Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Conquistagård
Susanne-Conquistagård
Hej !\r\nKort presentation om mig själv . Susanne Carlson-Lindgren heter jag och driver Conquistagård som enskild firma. Vi föder upp och säljer en större en töltande häst vid namn Paso Peruano, eller som den heter på svenska, om någon vill fördjupa sig att läsa på Wikipedia , Perunask paso häst . Det är från det lilla företagets vardag som jag vill skriva om , dela med mig av tips och egna erfarenheter. Min inställning är att det ibland kan vara motgångar och kännas tungt i de dagliga sysslorna, då är det tänkt att just denna blogg ska pigga upp, låta dig bli inspirerad att inte misströsta, finna lösningar på problemen.
Ja, nu är det gjort!
2017-11-23 17:57:34


Denna dag har jag förmånen att uppleva Havberg med ljus på morgonen. Hästarna har fått stå inne lite längre och tuggat på sitt hö. Det är ett mycket rogivande ljud som man lätt kan ha som ett mantra att höra inom sig då man vill ha mental avslappning. Min kurs i Mindfulness är klar, det blev 2 timmar x 5 gånger och jag känner att det har varit en bra investering till mig själv. Jag hanterar nu oro och negativa tankar på ett annorlunda sätt. Ju mer jag ser att det stämmer in i vardagsproblemen desto mer vill jag lära hur jag ska tänka och varför. Det kommer att bli en uppföljande kurs längre fram. Nu har jag fått de första verktygen att hantera och träna på i den stressiga vardag som gäller för många arbetsplatser med personalbrist.Ja, hjälpande änglar finns


Det som har hänt sedan sist jag skrev är att Sofie min kära medhjälpare, har passar hus, stall hästar hundar och katter och inte att glömma Eriks fiskar, samtidigt som hon har sin 3 åriga lilla dotter att ta hand om. Det kommer man ju ihåg hur snabba sådana små ben kan vara.... Hennes hjälp har medfört att vi har kunnat fira min pappas födelsedag i Tyskland fredag till söndag . Härligt att komma hemifrån några dagar och unna sig andra rutiner och upplevelser. Detta är dagens förbättringstips , att åka iväg över en weekend/ några dagar och vill man absolut inte vara utan häst finns det rid /träningskurser att åka på. Det blir en input , inspiration och  ger styrka att planera, arbeta vidare.   Vi bodde fint i parhus vid en gård som gjorts om till en hotell och feriehus anläggning. Mycket prydligt och korrekt både inne och ute . Jag har nu fått nya ideér . Mer tid till gården och växter för att få ett bättre ansikte utåt. Om jag ska kunna erbjuda Skurups kommun besök på gården sommartid, så ska det vara ordning och reda och en fröjd för ögat , både då det gäller hästarna och miljön runt omkring . Havberg är ju vackert! Susanne gör iordning Gaucho efter ridturen.


  Även i veckan har jag haft hjälp av medryttare Susanne för att få  veckan att gå ihop med hö till hästarna och ta ut hundarna en sväng. Det är det viktigaste men oftast så har det även blivit fixat i boxarna vilket medför att jag kan ta in hästarna direkt då jag kommer hem . Det är ju tyvärr mörkt när jag kör och mörkt när jag kommer hem just nu.


 


Ja ,och som i måndags blev det av . Jag hoppade upp och skrittade Graciano i corallen , hade hjälp av Martina att hålla honom då jag steg upp för säkerhets skull , jag är ju inte 20 år längre.... Fina Graciano är otrolig lugn och bekymrade sig inte över tyngden  på ryggen. Puh! Med kapson kunde jag styra honom höger vänster och stanna gå fram .Idag kommer det blir fortsättning på denna träning och sedan till helgen ska vi ta med Heljar och rida ut i korta etapper.  Jag känner mig stolt att själv kunna utveckla honom vidare. Min nya upptäckt att med lite hjälp och mod så utvecklas man även själv.Första turen med Graciano i corallen.


