Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Conquistagård
Susanne-Conquistagård
Hej !\r\nKort presentation om mig själv . Susanne Carlson-Lindgren heter jag och driver Conquistagård som enskild firma. Vi föder upp och säljer en större en töltande häst vid namn Paso Peruano, eller som den heter på svenska, om någon vill fördjupa sig att läsa på Wikipedia , Perunask paso häst . Det är från det lilla företagets vardag som jag vill skriva om , dela med mig av tips och egna erfarenheter. Min inställning är att det ibland kan vara motgångar och kännas tungt i de dagliga sysslorna, då är det tänkt att just denna blogg ska pigga upp, låta dig bli inspirerad att inte misströsta, finna lösningar på problemen.
Visst blir man själv lycklig av att se andra lyckliga.
2017-12-04 12:56:33

Carpe diem, fånga dagen, var vad jag gjorde i morse. Det var en mycket speciell upplevelse då jag gick hund promenaden i morse . Jag kunde då se en stor fullmåne över trädtopparna åt det ena hållet samtidigt som solen gick upp åt det andra hållet. Natt och dagsymbolerna samtidigt, häftigt ! Jag skyndade mig hem för att föreviga händelsen men då jag väl var hemma igen så var månen osynlig. Lilly och Amanda, fotografering inför falsterbo horse show


Lilly har ordinerats vila 2 månader framåt och detta på grund av en hovböld vänster fram och efter noggrann utredning  med röntgen och ultraljud angående snubblighet så har en kotledsinflammation konstateras höger bak. Hon har fått insprutat cortison i leden och har svarat bra på det. Tur att Lilly är en sådan lugn och matglad häst att hon kan finna sig i sitt öde just nu.  Det är det som är svårt med djur att man inte kan tala om för dom att "om vi gör så här nu och vilar 2 månader så blir det bra med rehabiliteringen senare".  


Dagens förbättringsförslag är att om man som jag inte vill åka iväg själv med hästen så låt veterinären komma till dig. Visserligen får jag själv betala resan ut , för det ersätter inte försäkringen, men jag blir lugnare och det hela blir enklare.  Jag kontaktade distrikt veterinärerna i Flyinge ,de har både mobilt röntgen och ultraljud med sig. Annars har jag ju min" vanliga veterinär" Eva Fahlbrink som kommer ut. Hon bor dessutom bara några kilometer ifrån mig.


Nedan är Berenice och Bea fotograferade inför Falsterbo horse show, Brösarps backar.


Berenice, ridguiden


Bea , Garcellos ägare har varit ut och hälsat på som i lördags. Jag är så glad att han hamnade hos henne. Hon har både unghästvana och har ridit paso peruano hästar här hos mig tidigare. Beas favorit var Garcellos mamma, Berenice.  Jag har fått många härliga bilder från Bea som jag har fått lov att delge läsarna på ridguiden.se. 


Min nya upptäckt är just att visst blir man lycklig av att se andra lyckliga! Njut av bilderna...  
Slutligen dags att äta lite lunch , i eftermiddag kommer medryttare Sidsel och jag att rida ut i det härliga vintervädret. Idag är det kallare , blå himmel ,vindstilla. Det är bara att ladda batterierna och njuta.


 


 


 


 


 

Italia fick prova på
2017-11-30 12:33:47

 torsdag morgon 30/11


Regn idag också .... det har varit en blöt höst . Jag kan inte minnas att det har regnat så pass mycket någonsin. Markena är mättade på vatten och jag är glad för det grus jag har fått ut hitintills. Stonas lilla stig ner mot skogshagen och Gauchos lilla stig och "ståplats" vid grinden . Jag har påbörjat att få ut  material framför  Heljar och Gracianos utegång,  men här behövs mer.  


I lördags morse väckte Gaucho mig med sitt sparkande på boxdörren 05.30 då jag brukar gå upp på vardagar. Nu kände jag att det var på tiden att få stopp på detta irriterande moment.  Jag har nu löst problemet genom att låta honom stå på halm istället för kutterspån. Nu har han att göra med axen i halmen och sedan i lördags har jag inte hört något sparkande.  Detta är mitt förbättringstips om du har en häst som Gaucho är otålig  eller är orolig på annat vis, så är det mer naturligt för hästen att stå på halm som strö. Kutterspånboxar i all ära, det  går ju snabbt att mocka, men för att se till hästens bästa så föredrar de halmen.


 


Hovslagare Patrik har varit här . Han har börjat med en ny affärside´. Italia fick prova ryggmassage under tiden han skodde henne. En mer nöjd Italia har jag inte sett och efteråt var hennes ryggmuskulatur helt mjuk. Kände man med fingrarna var hela ryggen som en lång fettdepå. Detta är något som används i travstallar och till andra tävlingshästar. Till ett lägre pris eftersom ingen specifik tid går åt, kan hästen få ryggmassage under tiden den skos. Det kostar en del att investera i en sådan här massage utrustning , men  den kommer ju att betala sig med tiden. Den kända  travtränaren Lutfi Kolgjini har nyligen köpt in 8 stycken! Framgångsrik affärsman som han är,  finns det pengar i hans företag att investera i ännu mer framgång och förnöjelse. Denna fantastiska ryggmassage är min och Italias nya upptäckt.Tillridningen av Graciano går framåt och i lördags red medryttare Susanne honom. Vi tar längre och längre turer ut och nu senast var det  en mamma med små barn och en barnvagn att bekanta sig med . Bilar mötte vi också men han har inga problem med det (Leif GW Perssons uttryck). När man sitter på honom känns han storoch hans hals har riktig hingstkaraktär. Han tyckerförhoppningsvis att det är lika roligt som Susanne och jag . Snurrar ystert till det med huvudet så att den långa mannen luftas . Vi låter det hela handla om miljöträning, ställer inga andra krav. Han har en tendens att vilja vrida sig  aningen mot höger för att kompensera för det borttagna ögat då vi rider ut. Jag låter det bero just nu. Då han är bekväm med miljön runt omkring sig, kan jag  sen justera detta.Susanne och Graciano i corallen.


Slutligen så kan jag berätta att regnandet har gjort så att lilla Imperia fått tränat att ha utetäcke. Vi började med det lättare fleecetäcket då hon kom in på kvällen. Just  denrörelsen att något dras över ryggen är förknippat med den faran då ett rovdjur kommer upp mot ryggen för att fälla ner djuret. Det är inte konstigt att det blir en reaktion de första gångerna täcket ska av och på. 


 Här är underbara Imperia med sitt röda fleecetäcke. Jag har svårt att få bra bilder på henne då hon alltid kommer mot mig när jag fotograferar henne. Sällskaplig och nyfiken som hon är, så blir det alltid kontaktsökande vilket bidrar till rörelseoskärpa .  

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,