Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Conquistagård
Susanne-Conquistagård
Hej !\r\nKort presentation om mig själv . Susanne Carlson-Lindgren heter jag och driver Conquistagård som enskild firma. Vi föder upp och säljer en större en töltande häst vid namn Paso Peruano, eller som den heter på svenska, om någon vill fördjupa sig att läsa på Wikipedia , Perunask paso häst . Det är från det lilla företagets vardag som jag vill skriva om , dela med mig av tips och egna erfarenheter. Min inställning är att det ibland kan vara motgångar och kännas tungt i de dagliga sysslorna, då är det tänkt att just denna blogg ska pigga upp, låta dig bli inspirerad att inte misströsta, finna lösningar på problemen.
Min värsta fiende just nu
2019-03-24 07:39:41

En tråkig tisdagsmorgon efter en natt blåsande som övergått till ihållande regn. Hästarna har återigen fått täcke på sig. Det är inte så mycket att göra åt. De får se fram emot att komma in lite tidigare .  Det blev en så bra vårkänsla för någon vecka sedan,med härliga soliga dagar. Lite för bra för att vara den riktiga våren i februari.


Förberedelser med Skönabäcks ridanläggning och andra gårdar som var tilltänkta att delta i ”hästrundan" till påsk har tillfälligt lagts åt sidan då det har varit mycket medialt om smittorisk mellan hästar och stallar.  Enligt statistiken är det inte fler fall än vanligt men media har kanske bevakat och uppmärksammat sjukdomsfall oftare . 


Men säkerhet går i första hand. Det kanske klingar av fram till påsk så att SLU ger klartecken att faran är över.


Spira gruppen har utökats med två nya deltagare och det är roligt. Däremellan har jag Ulrika som arbetstränar hos mig och då ser man verkligen resultat. 


 


Hon har jobbat i ett stall med hopphästar och när som helst kunde en potentiell kund komma förbi och då ska första intrycket vara en bra upplevelser.  Om jag sopar 90 % fint framför boxarna så gör Ulrika det  till 100% , lyfter fram krukorna och gör rent runt omkring.  Denna vecka har vi tömt fölboxen och gjort om den till stora sadelkammaren . Det har blivit mycket bra. Se bara här.


 Mina hemmadagar är oftast mycket uppbokade , som idag har hovslagare varit efter Spira gruppen  och sedan var det meningen att en Anton  gräv maskinist, skulle komma för att se hur vi kan förbättra hagarna från lera och väta. Han jobbar över och kommer på lördag istället. Just nu är det  största problemet, leran runt utegången . Heljar går in på box på natten för det är bara en häst , Graciano som tillåts att stå i utegången som egentligen är gjord för två.


Min värsta fiende just nu är leran och min bästa vän mina stövlar som håller tätt.


Min nya upptäckt jag kan söka på bilden  och inte bäddra då jag lägger in bilderna på bloggen . Mitt förbättringsförslag , dränera och skrapa bort leran , ersätt med grus och grus och ytterligare grus.


Till sist Följ Graciano SCL han har fått ett eget Instagram som hans medryttare Therese sköter

En sjuk vecka
2019-02-17 09:06:21

En ny vecka och den har varit en sjuklig vecka. Jag brukar inte vara sjuk men denna vecka blev det så.  Feber och djup hosta som medfört  pip och rosslande i luftrören. Efter att hostat så piper det i öronen. Man glömmer lätt men förkylning behöver inte vara dramatiskt. Allehanda kurer och medikament finns och så sängen att vila i. Detta allt tillsammans gör att man tar sig igenom sådana  sjuka dagar också. Nu är allt bättre. Tur nog rullar det på som det ska med djuren, inga problem där. Vackra rosor på alla hjärtans dag torsdag 14/2 från min kära Johan piggar också upp . En morgon denna  vecka, fick jag se 4 vildsvin springa över hagen mitt emot. Min nya upptäckt , de kan komma ganska nära hästhagrna. Det  var vid utsläpp tidigt på morgonen men det hade ändå blivit ljust. Hästarna stod länge och observerade.  Våren kom till Havberg som i fredags , underbart skönt och alldeles vindstilla .  Talgoxen spelar sin entoniga vårmelodi och gässen har "sammanträde" ute på ängarna, ingen är tyst det låterkacklande konstant . En glada glider förbi med en pinne i munnen, de har sitt speciella igenkännande läte de också.  Det hela bör nog upplevas på riktigt . 


Första vårdagen som i fredags 15/2 red två av medryttarna ut och det bara fortsätter dagen efter med en ny härlig soluppgång och en ny vårdag  tar en början. Denna dag , lördag blir är det fler ryttare och det är bara så efterlängtat att uppleva en sådan här dag.Gaucho brukar går först på den lilla vägen . Graciano och Therese väntar in till höger. Stona strax bakom Italia med Sidsel till vänster och lilly med Ida mitt i bild.


Även katten Nisse sitter på sin utkik plats och solar.De första trädgård blommorna har också beskådats. 


Nu börjar det klia i odlingsfingrarna. Martina är på gång med att så inomhus. Jag kollar på jordpriser och planerar för det gamla som ska bort i odlingsfacken.


Hästarna börjar fälla och idag har gamla Ghia gått ut utan täcke. Hon har lyckligt rullat sig flera gånger och jag är nöjd då jag ser den där skakningen av hela kroppen efter det att hon rest sig.


De får uppblött linfrö i maten nu för att förebygga kolik och det gillar de.  Mitt förbättringstips.

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,