Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Conquistagård
Susanne-Conquistagård
Hej !\r\nKort presentation om mig själv . Susanne Carlson-Lindgren heter jag och driver Conquistagård som enskild firma. Vi föder upp och säljer en större en töltande häst vid namn Paso Peruano, eller som den heter på svenska, om någon vill fördjupa sig att läsa på Wikipedia , Perunask paso häst . Det är från det lilla företagets vardag som jag vill skriva om , dela med mig av tips och egna erfarenheter. Min inställning är att det ibland kan vara motgångar och kännas tungt i de dagliga sysslorna, då är det tänkt att just denna blogg ska pigga upp, låta dig bli inspirerad att inte misströsta, finna lösningar på problemen.
God jul hälsning 2017
2017-12-28 10:47:48

Det har varit full fart och som jag skrivit tidigare är december månad inte en hel månad utan bara fram till 23/12. Själv har jag arbetat på mitt andra jobb som till fredags 22/12 . Då handlade jag det mesta av julmaten efter avslutat arbete. Julklappar, de få som vi har köpt, inhandlades som i går 23/12. Det blev ett kort besök till Ystad på förmiddagen eftersom min pappa och hans Harriet och min syster skulle komma och lämna lite julklappar och dricka kaffe med juldopp innan de körde vidare till Blekinge. Men trots allt har det gått bra . Medryttarna kom och red vid 14.00 igår och därefter passade vi på att ta ett julkort  framför stalldörren som har blivit julpyntat med julkrans och lampslinga som lyser upp.Många funderingar finns över denna speciella helg och jag är glad att just i år kunna fira det bara med familjen Lindgren . Vi är ju fem, jag ,min man Johan och våra tre pojkar Calle, Gustav och Erik.


Gustav och Erik är riktiga fiskenördar och gick upp klockan 06.00 igår för att bege sig ut att fiska och ta upp "storgäddan".  Även som idag är de ute i ösregnet! Calle, som jobbat mycket passar på att ta sovmorgon och slappa framför TV.


Det kan säkert fresta tålamodet att umgås över julen då man är van med andra rutiner och önskemål. Då är det extra viktigt med överseende och att kunna kompromissa.  Vara rädda om varandra och inte säga onödiga, dumma saker. Det gäller ung som gammal,alla har vi våra styrkor och svagheter .


 


Då jag i höstas klippte grenar på vår klätter ros, fann jag en liten mjukiskanin, eller  som man säger gosedjur  bakom alla grenar från en svunnen tid. Det är dagens nya upptäckt . Någon annan kanske hade slängt bort den för den var så grå och smutsig. Nu har den blivit tvättat och trots att ena örat saknas så känns den äkta. En symbol om att vårda och sköta om varandra. 


Till sist hur har det gått med julgranen i år? Jo, trots sista minuten förberedelser så har det blivit en gran om än den minsta vi någonsin har haft men det ät en gran. Jag fann ett självsått granskott och grävde upp den lilla plantan med rotsystemet kvar . På så vis kommer jag att kunna plantera ut den igen efter avslutat julfirande och hänga en liten lapp på om "julen 2017". Det är mitt förbättringsförslag om man har möjligheten att ta in ett egen granplanta. Det finns inga "det går inte eller vi kan inte" det är bara att göra det bästa av situationen. Jag löste det så här! 


 


Så nu önskar jag alla ridguidens bloggläsare en god jul och uppmanar till att leva i nuet, lös eventuella problem då de uppkommer. Så har jag fått lära mig av Mindfulnessutbildningen i höstas. 

Malin Baryards Johnssons kloka ord
2017-12-21 19:26:29

Vilken fantastiskt dag det har varit idag , soligt och vindstilla, blev lite mer mulet på efter middagen men mild för årstiden. Jag avslutade utearbetet med att plantera vårlökar.... så kan det vara när snön och kylan inte vill infinna sig. Lilly kämpar på med sin stillhet och hon tar det med ro men visst kan jag tycka synd om henne där hon står i corallen. Det enda roliga hon kan göra utöver vilan, är att rulla sig och äta sitt hö, andra dagar får hon gå ut i ute gången och" lillhagen" men hon rör sig inte mer än vad hon brukar. I mitten av januari har det gått 2 månaders så kallad" boxvila" och utvärdering ska göra men visst ser hon ut att må bättre.


 


 


Jag har haft skovård idag och tagit bort lera och smort upp stövlar och ridskor. Mina gummistövel  har fått extra omvårdnad och mitt förbättringsförslag idag är att vårda gummistövlarna så att de håller lite längre.


Här kommer lite skötselråd.


Eftersom det har blivit ändrade regler för vad som får blandas i gummistövel materialet, har det medfört sämre kvalitet . Stövlarna ska stå svalt och mörkt. Se till att skölja av stövlarna från gödsel och lera .Tvätta gärna med tvål och vatten. Tvål innehåller Glycerin som återfuktar gummit. Det finns speciella gummistövel produkter som man kan smörja med . Det är silikon olja  eller latex.Till exempel finns Arxus Nano Latex just för gummi stövelvård. Slutligen ska man undvika att snabbtorka gummistövlar med stöveltork eller ställa att dom vid ett element. Då blir det lättare torrsprickor.


Sedan ska jag berätta om min nya upptäckt och det är en bok som heter hjärnstark och där finns mycket information som man inte kunde ana att det hade betydelse. Rekommenderar att köpa och lära nytt om hjärnan.  Pris 99kr.


Jag har läst om Malin Baryard  och hennes program Det stora hoppet . Jag ska se avsnitten nu i julhelgen på play.viafree. Jag  gillar hennes svar på frågan" Vad längtar du efter ?"


Hon svarar " Jag längtar alltid efter något. Barnen ,tävlingar, semester med familjen, eller vad det nu kan var. Jag tycker längtan är en bra sak för det får dig att vilja och tänka framåt. Suveränt uttryckt Malin !

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,