Nedan :


Dagens senaste bilder av Graciano in action , är tagna av Martina som red med med Gracianos livskamrat, Heljar.Lägg märke till Heljars kaluffs.


 Då vi red ut märkte jag att han behöver nog övergå till ett tredelat bett. Mycket energi.... , han är ju unghingst och tycker det är roligt. Viktigt är att det blir en  bra kommunikation mellan Graciano och ryttare vad som menas. Vi ska träna detta hemma i corallen och lilla hagen vad som blir bäst kapson eller tredelat bett.  


På eftermiddagen har hovslagare Patrik varit här och jag kommer att berätta nästa gång jag skriver vad italia blev erbjuden för behanding då han skodde henne. Det ligger tiden... men strider mot Mindfulnesstanken dock !


 

För bra för att vara sant , eller?
2017-11-16 16:55:24

Det är mörka dagar nu och jag har mina rutiner med att tända upp belysningen på gården då jag går ut till stallet. Jag brukar hinna tända i utegången där Heljar och Graciano bor innan Gaucho sparkar otåligt på sin boxdörr så det hörs i Havberg . Lite orolig är det att låset kan gå i sönder om det blir för mycket kraft .  Det blir förstås att han får sitt hö  först. Egentligen är det fel för det blir som en slags belöning till att han sparkar och är otålig .  Det är en hel del olika slags belysnings anordningar . En del tänds manuellt som i och över ute boxarna  men vid corallen, på gårdsplanen har jag sensorglödlampor som känner av ljuset och släcks på morgonen och tänds av sig själv då det mörknar. En annan lampa som är uppsatt vid stallet är en rörelse detektor som precis då man går in genom vår grind till huset så tänds lampan. Mycket praktiskt! Den släcker sig sedan av sig självt efter några minuter.  Dessa "självtänkande" lampor är mitt förbättringsförslag att dela med mig av.


Jag väntar ut Sofie, min medhjälpare idag . Hon ska bo och passa huset framöver då vi åker till Tyskland för att fira min pappa som fyller år. Vi ska gå igenom några praktiska saker om hästarna och hundarnas rutiner. Det är inte nog med att jag är kontrollnörd jag är dessutom säkerhets nojig.


Det är ju inte hela världen om det inte blir på klockslaget då morgon hö  ,mitt på dagen hö och kvälls höet ska delas ut. Ja, det skulle förstås vara Gaucho som blir missnöjd och det lär hon höra.


Jag är så tacksam för att jag kan få hjälp så att vi kan komma iväg. Det är inte alltid som det går då man har djur. Det är den stora nackdelen med att vara djurägare till många djur och stora sådana också.


Jag har fått information om något som heter Firstvet  och det verkar nästan vara för bra för att vara sant. De som har någon slags försäkring från de vanligaste djurförsäkringsbolagen kan kostnadsfritt  genom videosamtal med veterinär snabbt få råd, diagnos recept eller remiss - direkt i mobilen ,surfplatta eller dator. Saknar ditt djur en försäkring är det just nu 50 % rabatt fram till 31/12 . Det är min nya upptäckt och jag ska ta reda på lite mera hur det fungerar.Det är dimmigt idag , en riktig novemberdag men sjuksyrrorna kommer ändå. Nu ska Gaucho och Italia  komma ut på en långrunda. Då jag är väl igång med stallsysslorna känns det bara höstskönt.


Jag har fått information om Garcello som såldes till Bea i våras. Han har haft ett långt skönt sommarvistelse med många andra hingstar. Det gick lättare att få upp honom i transporten denna gång och nu inväntas kastering. det blir ett roligare liv med hästkompisar. Det måste vara praktiskt genomförbart då Bea har ston sedan tidgare. Jag inväntar nu nya bilder på 1 1/2 åringen, som har blivit 1.43cm i mankhöjd.  


 Nyfödda Garcello 2016


 

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,