Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Conquistagård
Susanne-Conquistagård
Hej !\r\nKort presentation om mig själv . Susanne Carlson-Lindgren heter jag och driver Conquistagård som enskild firma. Vi föder upp och säljer en större en töltande häst vid namn Paso Peruano, eller som den heter på svenska, om någon vill fördjupa sig att läsa på Wikipedia , Perunask paso häst . Det är från det lilla företagets vardag som jag vill skriva om , dela med mig av tips och egna erfarenheter. Min inställning är att det ibland kan vara motgångar och kännas tungt i de dagliga sysslorna, då är det tänkt att just denna blogg ska pigga upp, låta dig bli inspirerad att inte misströsta, finna lösningar på problemen.
Min bästa tid
2018-01-11 09:06:39

Första dagen på det nya året avslutades med fullmåne och det ser jag fram emot ljusare tider. Det hjälper en ganska mycket då mer arbete utomhus återstår trots att mörkret har fallit. De som har snö får ju ännu ljusare. En vecka in på året kom då lite kyla som i söndags, -7 grader här hemma på gårdsplanen då jag skulle till mitt andra jobb. Kändes skönt även om karen måste hållas fria från is. Det varade inte länge, dagen efter kom "standardvädret" tillbaka. med regn och några plusgrader. Inte mycket att göra åt... Just i denna stund då morgon inte har blivit riktigt dag är min bästa stund på dagen. Det är tyst i huset då andra har lämnat och åkt till sina jobb och Erik till gymnasiet. Jag plockar undan lite omkringströdda saker och efter frukost med te blir det nu kaffe framför datorn. Dessutom har jag fått mejl från Lennart på ridguiden att allt ska vara i sin ordning att skriva vidare på bloggen. Det har varit tillfälligt tekniskt fel, som nu har blivit helt bra igen. Det blir jag extra glad över i denna stund.


Min nya upptäckt är att Mandelmans program med nya avsnitt har startat upp. Vilken glädje och erkännande för dom att kunna visa resten av Sverige deras arbete som gjorts under många år. Livet på landet är ibland hårt arbete , men ger så mycket tillbaka. Som jag nämnt tidigare, deras framgång är något att sträva efter. Liksom Malin Bayard uttryckte sig så klokt ." Det är bra att längta" , det är första steget till att förverkliga en ide´.


Med hästarna är det bra. Det rids en hel del och Graciano, vår unghingst, tas utpå allt längre rundor. Senast jag red honom var vi nästan rundan runt då han fick syn på Alexandras hästar i Nällevad . Han blev glad och vill till dom, precis som han sprungit uppför backen i betes hagen då ryttare kommit förbi. Jag kände hans energi och tänkte på att jag rider bettlöst med kapson. För att inte hamna i den situation att ha noll koll , vill jag nu vänja honom med ett bett. Det ska tillvänjas sakta  men vilket bett ? Provade ett tredelat men hans tuggande gjorde att bettet åkte in och ut i mungiporna. En förbi ridande ryttare , Tina , rekommenderade ett fast, lätt böjt bett med fasta ringar . Bra med rundkorallen intill ridvägen, då får man chansen till goda råd.Linda och Graciano i korallen med kasponGarcello tränar påbettet i korallen Här med Martina


 


Träff i helgen med Christiane som har stöttat oss i Tyskland och även fått sett hennes paso peruano sto Alga som hon köpte av mig för 7 år sedan , hon är nu 8 år ! Hon red in henne själv och Alga rids i stort sett dagligen, gärna tidigt på morgonen. Christiane är precis som jag, morgonmänniska . De bor inte så långt härifrån . Det är en av många kunderna som jag håller kontakt med.


Vad mer har gjorts? Jo, medryttare har hjälpt till med sadel och tränsvård . Lädret blir både lerigt och torrt vintertid. Jag har en sådan bra sadeltvål som luktar friskt och gott att man bara vill fortsätta göra rent (Lendelundens sadeltvål). Tillika ett lite dyrare sadelbalsam som också luktar gott och är snäll mot händerna. Detta köpte jag hos en sadelmakare.Även metall behöver omvårdnad och det är mina hovraspar som inte ska ligga och rosta sönder . De är nu rengjorda och torra , sprayade med 5 56. Vad mer ska skötas om i metall? Jo, dragkroken ska inte vara utan skydd. Gärna fett på dragkroken inunder dragkorks skyddet . Varför ? Det har jag fått berättat av en god vän. Korrosion av metallen gör att det blir avverkning av materialet och då blir dragkroken för löspassande till släpet och kommer därmed att underkännas i besiktningen. Det kan bli en dyr historia. Så dagens förbättringsförslag är att dels smörja in och skydda dragkroken . Nu övergår morgon till dag , dags för hästarna att släppas ut.

Det nya året 2018
2018-01-11 07:55:09

Året 2017 största och finaste händelse


I februari gjorde jag Calle och Christiane resan med Graciano SCL till Neumünster för att se om han skulle kunna duga som avelshingst. Resan gick bra och Graciano fann sig till rätta trpots att stallarna var fulla med andra hingstar i väntar på premiering eller körung som tyskarna benämner det. Om jag inte minns fel var det 92 anmälda. Efter alla visningar av honom  kom då beskedet att han var godkänd avelshingst trots sitt förlorade högra öga. Det är tack vare Calle min son och även viss del även Christiane att det hela gick så bra. ( Christiane tog hand om det tyska språket, både i skrift och till tal.) 


Bästa lösningen blev då Bea köpte Garcello SCL i maj månad från Amanda som tvekade inför unghäst hanteringen och jag köpte tillbaka honom. Han har det bra hos Bea som  tidigare har unghäst erfarenhet och ridit paso peruano hästar hos mig. 


 


Det sämsta med 2017 tycker jag är det ihållande regniga vädret som har i sort sett varit det samma oavsett årstid. Markerna är så mättade på vatten att man till och med sjunker ner i gräset ute på ängarna.


Men bästa hösilaget i år har det ändå blivit. Det är tack vare Jonnys planering att skörda i tid.


Slutligen är det årets tråkigaste händelse och det är att jag blivit av med alla släktsmycken i guld, inte genom inbrott utan stöld i hemmet av en nära vän. Tillika har min son  blivit lurad då han med stort förtroende lånade ut mycket pengar som han sparat till sin flytt till Malmö. Även en medryttare har blivit drabbad. Det är onda makter som har tagit över och jag hoppas att det kan få ett bra slut. Mina smycken finns inte längre, allt är sålt och nedsmält.  I år firade jag nyår utan fasters Brittas guldarmband. Istället blev det  Eriks frälsarkrans/armband från konfirmationen. Totalt i guldvärde , inte vad de verkligen var värda , utbetalades 19.640kr för mina smycken och vigselringar för att gå sitt öde tillmötes, att upphöra att finnas. 


Jag är tacksam för det liv jag lever i frid och hoppas på denna persons bot och bättring. Alla kan göra fel och jag hoppas på eget ansvar och insikt över det allvarliga som  har hänt. Göra om och göra rätt helt enkelt . Mitt ledord är att, ärlighet varar alltid längst. Jag ser fram emot nya upptäckter och erfarenheter för 2018.  


 


        


De här två sista bilderna ska illustrera det ljusa i livet men även det mörka stunderna. Jag står på en och samma plats nyårsdag i ett stormande Beddingestrand .En motsolsbild och en medljusbild togs. Det är två sidor av samma mynt. Jag föredrar att vara medsol, väljer den ljusa sidan.


 


 

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,