta innerligt. Jag vaknade som jag brukar, kanske lite senare, av att en liten fågel sjöng svagt utanför sovrumsfönstret , den hade en speciell  drill och jag väckte min man och frågade om det kan vara en vårfågel som kvittrar så här i oktober. Jo, han kunde också höra den lilla fågeln som kvittrade, trots att han brukar vara morgontrött så engagerade han sig med att öppna fönstret och ställde in mobilen och riktade den utåt mot fågelssången för att spela in ljudet så att vi senare kunde få veta vilken fågel det kunde vara. Han nämnde att det måste var någon sångfågel som av misstag hållit sig kvar. Strax efter inspelningen tyckte vi att det hördes på andra sidan av sovrummet och min man gick ut till det angränsande rummet för att följa ljudet till ett annat rum. Då vi förstod att det var sonens Eriks väckar signal på mobilen, fick vi ett gott skratt. Kvidilitt kvidilitt kvidillit. Detta får bli dagens blogg roliga nya upptäckt att det finns även "mjuka" ringsignaler då det är tänkt att vakna. kvidilitt, kvidilitt kvidilitt....


 

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,